Reacties

Help, ik heb een Huawei smartphone — 96 reacties

 1. Hier ook een Huawei, waar ik erg tevreden over ben. Maar een volgende zal helaas toch van een ander merk worden. Ondertussen blijf ik 'm gewoon gebruiken. Hij maakt mooie foto's en werkt handig. Dus ik baal er wel van dat het merk zo onder vuur ligt.

  • Gewoon blijven gebruiken liever een Chinees in mijn fone dan een grazzy Amerikaan. En daarbij alle onderdelen van andere merken komen uit China. En Amerika controleer ook alles en iedereen. En over de apps die vindt je bijna allemaal bij Huawei terug

  • Kijk eens op de website van Honor Nederland.
   Het is maar een tip.
   Ik heb net 2 toestellen gekocht.
   Ze behouden hun updates, en er is ook een gegarandeerde update straks naar Android 10.
   Toestel heeft 6 gigh ram en 256 gigh rom, 48mp camera een gratis headset twv 69,95 en de accu gaat makkelijk 36 uren mee. 4000mha
   Ik heb veel te maken met telefoons/regels/handelsoorlog China en USA en clone/Flash zelf ook gebrikte telefoons voor mensen.
   Ik weet zeker dat je het mooi vind.
   Het is een Huawai maar dan onder de naam Honor.

  • Ik laat me niet gek maken door de meningen van media én personen die een duidelijke persoonlijke agenda hebben in hun hetze tegen Huawei. Al jaren gebruiker van dit merk, tot volle tevredenheid. Nu een Honor (dochtermerk van Huawei) 9X. Deze beschikt over Google ondersteuning.

  • Ik ben aan mijn derde Huawei. De p30. Prima telefoon. Maar door de ruzie met Trump zijn we wel verplicht om hierna een ander merk te kiezen. Met pijn in het hart.

  • Wie bespioneert er. Google is degene die de meeste informatie uit je haalt. Bijvoorbeeld Facebook en Whatsapp zijn ook van Google. Google weet meer over jou dan degene met wie je samenwoont.
   Het beste is om alle gadgets weg te doen en weer te gaan leven als in de jaren 70 of 80. Maar dat kunnen we niet meer.

  • Ik heb een p30 pro een half jaar geleden gekocht met de wetenschap dat er mogelijk geen updates meer zouden komen. Dat is nog steeds niet aan de orde. Als dat wel zo is, is mij verteld dat je telefoon gevoeliger wordt voor virussen (nee niet corona) en hackers. Er werd bij gemeld dat dat wel zo is als de software verouderd is, over een jaar of 2 / 3. En dan is het wel weer tijd is voor een nieuw toestel :). Heb ook een andere huawei en iPhone gehad. Beviel mij allebei alleen met de iPhone voelde ik mij wel erg gebonden aan bijv een appletv en iTunes etc. Terwijl bij android er veel meer universeel is tussen alle overige merken. Een voordeel van huawei die ik heb: de prijs/kwaliteitsverhouding. Het scheelde me zo 200 euro tussen een vergelijkbaar model van Samsung of iPhone en sommige features zoals de camera en de accu blijken dan zelfs beter te zijn.

  • Dat klinkt goed Jeffrey. Een Huawei biedt dus veel waar voor zijn geld als ik het zo lees. Ik herken wat je schrijft over de iPhone: je bent meer gebonden aan de Apple producten dan bij een android smartphone.

 2. Sinds twee jaar heb ik ook een Huawei. Daarvoor had ik altijd Samsung. Ik moet zeggen dat na twee jaar de batterij van mijn Huawei nog steeds (meer dan) een dag meegaat. Bij Samsung was na een jaar echt de batterijduur nog hooguit een halve dag. Bloedirritant vond ik dat. Ik moest vreselijk wennen aan Huawei, maar ben inmiddels tevreden. Of de volgende weer een Huawei wordt? Ik denk 't niet, inderdaad vanwege de nieuwsberichten. En dat ze me zouden volgen? Ze doen hun best maar; ze zullen weinig spannends vinden bij/over mij.

  • Ik ben tot nu toe heel tevreden over Huawei, zeker over de snelheid, het geheugen en de batterij. Na 1,5 jaar werkt hij nogsteeds als nieuw. Ik ben benieuwd wat er uit gaat komen. Lijkt mij sterk dat andere merken "minder bespioneren"

  • Ik heb een waardeloze Huawei Honor view 20 wat een kut ding is dat voor destijds 500 euro zeg

  • Ik had me ook laten overhalen om een refurbished iphone te kopen. Ik werd er gek van... Nu superblij met mijn huawei🤩 maar idd, een nieuwe zou ik niet meer kopen omdat de USA huawei niet leer toelaat Googlediensten te gebruiken...

