Reacties

Boek lezen op telefoon versus lezen op eReader — 17 reacties

 1. Het grote voordeel van een ereader vind ik inderdaad het andere licht dan op de telefoon én dat je 'm in de zon ook gewoon goed kunt lezen. Ik heb daarom nooit een boek op de telefoon geprobeerd, maar het idee van altijd je boek bij je hebben, spreekt me wel weer heel erg aan.

 2. Ik lees op een ereader. Of nou ja, eigenlijk op de Kobe app op mijn iPad (De ingebouwde ereader van Apple ook prima is, maar de Kobe app kwam met mijn bol.com abonnement). En de Kobe app heb ik ook op mijn telefoon. Dus als ik ergens zit te wachten heb ik altijd wat te lezen bij me. Dat het een klein schermpje is, vind ik niet zo'n probleem. Maar thuis lees ik altijd op mijn ereader.

  • Je kunt inderdaad ook gewoon beide gebruiken, zo doe ik het ook. Thuis pak ik meestal mijn eReader, maar als ik 's avonds in bed niets leuks meer vind, dan lees ik soms op mijn smartphone.

 3. Ik lees nog steeds papier, maar dat wordt steeds minder, want nauwelijks nog papieren boeken in huis. Ben nog steeds aan het twijfelen tussen bieb en e-reader... Telefoon... Ik weet het niet. Probeer dat ding steeds minder vast te houden, dus dan is lezen via telefoon niet zo handig. Denk ik. Maar echt goed erover nadenken heb ik nog niet gedaan.

  • Als je je smartphone minder wilt gebruiken dan zou ik eerder voor een eReader kiezen. Zeker als je veel van lezen houdt. Daar is zo'n eReader dan toch wel meer op gestemd.

 4. Ik ben heel tevreden over mijn Kobo ereader.
  Wat betreft het blauwe licht op de telefoon, er zit vast wel een optie op om dit te filteren zodat het prettiger leest 's avonds. Ik heb een Samsung Galaxy waar dit 'filter blue light' echt fijn is.

 5. Dat vond ik het grote voordeel van Kindle: in de bus lezen op mijn telefoon en thuis verder op de paperwhite. Alles werd gesynchroniseerd. Bij kobo kan dat alleen met boeken die je via Kobo/bol hebt gekocht. Een e-reader leest wel veel fijner, zeker buiten.

 6. Ik 'leerde' ebooks lezen op ee' tablet met een aldiko-app en vond dat prima. Maar toen ik de boeken om een e-reader las, wilde ik niet meer terug naar de tabletversie. Het licht is veel feller, je krijgt de hele tijd meldingen binnen (mails, SMS als je op smartphone leest). En vooral: mijn batterij geraakte heel snel leeg. Terwijl mijn e-reader maar om de maand moet opgeladen worden...ik kan niet meer zonder mijn reader 👍

  • Mijn jongste dochter zegt ook dat de batterij snel leegloopt als je leest op je smartphone. Berichten en meldingen krijg ik niet binnen omdat ik mijn smartphone altijd op niet storen heb staan.

 7. Ik 'leerde' ebooks lezen op een' tablet met een aldiko-app en vond dat prima. Maar toen ik de boeken om een e-reader las, wilde ik niet meer terug naar de tabletversie. Het licht is veel feller, je krijgt de hele tijd meldingen binnen (mails, SMS als je op smartphone leest). En vooral: mijn batterij geraakte heel snel leeg. Terwijl mijn e-reader maar om de maand moet opgeladen worden...ik kan niet meer zonder mijn reader 👍

 8. Ik lees geen boeken, ook niet vanaf een schermpje. Wel weet ik dat je in windows een blauwlichtfilter in kan schakelen. Zoiets zal toch ook wel in een smartphone aanwezig zijn. Kan je ook zelf doen; gewoon bij intensiteit het blauw een stuk minder zetten. In het algemeen is het goed om de intensiteit (vaak aangeduid met een zonnetje) minimaal te zetten. Leest veel prettiger en bespaart energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder