Is Nextory een goed alternatief voor Kobo Plus? – 30 dagen proberen

nextory

Eigenlijk wilde ik helemaal niet lid worden van boeken abonnementsdienst Nextory.

Toch nam ik een proefabonnement.

Waarom ik een proefabonnement op Nextory nam

Dat komt zo.

Voor mijn boekenclub in Westendorp moest ik het boek Love Revolution van Nadja van Osch lezen. Tevergeefs zocht ik het in de bibliotheek. Zowel in de ‘gewone’ bibliotheek als in de online bibliotheek.

Want ik wilde het absoluut niet kopen.

Nadja zou zeggen dat ik erg ‘in mijn weerstand’ zat. Maar ik vond 22,99 teveel voor het zoveelste boek van iemand die ‘het licht’ heeft gezien. Mijn ervaring is dat ze doorgaans niets nieuws vertellen. Ik word vaak een beetje kriebelig van zelfhulpboeken. Vaak is het toch oude wijn, in nieuwe zakken.

Maar ik wilde wel mee kunnen praten over het boek en gefundeerd kunnen zeggen dat ik het ‘stom’ vond.

Kortom: ik moest het wél lezen.

En dat is dus hoe ik bij Nextory terecht kwam.

Daar kon ik namelijk 30 dagen gratis boeken lezen.

Nextory abonnement

Een Nextory abonnement maken was heel simpel. Ik hoefde alleen maar mijn emailadres in te voeren en een wachtwoord te kiezen. Nadeel vond ik wel dat ik vervolgens mijn bankrekening of creditcard moest koppelen aan het Nextory abonnement.

Je moet je bankrekening of creditcard geven

Ook al is Nextory de eerste 30 dagen gratis, ze willen dus wel dat je je bankrekening geeft. Sterker nog, ik moest 10 cent overmaken om dit te doen. Als ik een gratis proefabonnement neem, dan vind ik het feit dat ik mijn bankrekening moet koppelen altijd een enorm struikelblok.

Veel liever doe ik dat niet!

Maar goed, ik moest en zou dat stomme boek lezen. Dus maakte ik zuchtend 10 cent over.

Vervolgens zegde ik mijn Nextory proefabonnement voor de zekerheid meteen weer op.

Nextory abonnement opzeggen: meteen geen toegang meer?!

Maar je Nextory abonnement opzeggen is niet slim.

Want bij Nextory ben je dan per direct je toegang tot hun boeken kwijt.

Gelukkig kun je je proefabonnement ook meteen weer activeren. Dat heb ik toen dan maar gedaan. Vervolgens heb ik in mijn agenda de datum genoteerd waarop ik het proefabonnement uiterlijk moet opzeggen.

Bij Kobo Plus houd je nog toegang na opzeggen

Dit is dus een duidelijk verschil met Kobo Plus. Daar kun je ook een gratis proefabonnement nemen, maar daar kun je het ook meteen weer opzeggen. En dan houd je toch nog 30 dagen toegang tot de boeken.

Dat vind ik zelf veel fijner, want ik ben altijd bang dat zo’n abonnement ongemerkt verlengd wordt.

Nextory: boeken lezen en luisteren via smartphone – niet via je eReader!

Een groot nadeel vind ik dat je hun boeken niet op je eReader kunt zetten. Hun boeken zijn beschikbaar via je smartphone. Daar kun je ze op lezen en luisteren. Dit laatste is vergelijkbaar met Storytel.

Ik heb natuurlijk niet voor niets een e Reader… Daarom vind ik dit wel een groot nadeel.

Nextory app

Om de boeken te kunnen lezen/ luisteren heb je de Nextory app nodig. Deze kun je gratis downloaden. Ik had via mijn desktop computer al een account aangemaakt.

Nadat ik de Nextory app had gedownload, logde ik in mijn emailadres en wachtwoord. Dit ging allemaal aangenaam makkelijk. Vervolgens zocht ik ‘Love Revolution’ en downloadde het boek.

Inmiddels heb ik 60 pagina’s gelezen via mijn smartphone. Hoewel ik lezen via mijn e-reader fijner vind, moet ik zeggen dat het best oké is.

nextory

Nextory versus Storytel

Als je Nextory versus Storytel bekijkt, welke is dan het fijnst? Waarom koos ik voor Nextory en niet voor Storytel? Allebei hadden ze het boek Love Revolution.