  • Ik heb mijn 2 Huawei had eerst de Huawei P20 lite en nu heb ik de honor 9 x

  • Goede keus, ik en mijn vrouw hebben ook de 9X en de Honor is een clone (software) van Huawai, maar dat zal je zelf ook wel ontdekt hebben haha
   Voor hoesje moet je kijken op smartphonehoesjes en dan punt NL erachter.

  • Het is niet Amerika, wat dwars ligt. Maar uitsluitend de B. L. TRUMP. En die is volgend jaar echt wel weg. En wordt alles weer normaal

  • Alsof er dan iets beters komt. Amerikanen zijn altijd raar en uitzonderlijk geweest. Daarnaast die beslissing heeft hij niet alleen gemaakt, daarin had hij vele medestanders en die zijn lang nog niet weg.

   Je kan beter voor een ander merk kiezen dan. Want voor Huawei weer mee mag doen zijn we minimaal twee jaar verder.

  • Dat wennen had ik ook! Ik vond het best lastig om mijn iPhone 'los' te laten, maar nu ik gewend ben aan mijn Huawei is hij prima.

 3. Ik heb een Xiaomi smartphone en ben daar zeer tevreden over. Ik ga altijd voor de wat goedkopere Chinese telefoons, hiervoor had ik een OnePlus, maar die was uiteindelijk echt op. Mijn telefoon heeft een popupcamera en geen camera in het scherm dus zo kunnen ze me al niet bespioneren :P

 4. Sinds een week of 3 heb ik een Xiaomi Redmi note 8t. Ik ben er zeer tevreden over. 185 euro inclusief beschermhoes en 128gb geheugen
  Hiervoor had ik een Samsung Note 3. Deze gaf na 5,5 jaar de geest. Ik was over dit toestel ook uitermate tevreden, maar had geen zin om weer zoveel geld uit te geven. Tot nu toe absoluut geen spijt van mijn keuze.

 5. Hier hetzelfde merk en tevredenheid over prestaties en gebruiksgemak. Ik had een telefoon nodig voor mijn werk en deze telefoon viel binnen de maximale vergoeding (eventuele meerkosten zijn voor de medewerker zelf). We hebben vanuit het bedrijf geen veto op enig merk gekregen om veiligheidsredenen. Wel hebben we verplicht veel beveiligingssoftware om berichten te encrypten. Dat vind ik terecht en ook heel prettig.

 6. Ik heb een iPhone, ik heb alle merken wel gehad, maar wil niet anders meer dan mijn iPhone, puur omdat ik dit besturingssysteem heel fijn vind werken en de combi met mijn mac. Ik merk wel dat mensen vaak erg merk vast zijn.

  • Toen ik de iPhone had vond ik het ook lastig om over te stappen naar een ander systeem. Ook omdat ik op een Apple computer werk. Maar ik ben nu toch best blij met mijn Huawei.

 7. Ik heb een goedkope Dogee al bijna 3 jaar en ben nu aan een andere toe. Kan geen extra apps meer downloaden en de batterij loopt ook snel terug.

 8. Ik heb een Samsung en dat bevalt goed. Ik zit er niet veel mee te 'spelen', dus de batterij houdt het behoorlijk lang vol. Er zullen vast telefoons zijn met meer mogelijkheden en geheugen. Deze kostte destijds (2017) zo'n 140 euro en dat vond ik duur genoeg.

 9. Ik heb een Huawei, mijn tweede al. En mijn volgende wordt vast en zeker opnieuw een Huawei. Dat van de google play store, dat heb ik ook gelezen maar Huawei is heel druk bezig om daar een oplossing voor te vinden, in de vorm van een huawei play store.

 10. Ik heb een Huawei P20 waar ik uitermate tevreden over ben. Het is alleen jammer dat ik alleen nog maar beveiligingsupdates krijg van Android versie 9.x. Dat leert me dat je altijd het allernieuwste model moet kopen om zo lang mogelijk updates te krijgen, want ik heb dit toestel nog geen 2 jaar. Het geheugen van 128 GB is groot genoeg voor mij, in tegenstelling tot de Nexus die ik hiervóór had (16 GB).

  Wat mijn volgende toestel wordt hangt van die idioot in het Witte Huis af. Als de ban van Huawei dan nog steeds bestaat, zal het zeker geen Huawei meer worden, wat ik zeer jammer zou vinden. Daar ik absoluut geen zin heb om de hoofdprijs te betalen voor een Samsung of een Pixel (beide rond 900 euro) zal het dan waarschijnlijk een Xiaomi worden. In het geval dat de ban tegen die tijd opgeheven is zal het zeer zeker weer een Huawei worden.

