Kobo e-reader kapot: opladen lukt niet meer + 119,- bespaard!

kobo e-reader

Gisteren schreef ik over de levensduur van digitale apparaten.

Gemiddeld is die 3 jaar.

Is het toeval dat mijn Kobo e-reader, die ik kocht in 2019 kocht, het niet meer goed doet?!

Kobo e-reader kapot

Sinds een paar weken loopt mijn Kobo Aura H20 al leeg als ik er alleen maar naar kijk. Bovendien kan ik hem niet meer goed opladen. Ik heb al drie verschillende oplaadkabeltjes geprobeerd, en moet helaas concluderen dat er iets stuk is in de e-reader zelf.

Wat doe je dan als je wel wilt lezen, en per ongeluk niet meer zonder je e-reader kunt?

Dan overweeg je een nieuwe!

Beste e-reader volgens Consumentenbond 2022

Dus keek ik wat volgens de Consumentenbond de beste e-reader is. Dat bleek de Touch Lux 5 voor 119,-. Maar terwijl ik die zat te bekijken bedacht ik ineens:

‘Maar hoe zet ik dan mijn huidige e-books op die nieuwe -reader? Dat is vast een Gedoe…’

Vervolgens bedacht ik dat ik in dát geval net zo goed mijn e-Books op mijn Kindle eReader kan zetten. Die gebruikte ik niet, omdat je e-books dan eerst geschikt moet maken voor Kindle.

Maar gedoe heb ik nu toch.

Waarom dan niet gebruik maken van een e-reader die ik al heb!

Zo heb ik vandaag alweer 119 euro uitgespaard!

e-Books van Kobo naar Calibre naar Kindle

Ik ben wel de hele ochtend aan het knoeien geweest om de e-books van mijn Kobo naar Calibre te krijgen, en vervolgens op mijn Kindle te zetten. Maar volgens mij is het nu gelukt!

Leestips

Wat voor soort e-reader heb jij?

Similar Posts

19 Comments

 1. Sinds het einde van een boek op me afkroop lees ik niet met digitaal. Maar een echt boek. Ik vind drie jaar nog best kort voor zulke dure apparaten. Niet meer opladen ligt vaak aan de oplader en als het dat niet is dan kan het heel simpel het contact kapot zijn.

 2. Hé! Wat goed dat het gelukt is! Ik heb een iPad en gebruikt die voor bijna alles (thuis op mijn eigen wifi). Ik luister er muziek mee, ik email ermee, ik maak er notities op, ik kijk you tube, doe er mijn bankzaken mee. Alles eigenlijk. Ook lezen. Met de Kobo-app. Vooral heel veel lezen.

 3. Ik lees mijn e-boeken op mijn tablet. Ontzettend slecht voor de ogen.
  Vroeger las ik ontzettend veel en ben ik t.g.v. hoofdpijn ermee gestopt.
  Nu dat ik iets minder lees, valt het allemaal best mee.
  Ik weet dat ik een E-reader zou moeten aanschaffen …
  Wat een geluk eigenlijk dat je kon terugvallen op je Kindle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.