Heel simpel gezegd: bij Storytel was het me niet duidelijk of ik het boek ook kon lézen. Ze legden vooral de nadruk op de luistermogelijkheid, en dat wilde ik niet. Daardoor koos ik voor Nextory.

Klungelig van Storytel vind ik.

Storytel

 • Storytel kun je 14 dagen gratis uitproberen
 • Na de proefperiode kost Storytel per maand 12,99
 • Je leest en luistert via je smartphone via de bijbehorende app
 • Storytel doet moeilijker over je wachtwoord, en stelt daar eisen aan.
 • Je moet je bankrekening of creditcard koppelen. Je betaalt 0,01 cent om dit te doen.
 • Inmiddels heb ik ontdekt dat je een boek ook kunt lezen.
 • Het Storytel abonnement kun je meteen opzeggen na aanmelding, en dan houd je toch nog toegang gedurende de proefperiode van 14 dagen. Dit vind ik een groot voordeel van Storytel versus Nextory.
 • De app onthoud waar je bent gebleven in het boek.

Hieronder een screenshot van de Storytel app:

storytel app

Nextory

 • Gratis 30 dagen uitproberen
 • Na de proefperiode kost het per maand 11,99
 • Je leest en luistert via je smartphone via de bijbehorende app
 • Minder eisen aan je wachtwoord.
 • Je moet je je bankrekening of creditcard koppelen. Je betaalt 10 cent om dit te doen.
 • Je kunt het boek luisteren en/of lezen.
 • Als je opzegt ben je ook meteen de toegang tot hun boeken kwijt. Je moet dus goed onthouden wanneer je proefabonnement afloopt en op tijd opzeggen.
 • De app onthoud waar je bent gebleven.

Screenshot van de Nextory app:

nextory app

Nextory versus Kobo Plus

In eerste instantie wilde ik opnieuw een proefabonnement nemen op Kobo Plus en op die manier het boek gratis lezen. Maar anders dan bij bijvoorbeeld Amazon Prime, waar je na 1 jaar opnieuw een proefabonnement kunt nemen, kan dit bij Kobo Plus maar 1 keer in je leven blijkbaar.

Kobo Plus kost net als Storytel 12,99 per maand. Als je je proefabonnement opzegt, kun je daarna nog de hele proefperiode gratis lezen. Daarna verdwijnen de boeken. Je hebt ze dus niet permanent op je eReader.

Het grootste verschil tussen Nextory en Kobo Plus voor mij is toch wel dat ik boeken van Nextory alleen kan lezen op mijn smartphone. De boeken die ik lees via Kobo Plus kan ik lezen op zowel mijn e-reader als smartphone.

E-books Kobo Plus kun je niet luisteren

Maar de e-books van Kobo Plus kan ik dan weer niet lúisteren. Nou vind ik dat laatste geen probleem, want ik houd niet van luisterboeken. Na vijf kinderen ben ik echt compleet uitgeluisterd!

Nextory versus Bookchoice

Bookchoice is een lekkere voordelige optie: 3,95 per maand! Maar die kon ik niet kiezen, omdat ze bij Bookchoice voor je kiezen! Ik kon daar dus niet zeggen: ‘Ik wil Love Revolution van Nadja van Osch lezen.’ Daarom viel Bookchoice af. Bookchoice is vooral fijn als het je niet uitmaakt dat je niet zelf je boeken kunt kiezen. Het is leuk als je graag verrast wordt.

Conclusie

Wil jij een boek lezen, maar er niet direct voor betalen? Kortom ben je op zoek naar een gratis e-book? Dan kun je kiezen voor een gratis proefabonnement van verschillende abonnementsdiensten. Je kunt dan twee weken, of een maand gratis e-books lezen.

Omdat ik al een proefabonnement heb gehad op Kobo Plus, koos ik nu noodgedwongen voor Nextory.

Voor wie het niet erg vind om te lezen op zijn of haar smartphone is Nextory prima. Je kunt hun boeken dus NIET lezen op je ereader!

Het kwam allemaal door dit boek:

nextory

Leestips

Inmiddels heb ik het boek uit. Lees nu mijn review van Love Revolution.

