Reacties

Refurbished oftewel gebruikt kopen: is dat wat? — 18 reacties

 1. Ik ben een groot fan van tweedehands winkels, maar dan gaat het om kleine meubels, boeken of kinderkleding. Bij zoiets duurs als een laptop durf ik dat toch niet aan hoor, dat koop ik liever nieuw!

 2. Ik had een refurbished Iphone, nooit meer, ding is 2 keer teruggestuurd, en toen heb ik hem 3 hoog het raam uit gegooid;).
  Waardeloos, dat doe ik dus nooit meer.

 3. Nee, nooit gedaan en wil ik ook niet met dit soort producten. Het is toch al zo kwetsbaar en gemaakt om niet heel lang mee te gaan.
  Kleding, meubels en huisraad koop ik wel graag tweedehands.

 4. Ik heb nog nooit zo iets gekocht, maar een vriendin van mij wel. Het was een smartphone en ze is er best tevreden over. Ik zou het wel overwegen bij een duurdere aankoop denk ik, maar dan inderdaad wel in een officiële winkel.

 5. Ja geregeld gedaan. Vaak met harde schijven, scheelt toch een hoop € en je hebt toch garantie. Met telefoon ook al wel eens gehad dat deze binnen 2 maanden kapot was, dan krijg je ook een refurbished toestel terug (na overleg uiteraard)
  Wij kopen sowieso vaak tweedehands, dus als het dan nagekeken, gerepareerd en met garantie kan is het helemaal super!

 6. Als redelijk ervaren IT'er wil ik graag het volgende willen toevoegen:
  (Deze info geld voor systemen vanaf Intel Core Duo en Intel Core i3 en hoger)
  Refurbished Notebooks zijn gebruikte notebooks die in hun originele staat te langzaam zijn om de moderne besturingssystemen aan te kunnen. Dat wil zeggen, het werkt meestal wel, maar niet zonder dat de gebruiker woedend door het steeds lange wachten het notebook tegen de muur en/of uit het raam wil gooien.
  Er is eenvou
  dig veel winst te behalen door:
  1. de HDD te vervangen voor een SSD en
  2. de hoeveelheid RAM te verhogen.
  Daarnaast hoort bij een refurbished notebook ook echt het vervangen van de batterij en het opnieuw aanbrengen van koelpasta tussen de CPU en het koelblok (kosten vcoor de pasta € 7,50)
  Punt 1 (de HDD vervangen voor een SSD) kan al vanaf zo'n € 35,- Let wel op dat je dan meestal wel op hoeveelheid opslag moet inleveren, tenzij je meer wilt uitgeven en een grote SSD koopt. voor 500GB betaal je al snel € 50,- en voor 1 TB al snel € 110,- Om hoge kosten te omzeilen zou ik een kleine SSD kopen voor het OS en een grote (externe) HDD voor de applicatries en de data.
  Nu betaal je zo'n € 30,- voor een SSD en nog eens € 35,- voor 2TB HDD.
  Nu is hij snel én heb je veel opslag.
  Punt 2. (het vergroten van de RAM) hierbij hangt het er van af of je nog een RAM slot vrij hebt in je systeem, maar ook wat de snelheid van de aanwezige RAM SIM is. zorg dat je tenminste 8GB RAM hebt en kies die RAM met de hoogste kloksnelheid die het mainboard ondersteunt. Deze informatie is eenvoudig te achterhalen door de specs van de fabrikant door te lezen. Voor 2X4GB of 1X 8GB op 1600Mhz betaal je gemiddeld € 60,-
  Nu kan het systeem met gemak Windows 10 / 11 aan.
  Als ik zaken lees zoals een refurbished HDD denk ik => ONZIN... hoe ouder een HDD hoe sneller hij kapot zal gaan. Niemand gaat een HDD open maken en iets vervangen zodat hij weer als nieuw is, dit bestaat niet... Elke HDD die geopend is geweest is dichter bij het einde want elk stofdeeltje in een HDD kan fataal zijn.
  Hopelijk heb ik hiermee tenminste 1 persoon wat kunnen helpen beter te begrijpen wat wel en geen zin heeft en wat er aan refurbished laptops gedaan moet zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>