 11. Ik kocht een Huawei L8 omdat deze mooie foto's zou maken. Een grote ergernis, zelfs bellen is een ramp. Vandaar dat hij al enkele jaren ongebruikt in een la ligt. Als digibeet zou me dat overigens met elk ander merk overkomen. En die digitale aversie blijft zeker niet beperkt tot een telefoon.

 12. Ik ben een week terug overgestapt van Samsung naar Nokia. Nu ik enigszins gewend aan de Nokia vind ik hem wel vriendelijker werken dan de Samsung. Voor mijn werk gebruikt ik een apple. Het is dat deze vreselijk duur zijn, anders had ik i.p.v. de nokia een apple gekocht. Ik vind de apple net iets prettige werken dan een samsung of nokia.

 13. Ik heb gewoon de Iphone 11 pro gekocht, nou ja gewoon, kostte een vermogen natuurlijk. Maar ben dan wel voor zeker 2 jaar weer klaar. En ik zou ook niet anders willen wat betreft gebruikerservaring. Maar ik heb me wel laten vertellen dat dat een kwestie is van waar je aan gewend bent.

 14. Wat grappig ook mijn, de tweede zoon dan, adviseerde me een aantal jaren terug een Huawei.
  Als Huawei niet betrouwbaar zou zijn lag de productie al lang stil.
  zelf ben ik er heel tevreden over. Hans

 15. Huawei... en die blijf ik houden tot hij van ellende uit elkaar valt.
  Heb teveel slechte thriller scenario's en complot theorieën voorbij zien komen de laatste tijd om mij nog ergens druk over te maken.

 16. Ik had me ook laten overhalen om een refurbished iphone te kopen. Ik werd er gek van... Nu superblij met mijn huawei🤩 maar idd, een nieuwe zou ik niet meer kopen omdat de USA huawei niet leer toelaat Googlediensten te gebruiken...

 17. Ik heb jaren een Huawei gehad, tot hij op een gegeven moment echt de geest gaf en ik de nieuwere modellen te duur vond. Ik heb nu een Xiaomi A2, ook uit China, en die bevalt ook erg goed.

 18. Samsung hier.. al drie jaar dezelfde.. mijn samsung hiervoor heb ik ook drie jaar gehad, daarna alleen als vakantietelefoon gebruikt (op vakantie simkaartje van het land erin) En sinds een half jaar gebruikt S mijn oude telefoon. Wel even een nieuwe batterij er voor gekocht.. (tientje) en hij doet het nog steeds.

  Love As Always
  Di Mario

  • Goede toestellen, enkel zou ik nu wachten vooraleer je nog iets koopt van de nieuwe modellen. Mijn p20 mate pro is vrijgesteld en misschien de jouwe ook wel. Omtrent jouw fitbit, ik denk dat je die kunt blijven gebruiken zoals voorheen sinds het niets met de rechtzaak heeft de maken die loopt tegen huawei. Wat het spionage betreft, leuk dat ze een foto van me willen ;) laten we maar zwijgen over de andere fabrikanten he...

 19. Huawei p30 pro ondersteund beide, en vraagt welke store je wilt gebruiken, deze telefoon is mij zeer goed bevallen en ik ga dan ook gewoon voor Huawei p40 pro, maar eerst ff sparen🤔

 20. Zelf ben ik een fan van Sony Xperia lijn(nu z5 compact, al moet ik toegeven laatste lijn laatste lijn was niet enthousiast, en was zelfs ik was aan het denken om overstappen naar een ander chinees merk al was het niet dat ze nu met experia 1 II en Experia 10 II weerterugzijn en ik enthousiast.(voordeel veel updates door dat Android dicht bij origineel zit en weinig bloatware).

  Mijn vrouw heft Samsung en kan er zelf niet mee overweg.

  Beetje Offtopic Huwai is goed merk alleen probleem dat ze te groot worden, volgens Onze Amerikaanse 'vrienden'. Tja je kunt zien dat chinees merk zou kunnen spioneren maar wat is erger van iemand die je verwacht of je eigen vrienden?

  Tevens wat niet in nieuwe wordt gebracht is dat Huwaei niet bewezen is dat er in hun software backdoor zitten en bij Amerikaanse linksys en Cisco wel bewezen maar dat is anders want zijn onze bondgenoten.

 21. Hier altijd een iPhone. Het kleinste model dat ik kan vinden. Ooit vreemdgegaan met Samsung. Ik had spijt als haren op mijn hoofd. Wat was dat ding traag! Nu weer lekker een iPhone. Enige nadeel is dat de camera niet zo goed is (vooral in het donker, met flits) maar ach, om mooie foto’s te maken heb ik een echte camera.