Maak jij gebruik van een abonnementsdienst voor boeken?

Similar Posts

18 Comments

 1. Sinds een paar jaar heb ik een abonnement op Storytel, ik ben er echt heel blij mee. Er staat altijd duidelijk bij of een boek zowel te luisteren en te lezen is. In januari heb ik ook de Storytel e-reader gekocht, wat heel fijn is, ik luister vaak tijdens het wandelen naar een boek , ik luister dan op mijn telefoon en s’avonds lees ik verder op mijn e-reader. Op de e-reader kun je ook luisteren, dus helemaal fijn! Ik heb ook een Kobo e-reader voor de boeken die ik koop.
  Groet Adriana

  1. Handig Adriana, dat je een boek dat je ‘s ochtends luistert ‘s avonds kunt lezen! Maakt dat nou nog veel verschil qua beleving? Of je luistert of zelf leest?

 2. Ik heb storytel een tijdje gehad. Merkte dat ik er snel geen gebruik van maakte, maar voor sommige kan dit de oplossing zijn. Nu grijp ik nog steeds liever een fysiek boek.

 3. Hey Nicole,

  na jouw bespreking weet ik het: ik blijf bij mijn Kobo-abo…
  En…
  ik ben wel nieuwsgierig naar het boek!
  :-))

  groetjes!

  1. Dat zou ik ook doen Marlou. Ik vind Kobo fijner omdat je ermee op je eReader en dus een groter scherm kan lezen.

   Dat boek ga ik schoorvoetend bespreken ; )

 4. Ik kan deze boek via Kobo-plus (en het luisterboek) gewoon gratis downloaden. Nextory en Storytel vind ik niets als je ze alleen kan gebruiken op je mobieltje. Luisterboeken kan je ook via je pc en tablet beluisteren.
  Is het puur zuinigheid dat je geen abonnement neemt op Kobo-plus? Zonder luisterboeken kost Kobo-plus trouwens € 9,90 geloof ik.

  1. Ja, ik vind dat toch te duur elke maand Renske. Ik heb al een abonnement op de bibliotheek en ik haal dat bedrag er niet uit bij Kobo volgens mij. Vandaar dat ik liever geen abonnement wil.

 5. Het grootste nadeel van nextory vond ik dat je het alleen via de app, dus op je telefoon of tablet (en in mijn geval dus telefoon) kunt gebruiken.

  nog een tipje voor wie wel graag leest via Nextory: met punten van Eurosparen (die je voor het eind van dit jaar ‘moet’ opmaken omdat ze ermee stoppen) kun je nog twee maanden gratis lezen.

 6. Ik heb nu nog honderden digitale boeken klaarstaan om te lezen. Mocht ik geen voorraad meer hebben, dan zou ik Kobo overwegen. Luisterboeken vind ik niets. Doet me denken aan Lekturama van vroeger. Als ik me erop concentreer val ik in slaap en als een stem me tegenvalt of intonatie ofzo, dan vind ik het ook niets. Ik lees dus graag, maar niet op m’n smartphone, dat vind ik ook niets. Kortom: kobo voor mij.

 7. Dat doorgeven van je bankrekening en dan nog een schijntje moeten betalen staat mij ook zó tegen bij proefabonnementen. En ik zeg dan dus ook altijd gelijk op, voor het geval ik het vergeet. Irritant dat je er toen gelijk niet meer in kon.
  Eigenlijk vind ik gewoon dat de bieb alles (ook online) zou moeten hebben. Ben je vast wel met me eens;).

 8. Ik heb een Kobo-abonnement en ik ben er wel tevreden over. Overigens kun je daar ook luisterboeken luisteren maar dan moet je een iets duurder abonnement nemen. Ik heb alleen een abonnement voor boeken en betaal een tientje per maand.

 9. Ik heb veel hobby’s met mijn handen zoals quilten en diamond painting en dan is een luisterboek heel fijn.
  Ook tijdens het strijken is het een super afleiding..
  Ik heb nu een proefabonnement op Nextory samen met mijn zus want zij mocht er nog 3 accounts aanmaken..
  Ik vind dat ze veel keus aan boeken hebben en de instelling van leessnelheid fijn..
  Wel hoge prijs per maand

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.