Reacties

Hoeveel apps heb jij op je smartphone? van 30 naar 81! — 102 reacties

 1. ik heb 35 apps op mijn telefoon en groot deel daarvan zijn van apple zelf en dan een aantal apps die ik zelf gebruik zoals whatsapp, instagram, snapchat, vakantieveilingen, deezer, facebook , tmobile, rabobank en dan nog kobo plus app en 2 apps van werk

 2. ik heb er maar een paar die ik echt gebruik, de rest probeer ik zo veel mogelijk te verwijderen. Wat ik gebruik: whatsapp, buienalarm, de app bij mijn horloge en heel soms maps. Bankzaken regel ik niet op mijn telefoon, waarom zou je dat op zo'n klein schermpje willen doen? 1x per week je bankzaken bij houden lijkt me meer dan voldoende. Zoveel veranderd er toch niet.
  Zelfde voor Facebook en Messenger, zijn op de laptop al onzin dingen, dus waarom dan op je telefoon.

 3. Ik heb er ook best veel staan als ik het zo bekijk..die negen in het rijtje heb ik ook allemaal,die laatste twee doe ik niks mee. WhatsApp, Gmail, npo gemist, Netflix en social media apps gebruik ik het meest

 4. Ik heb voornamelijk social media apps en fotobewerking apps op mijn telefoon staan. Wat ik soms wel vervelend vind is hoeveel extra (verborgen ) ruimte ze innemen

 5. 32 apps! O.a. marktplaats, wisselkoers, translate, Maps( met kleine weggentjes voor paardrijden), Hongaarse taal app, jofogas (Hongaarse marktplaats) en nog veel meer ook die jij opnoemt heb ik.

  • Mijn iPhone5c heeft ook maar heel weinig ruimte. Zo weinig dat hij problemen veroorzaakt. Ik probeer me nu te bekeren tot de Wiley Fox die ik kreeg om te reviewen.

 6. Ik gebruik maar 4 apps van de meest gebruikte apps.
  Heb vooral de standaard apps op de telefoon en een paar extra. Maar de meeste staan er eigenlijk gewoon ruimte in te nemen haha

 7. Ik gebruik de ING app om te bankieren, whatsapp, buienradar, fotografie apps en you tube, NPO uitzending gemist, Shazam, post nl en de NS reisplanner. De rest kan ik er eigenlijk wel 'afgooien' en dat ga ik meteen dien. ????

  • Bloggen via mijn smartphone doe ik echt nooit. Maar dat komt natuurlijk ook wel omdat ik thuis de beschikking heb over mijn computer en dat vind ik dan toch makkelijker. Als je veel onderweg bent is het natuurlijk wel heel handig.

 8. Geen idee hoeveel precies en dat ga ik ook niet tellen. Sowieso wisselt het elke dag omdat ik soms iets zoek, er een paar uitprobeer en dan weer apps verwijder. De meest gebruikte bij mij zijn: Facebook, Telegram, Google maps, Tikkie en Spotta.

 9. Ik heb wel meer dan 25 apps op mijn telefoon staan. Heb natuurlijk de standaard apps zoals messenger,facebook en instagram. Maar lees ook de kranten en kijk tv op mijn smartphone. Verder nog wat gezondheid apps en functie apps van winkels en parking ed en je komt aan een redelijk aantal :)

 10. Eigenlijk tel ik niet hoeveel apps heb ik gebruik. Die van top 9 heb ik 5 apps gebruik, de rest zijn al in de smartphone maar ik gebruik ze niet. Verder heb ik foto/filmbewerking apps Picstart, VSCOCAM, Videoshow, Videoshop, Boomerang, Timely, Instagram,Timehope, Afterlight, A Color Story, KPN iTV, 1secondeveryday

 11. Ik heb er wel wat meer op mijn telefoon staan, maar heleboel gebruik ik bij nader inzien toch niet. Handige apps: Fitmanager (met rooster van bootcamp), app van de bibliotheek om boeken te kunnen verlengen, 7 minutes workout, npo, waze,scoupy, tripadvisor

 12. Ik heb geen idee de apps die ik handig vind heb ik er wel op staan zoals nu.nl
  Twitter en instagram en Facebook en rtv oost en buien rader,
  ook de ad en de folder app.
  Dat was het wel z'n beetje maar wil er ook niet zo veel rommel op hebben.

 13. Wat zijn er veel!!
  Ik gebruik naast FB, google maps en watsapp , rabo bankieren, fitbit, weeronline, klompenpad en MP, de laatste bijna nooit , andere dagelijks.

 14. *Slik* Ik heb er 517 (niet geteld, maar dat zegt mijn telefoon). En ik gebruik er misschien 50 regelmatig. Maar ik doe wel veel met mn iPhone, ook voor werk. Mailen, Skypen, bankieren, social media, nieuws, de Volkskrant lezen, boeken lezen, muziek luisteren, enz enz.

