Hoeveel apps heb jij op je smartphone?

apps

Wist jij dat er zo’n 905.644 gratis en zo’n 394.513 apps in de App Store zijn?

En als je een android smartphone hebt, heb je zelfs keuze uit 2.201.784 gratis apps en 253.163 betaalde apps.

Toch heeft de gemiddelde Nederlandse smartphonegebruiker niet meer dan zo’n 25 apps op zijn of haar smartphone staan. In 2013 waren dat er nog zo’n 33.*

We zijn dus minder apps gaan gebruiken!

Welke apps gebruiken we: de top 9 van meest gebruikte apps

 1. Facebook
 2. Messenger
 3. WhatsApp
 4. Google Maps
 5. YouTube
 6. Google Search
 7. GMail
 8. GoogleDrive
 9. Google Play

Toen ik dit had gelezen, wilde ik natuurlijk weten welke apps ík zoal op mijn iPhone5c heb staan. En hoeveel!

Ik heb 30 apps op mijn smartphone

Ik heb ze geteld, en ik blijk 30 apps op mijn smartphone te hebben. Maar dat is niet omdat ik ze bewust heb gedownload. De meeste stonden er gewoon op. De apps die ik wel bewust heb gedownload zijn de volgende:

 • Rabobank app, zodat ik makkelijk kan bankieren
 • Fitbit app: ik vind het leuk om mijn statistieken wat betreft aantal stappen, slaappatroon en hartslag te zien.
 • Bliep app: ik gebruik prepaid van Bliep. Met de app kan ik snel zien hoeveel geld er nog op staat.
 • Netflix app. Deze app heb ik op mijn smartphone gezet nadat we een Google Chromecast hadden gekocht. Daarmee kun je met behulp van je smartphone Netflix kijken. Helaas werkt het voor geen meter, dus die app ga ik er af gooien.
 • NPO Radio: ik luister graag naar de radio als ik ga hoelahoepen na het hardlopen. Als ik maar dicht bij ons huis blijft, heb ik genoeg internet om Radio Nostalgia te kunnen luisteren.

De apps die ik het meest gebruik zijn:

De apps die ik het meest gebruik zijn de Rabobank app, NPO Radio en Whatsapp. Eén keer per week gebruik ik de Podcasts app, namelijk als ik naar Doetinchem fiets. Dan luister ik graag naar de podcasts van Darren Rowse over bloggen. En soms kijk ik op de weer app, om te zien wat de temperatuur buiten is.

In totaal gebruik ik van de 30 apps op mijn smartphone maar een stuk of 8 apps.

Conclusie over apps

Als je bedenkt hoeveel apps er wel niet zijn, gebruiken we er eigenlijk maar weinig.

Leestip

Alternatieven voor whatsapp

Whatsappen via computer!

Nu ben ik wel benieuwd: hoeveel apps heb jij op je smartphone staan? En herken je jezelf in de top 9 van meest gebruikte apps?

*Dit blijkt volgens een artikel de Elsevier van 24 juni 2017 uit onderzoek van de Stichting Internet Domeinsregistratie Nederland en marktonderzoeksbureau GkF.

Similar Posts

71 Comments

 1. ik heb 35 apps op mijn telefoon en groot deel daarvan zijn van apple zelf en dan een aantal apps die ik zelf gebruik zoals whatsapp, instagram, snapchat, vakantieveilingen, deezer, facebook , tmobile, rabobank en dan nog kobo plus app en 2 apps van werk

 2. ik heb er maar een paar die ik echt gebruik, de rest probeer ik zo veel mogelijk te verwijderen. Wat ik gebruik: whatsapp, buienalarm, de app bij mijn horloge en heel soms maps. Bankzaken regel ik niet op mijn telefoon, waarom zou je dat op zo’n klein schermpje willen doen? 1x per week je bankzaken bij houden lijkt me meer dan voldoende. Zoveel veranderd er toch niet.
  Zelfde voor Facebook en Messenger, zijn op de laptop al onzin dingen, dus waarom dan op je telefoon.

 3. Gebruik maar 7 apps regelmatig, waaronder Facebook, Whatsapp en Instagram het meest denk ik. Grappig feitje. Staan namelijk idd veel ongebruikte apps op.

 4. Ik heb er ook best veel staan als ik het zo bekijk..die negen in het rijtje heb ik ook allemaal,die laatste twee doe ik niks mee. WhatsApp, Gmail, npo gemist, Netflix en social media apps gebruik ik het meest

 5. Ik heb voornamelijk social media apps en fotobewerking apps op mijn telefoon staan. Wat ik soms wel vervelend vind is hoeveel extra (verborgen ) ruimte ze innemen

 6. 32 apps! O.a. marktplaats, wisselkoers, translate, Maps( met kleine weggentjes voor paardrijden), Hongaarse taal app, jofogas (Hongaarse marktplaats) en nog veel meer ook die jij opnoemt heb ik.

 7. Ik heb er best weinig gezien ik niet superveel opslagruimte op mijn iphone heb! Gewoon enkele spelletjes om me te vermaken en de typische sociale media-apps (facebook, instagram..)

 8. Ik ga de apps niet eens tellen haha dat zijn er echt teveel. Ik denk dat ik er een stuk of 10 echt gebruik. Voornamelijk; whatsapp, Instagram, Facebook & mijn mail!

 9. Ik gebruik maar 4 apps van de meest gebruikte apps.
  Heb vooral de standaard apps op de telefoon en een paar extra. Maar de meeste staan er eigenlijk gewoon ruimte in te nemen haha

 10. Oh wauw, ik heb 150 apps! Veel sociale media maar ook sport, yoga en meditatie apps. En ook enorm veel spelletjes en taal apps, misschien moet ik eens wat opkuisen en verwijderen!

 11. Ik gebruik de ING app om te bankieren, whatsapp, buienradar, fotografie apps en you tube, NPO uitzending gemist, Shazam, post nl en de NS reisplanner. De rest kan ik er eigenlijk wel ‘afgooien’ en dat ga ik meteen dien. ????

  1. Bloggen via mijn smartphone doe ik echt nooit. Maar dat komt natuurlijk ook wel omdat ik thuis de beschikking heb over mijn computer en dat vind ik dan toch makkelijker. Als je veel onderweg bent is het natuurlijk wel heel handig.

 12. Geen idee hoeveel precies en dat ga ik ook niet tellen. Sowieso wisselt het elke dag omdat ik soms iets zoek, er een paar uitprobeer en dan weer apps verwijder. De meest gebruikte bij mij zijn: Facebook, Telegram, Google maps, Tikkie en Spotta.

 13. Ik heb wel meer dan 25 apps op mijn telefoon staan. Heb natuurlijk de standaard apps zoals messenger,facebook en instagram. Maar lees ook de kranten en kijk tv op mijn smartphone. Verder nog wat gezondheid apps en functie apps van winkels en parking ed en je komt aan een redelijk aantal :)

 14. Eigenlijk tel ik niet hoeveel apps heb ik gebruik. Die van top 9 heb ik 5 apps gebruik, de rest zijn al in de smartphone maar ik gebruik ze niet. Verder heb ik foto/filmbewerking apps Picstart, VSCOCAM, Videoshow, Videoshop, Boomerang, Timely, Instagram,Timehope, Afterlight, A Color Story, KPN iTV, 1secondeveryday

 15. Ik heb er wel wat meer op mijn telefoon staan, maar heleboel gebruik ik bij nader inzien toch niet. Handige apps: Fitmanager (met rooster van bootcamp), app van de bibliotheek om boeken te kunnen verlengen, 7 minutes workout, npo, waze,scoupy, tripadvisor

 16. 30? Nee dat red ik niet dan zit mijn geheugen al vol haha! Geen idee hoeveel het er precies zijn, maar de meest gebruikte zijn de Rabobank, Instagram en Netflix :-)

 17. Ik heb geen idee de apps die ik handig vind heb ik er wel op staan zoals nu.nl
  Twitter en instagram en Facebook en rtv oost en buien rader,
  ook de ad en de folder app.
  Dat was het wel z’n beetje maar wil er ook niet zo veel rommel op hebben.

 18. Naast jouw top 9 (heel herkenbaar) gebruik ik Instagram heel veel. En die van weeronline vaak, omdat ik meestal buiten werk. Maar inderdaad, het merendeel gebruik ik echt nooit!

 19. Wat zijn er veel!!
  Ik gebruik naast FB, google maps en watsapp , rabo bankieren, fitbit, weeronline, klompenpad en MP, de laatste bijna nooit , andere dagelijks.

 20. *Slik* Ik heb er 517 (niet geteld, maar dat zegt mijn telefoon). En ik gebruik er misschien 50 regelmatig. Maar ik doe wel veel met mn iPhone, ook voor werk. Mailen, Skypen, bankieren, social media, nieuws, de Volkskrant lezen, boeken lezen, muziek luisteren, enz enz.

   1. Ja, heel veel. Hoef ik nooit meer over foto’s, muziek en dergelijke na te denken.
    Ik heb wel een paar apps gedelete na dit bericht :-)

 21. Zoveel als Hermieneke heb ik er niet, maar ik heb er ook meer dan 30. Heb een SD kaart in mijn telefoon waar ik de apps opzet. Dat scheelt qua geheugen, maar ik moet ook zo nu en dan het een en ander verwijderen. Oh enne bellen doe ik er bijna nooit mee ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.