Oude iPhone verkopen + waarom heeft Apple de iPhone 9 overgeslagen?

iphone verkopen

Ik houd van opruimen en mezelf ontdoen van onnodige ballast.

Het leven is tenslotte al ingewikkeld genoeg.

En als ik met decluttering nou tegelijkertijd wat geld verdien is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Opruimen = dingen verkopen

Dus toen mijn oog viel op mijn oude iPhone 5c kreeg ik eurotekens in mijn ogen!

‘Ik ga hem verkopen!’ bedacht ik triomfantelijk. ‘Zo ontdoe ik mezelf van een apparaat dat ik niet meer gebruik, én het levert me geld op! Misschien trakteer ik de kinderen wel op McDonald’s van het geld!’

Bedrijven die oude apparatuur opkopen, knappen het op, en verkopen het dan als een refurbished model tegen een vriendelijke prijs.

iPhone 5c verkopen

Dus ik googlede iPhone 5c verkopen en klikte op het eerste de beste resultaat. Daar kon ik kiezen uit allerlei modellen iPhones, maar de 5c stond er niet bij. Op verkopen.nl had ik meer geluk! Daar stond de 5c er wel bij, en het stappenplan om de waarde te bepalen was supersimpel!

Toen kwam het moment suprème: de waarde van mijn iPhone5c.

Hou je vast!

Screenshot 2022 11 13 at 09.21.53

Waarom heeft Apple de iPhone 9 overgeslagen?

De eerste iPhone kwam uit in 2007. Sindsdien zijn er flink wat nieuwe modellen uitgekomen. Maar wie goed naar de nummers van de iPhones kijkt ziet dat Apple zo nu en dan een getal overslaat! Waarom heeft Apple de iPhone 9 overgeslagen bijvoorbeeld?

In 2018 kwam Apple met de iPhone 8 en de iPhone 8 plus. Je zou toch verwachten dat daarna de iPhone 9 kwam? Zeker als je weet dat de iPhone x gelezen moet worden als de iPhone 10! Dit viel trouwens mooi samen met het tienjarige jubileum van de iPhone  dus ik snap Apple wel dat ze het leuk vonden om de iPhone 10 op de 10de verjaardag wilden uitbrengen.

Een andere gangbare verklaring voor de vraag waarom Apple de iPhone 9 heeft overgeslagen is dat Apple duidelijk wilde maken dat ze een nieuwe weg insloegen met hun iPhone. Door de iPhone 9 over te slaan zei Apple eigenlijk: ‘Jongens we komen met iets heel nieuw op iPhone gebied!’

Hieronder zie je de iPhones op een rijtje:

 1. iPhone
 2. iPhone 3G
 3. iPhone 3Gs
 4. iPhone 4
 5. iPhone 4s
 6. iPhone 5
 7. iPhone 5c
 8. iPhone 5s
 9. iPhone 6 / iPhone 6 Plus
 10. iPhone 6s / iPhone 6s Plus
 11. iPhone SE
 12. iPhone 7 / iPhone 7 Plus
 13. iPhone 8 / iPhone 8 Plus
 14. iPhone X (lees 10)
 15. iPhone Xr
 16. iPhone Xs /
 17. iPhone 11
 18. iPhone 11
 19. iPhone SE
 20. iPhone 12
 21. iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max
 22. iPhone 13 / iPhone 13 mini
 23. iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max
 24. iPhone SE (2022)
 25. iPhone 14/ iPhone 14 Plus
 26. iPhone 14 Pro/ iPhone 14 Pro Max

iPhone verkopen samenvattend

Je kunt duidelijk té lang wachten met het verkopen van je oude iPhone…

 • Verkopen.nl: iPhone5c genoemd. 1 euro waard.
 • We buy things: iPhone5c niet genoemd
 • Rebuy.nl: iPhone5c niet genoemd
 • Zonzoo: iPhone5c genoemd. Is 0 euro waard.
 • iphoneinleveren: iPhone5c wordt niet meer ingenomen
 • Sobby.nl: iPhone5 niet genoemd
 • Valyuu: verkopen gaat niet meer lukken maar recyclen wel beloven ze. Tsja.

Wat doe jij met jou oude smartphone(s)?

Similar Posts

17 Comments

 1. Hier ook, wordt doorgeschoven naar anderen die niet het geld hebben om nieuwe te kopen ;) wat zijn we toch bevoorrecht…

 2. Oh jeetje 1 euro is wel heel weinig. Zelf geef ik mijn oude gsm aan de kleine van mijn zus. Het is dan voor haar een speelgoed gsm. En ik ben er van af. Hou trouwens ook van minder rommel in huis.

 3. Een iPhone 5 is idd wel een beetje prehistorie binnen de mobiele telefonie. Daar draait geen actuele software meer op, opslagcapaciteit is minimaal. Ach, misschien leuk voor kleinkinderen straks om een filmpje op te kijken. Mijn kleuter heeft een iPhone 4 waar ie de hele dag mee rondsjouwt en tegen praat alsof ‘ie oma belt. Het ding kan nagenoeg niks meer, maar het is leuk speelgoed zo.

 4. O, oeps, dat wordt een Euroknaller bij de Mac;). Ik bewaar oude telefoons. Niet omdat ik ze nog eens ga gebruiken (ze zijn bij mij wel echt ‘op’ als ik ze vervang), maar omdat ik bang ben dat een ander er nog allerlei informatie af gaat halen waarvan ik niet wil dat ze die zien.

 5. Wat ik een oud mobieltje vind, is echt niet meer verkoopbaar. Op het werk hebben wij een doos waar je ze in kunt gooien. Geen idee wat ze er dan mee doen maar als het nog iets opbrengt, gaat dat naar de stichting Aap, geloof ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.