 15. Zoveel als Hermieneke heb ik er niet, maar ik heb er ook meer dan 30. Heb een SD kaart in mijn telefoon waar ik de apps opzet. Dat scheelt qua geheugen, maar ik moet ook zo nu en dan het een en ander verwijderen. Oh enne bellen doe ik er bijna nooit mee ;)

 16. Jij hebt er behoorlijk wat, maar ik bedenk dat ik het één en ander gegroepeerd heb, dus ik kom ook best een eind. Overigens vooral met apps die op mijn telefoon stonden toen ik hem kocht en die ik nooit gebruik. Ze zitten bij elkaar onder de naam 'onnodige zooi'. Dan zitten ze mij niet in de weg.
  Ik gebruik WhatsApp en Instagram het meest. Overigens ben ik verrast dat WhatsApp niet op één staat in de rij van meest gebruikte apps.

 17. Heel weinig. Heb ook nog maar een paar jaar een smartphone en die gebruik ik hoofdzakelijk als camera. Verder zit er Whatsapp op en een webbrowser van Firefox. Daarbinen gebruik ik soms Google-maps of OV9292. Heb er zelf ook Google Lens op gezet om te zien hoe plantjes heten. De Corona-app zit er op, die heb ik wel 1x gebruikt. Er zit ook nog een app op voor het inregelen van een setje Wifi-versterkers van een een blinde kennis. Zou eigenlijk op zijn iPhone moeten, maar daar kan ik niet mee omgaan. Heb er nog geen e-mail op gelezen, mailen doen ze maar naar m'n gewone mailadres die ik alleen af en toe op de laptop bekijk. Zit er aan te denken om Twitter er op te zetten, maar wil dat waarschijnlijk ook in Firefox doen en niet in hun eigen app waar ik geen reclame en andere ellende in kan blokkeren. TV-kijken, de krantlezen, bankieren en radioluisteren doe ik op m'n laptop. Heb er geen behoefte aan onderweg. Dan hoor ik liever de vogeltjes en het verkeer.

  (Deze bijdrage is getikt op m'n 2e hands Dell Laptop uit 2014 in Firefox/Windows10.)

  • Onderweg naar de vogeltjes luisteren lijkt mij ook nog eens rustgevender. En op het verkeer letten is goed voor de veiligheid.

   Wat handig dat je met Google Lens kunt zien hoe plantjes heten trouwens! Ik voel nu nog een app aankomen op mijn smartphone ; )

 18. Ik heb net gecheckt uit nieuwsgierigheid en ik heb er 14. Minder dan gemiddeld dus. Facebook heb ik bijvoorbeeld niet op mijn mobiel, dat check ik alleen op de computer. En wat ik doe is wanneer ik bijvoorbeeld reis, dan heb ik nsinternational of wat ook op dat moment relevant is op mijn mobiel, maar na de reis verwijder ik die app(s) dan weer.

 19. Eerst dacht ik dat ik maar weinig apps op mijn smartfoon heb staan, maar toen noemde je de min of meer standaard dingen op, die je er niet bewust zelf op zet. Zoals Foto's, weer, google maps, messenger, klok, agenda. Kun je nagaan hoe het brein werkt. Alles wat er al standaard is, dat telt niet mee :-)

 20. Haha. Wat veel! Eerlijk gezegd heb ik ze nog nooit geteld maar zijn er vast ook heel wat... de meeste gebruik ik wel, maar zo nu en dan als ik het heel lang niet gebruik verwijder ik ze.

 21. Ahum, ik heb even geteld, nou ja, ik ben opgehouden toen ik op de 130 zat, maar ik heb er ook wel een stuk of 25 alleen al voor mijn werk.

  Love As Always
  Dimario

 22. Via apparaatonderhoud gooi ik regelmatig de apps die ik niet of niet vaak gebruik eraf. Mocht ik naar de hema/ lidl gaan dan zet ik voor vertrek de app op mij telefoon

 23. Ik heb niet zo veel apps op mijn GSM staan. Ik gebruik mijn computer ook nog steeds liever voor verschillende zaken. Ik installer van vele zaken dus geen apps en als ik ze niet meer gebruik, gooi ik ze eraf. Kwestie van het overzichtelijkte houden.

 24. haha ik ga ze niet eens meer tellen. Ik denk dat ik schrik!
  Wel ruim ik geregeld wat app die ik niet meer gebruik op. Ook om mijn telefoon overzichtelijk te houden. Ik heb ook alles in mapjes bij elkaar staan. Zou gek worden wanneer ik de apps zo los op mijn telefoon heb,.

 25. Ik zit rond de 50 apps geloof ik, maar daar zitten ook wat standaard apps bij zoals de agenda, foto's, whatsapp, email etc. Ik zou er voor nu ook geen verwijderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder