Reacties

Is Nextory een goed alternatief voor Kobo Plus? - 30 dagen proberen — 18 reacties

 1. Sinds een paar jaar heb ik een abonnement op Storytel, ik ben er echt heel blij mee. Er staat altijd duidelijk bij of een boek zowel te luisteren en te lezen is. In januari heb ik ook de Storytel e-reader gekocht, wat heel fijn is, ik luister vaak tijdens het wandelen naar een boek , ik luister dan op mijn telefoon en s’avonds lees ik verder op mijn e-reader. Op de e-reader kun je ook luisteren, dus helemaal fijn! Ik heb ook een Kobo e-reader voor de boeken die ik koop.
  Groet Adriana

  • Handig Adriana, dat je een boek dat je 's ochtends luistert 's avonds kunt lezen! Maakt dat nou nog veel verschil qua beleving? Of je luistert of zelf leest?

 2. Ik heb storytel een tijdje gehad. Merkte dat ik er snel geen gebruik van maakte, maar voor sommige kan dit de oplossing zijn. Nu grijp ik nog steeds liever een fysiek boek.

  • Dat zou ik ook doen Marlou. Ik vind Kobo fijner omdat je ermee op je eReader en dus een groter scherm kan lezen.

   Dat boek ga ik schoorvoetend bespreken ; )

 3. Ik kan deze boek via Kobo-plus (en het luisterboek) gewoon gratis downloaden. Nextory en Storytel vind ik niets als je ze alleen kan gebruiken op je mobieltje. Luisterboeken kan je ook via je pc en tablet beluisteren.
  Is het puur zuinigheid dat je geen abonnement neemt op Kobo-plus? Zonder luisterboeken kost Kobo-plus trouwens € 9,90 geloof ik.

  • Ja, ik vind dat toch te duur elke maand Renske. Ik heb al een abonnement op de bibliotheek en ik haal dat bedrag er niet uit bij Kobo volgens mij. Vandaar dat ik liever geen abonnement wil.

 4. Het grootste nadeel van nextory vond ik dat je het alleen via de app, dus op je telefoon of tablet (en in mijn geval dus telefoon) kunt gebruiken.

  nog een tipje voor wie wel graag leest via Nextory: met punten van Eurosparen (die je voor het eind van dit jaar 'moet' opmaken omdat ze ermee stoppen) kun je nog twee maanden gratis lezen.

 5. Ik heb nu nog honderden digitale boeken klaarstaan om te lezen. Mocht ik geen voorraad meer hebben, dan zou ik Kobo overwegen. Luisterboeken vind ik niets. Doet me denken aan Lekturama van vroeger. Als ik me erop concentreer val ik in slaap en als een stem me tegenvalt of intonatie ofzo, dan vind ik het ook niets. Ik lees dus graag, maar niet op m'n smartphone, dat vind ik ook niets. Kortom: kobo voor mij.

 6. Dat doorgeven van je bankrekening en dan nog een schijntje moeten betalen staat mij ook zó tegen bij proefabonnementen. En ik zeg dan dus ook altijd gelijk op, voor het geval ik het vergeet. Irritant dat je er toen gelijk niet meer in kon.
  Eigenlijk vind ik gewoon dat de bieb alles (ook online) zou moeten hebben. Ben je vast wel met me eens;).

 7. Ik heb een Kobo-abonnement en ik ben er wel tevreden over. Overigens kun je daar ook luisterboeken luisteren maar dan moet je een iets duurder abonnement nemen. Ik heb alleen een abonnement voor boeken en betaal een tientje per maand.

 8. Ik heb veel hobby's met mijn handen zoals quilten en diamond painting en dan is een luisterboek heel fijn.
  Ook tijdens het strijken is het een super afleiding..
  Ik heb nu een proefabonnement op Nextory samen met mijn zus want zij mocht er nog 3 accounts aanmaken..
  Ik vind dat ze veel keus aan boeken hebben en de instelling van leessnelheid fijn..
  Wel hoge prijs per maand

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>