 22. Kamp Amerika zegt dat de Chinezen spioneren en kamp China zegt datzelfde over de USA...
  Ga er maar vanuit dat beide partijen er niet vies van zijn om informatie te vergaren. Maar daar bestaat ook gewoon software voor om dat tegen te houden en wees eerlijk, belangrijke documenten bewaar je toch niet op je smartphone?

  Ikzelf heb de 1+8, nog steeds erg tevreden na 3 generaties 1+!

 23. Een niew toestel is geintrodiceert door Belsimpel, die hebben het toestel in Nederland op de markt gebracht MET GOOGLE PLAYSTORE!!
  Het gaat hier om de Honor 9x of de Honor A20.
  Zelf heb ik de Honor 9x met 4gigh ram en 128 gigh rom met Android 9 voor 199 euro en een gegarandeerde update straks naar Android 10.
  Ik weet alles over telefoons en mediaboxen !!
  Ik zou zelf adviseren om 49 euro meer uit te geven en de Honor 9x pro te kopen.
  Die heeft ook Android 9 maar direct 6 gigh ram en 256 gigh opslag.
  Het is het grote broertje van mijn telefoon.
  Omdat ik ook 1 voor mijn vrouw moest/wou kopen, heb ik het goedkopere model genomen (vanwege ons budget)
  Honor Nederland vind je hier, https://www.hihonor.com/nl/index.html
  Ik ben zeeer en zeer tevreden.
  Accuduur met intensief gebruik van 18 uren, en normaal gebruik wel 36 tot 48 uur.

 24. Al sinds de jaren negentig een mobiel van de Nokia. Tussendoor wel vanwege werk iPhone en Samsung gehad maar altijd weer terug gekomen bij mijn eigen merk of er privé naast gehad. Nog steeds zeer betrouwbaar,niet duur en met Android one een kale OS zonder irritante ingebakken Apps. Daarnaast de eerste die nieuwe updates aanbied.

 25. De Honor 9x met 6 gigh Ram en 256Gigh Rom is een gecloonde softwareversie van de Huawai. (48Mp camera)
  Deze kan je vinden op de website Honor Nederland , ff Googlen.
  Prijs 249 euro met een gratis headset t.w.v 69,95
  Deze telefoon en de huidige telefoon met Google/Android behouden gewoon hun updates.
  Mijn vorige reactie is niet geplaats, misschien dat ik daar iets te specifiek was.
  Succes, ik heb er zelf 2, 1 voor mijzelf, en 1 voor mijn vrouw.
  ACCUDUUR MAKKELIJK 36UREN.

 26. Je moet doen waar je je prettig bij voelt. Tegenwoordig is niks meer geheim, gewoon gezond verstand gebruiken.
  Ik heb al jaaaaaaaaren een iPhone en wil niks anders. Ik heb nog een iPhone 6Plus die aan vervanging toe is, maar ik probeer het nog te rekken. Ben minder tevreden over de camera, maar dat vind ik niet zo erg, omdat ik liever foto's maak met mijn spiegelreflexcamera.

 27. Vooralsnog de iPhone7. De eerste nieuwe sinds tijden (die daarvoor ook, dat was de 5S maar die had waterschade - don't ask). En natuurlijk zou ik een nieuwere variant willen (ooit) en ik dacht / denk ook aan een Huawei eerlijk gezegd. Man probeert mij aan de Google Smartphone te krijgen. Maar ik ben opgevoed met 'wat niet stuk is doe je niet weg'. En eerlijk gezegd hoop ik ook dat het zo blijft, want ik heb de iCloud-functie uit staan... Niet over nadenken, Rory.

 28. Ik heb altijd al Huawei gehad. De eerste keer omdat men mij zei dat het Samsung-kwaliteit was, maar dan veel goedkoper. Huawei is nu niet goedkoop meer, dus nu heb ik een Xiaomi Redni. De goedkopere smartphone met Huawei-kwaliteit... Ik weiger te betalen voor een naam en aangezien Huawei nu ook naam heeft, werden ze ook enorm duur. (Over apple zwijgen we dan al maar helemaal :p )

  En dat "binnen kijken", dat is bij Huawei niet meer of minder dan bij een ander hoor. Ik hoorde mijn psychiater dat ooit een Big Brother-waan noemen. Het gebeurt natuurlijk wel, maar dan kan je echt niets gebruiken, want ze doen het allemaal... ;)

 29. Zelf maak ik eigenlijk al jaren gebruik van mijn iPhone en ik was dan ook zeker niet van plan om over te stappen. Ik moet zeggen dat ik over de Huawei altijd hele verschillende verhalen hoor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder