Reacties

Kobo vs Kindle: wat is de beste optie? Update 2023 — 24 reacties

 1. Zo'n scherm dat zich aanpast aan je slaaptijden klinkt wel echt ideaal. En ik vind het ook lastig kiezen tussen handzaam en dus wat vaker 'omslaan' of wat groter en dus minder 'omslaan'.

  • Dat is ook lastig Naomi. Maar waar lees je vooral? Thuis? Dan is de iets grotere Kobo wellicht geen probleem. Lees je veel onderweg, dan is de Kindle die iets kleiner is misschien praktischer.

 2. Leuk om te lezen! Ik ga voor de Kobo. Al was het maar omdat ik die al heb :-)

  Ik heb ook het Kobo plus abonnement, maar zowel het aanbod daar als het aanbod van ebooks bij de bieb zou wel wat beter kunnen...

 3. 'Houd je van een abonnement waarmee je maandelijks eBooks kunt downloaden? Bij Kobo Plus is een aanbod van 200.000 eBooks, bij Kindle Unlimited zijn er dat 1,4 miljoen. Het aanbod bij Kindle Unlimited is dus veel groter, maar als je in Nederland woont heb je een toegang tot Kindle Unlimited : ('
  Je bedoelt hierbij dat je GEEN toegang hebt tot Kindle Unlimited?
  Dat had me wel wat geleken, omdat ik vooral engelstalige boeken koop. Nederlandstalige leen ik wel bij de bieb.
  Ik heb nog geen ereader, maar zit erover te denken.

  • Dat bedoel ik er helaas inderdaad mee. Als ik naar amazon ga dan staat daar het bericht dat ik met mijn account geen toegang heb tot Kindle Unlimited. Er is een link waar ik naar toe kan gaan om mijn instellingen aan te passen, en dan kun je een adres in bijvoorbeeld Engeland opgeven. Maar dat vind ik ook niet handig.

   Dus zoals ik het begrijp kun je als je in Nederland woont niet gebruik maken van Kindle Unlimited.

 4. Ik heb al jaren een Kobo touch, het model is geloof ik niet meer te koop. Nooit klachten gehad met dit model . Met mijn Kobo plus abonnement kan ik heel veel gede Nederlandse boeken downloaden maar het Engelse aanbod is bedroevend. Dacht eraan ook een Kindle aan te schaffen vanwege Kindle Unlimited maar dat lijkt dus niet te kunnen. Jammer hoor. Ik woon trouwens niet in Nederland, met Kobo Plus is dat geen enkel probleem.

 5. Mooi overzicht.
  Maar de er is nog een probleem. Tijdens reizen in de buitenlucht zorgen vliegen etc ervoor dat de blz wordt omgeslagen. Welke is daar het minst gevoelig voor.

 6. Mijn ervaring is dat de kobo prima overweg kan met de nieuwste calibre versie. Een groot nadeel van Amazon Nederland vind ik dat je uitsluitend met een creditcard kunt betalen.

 7. Bedankt voor de informatie over de ereaders. Ik kies nu voor de Kobo, echter kan ik hem niet vinden voor 159 euro. Enig idee waar jouw prijs op gebaseerd is?

 8. je spreekt jezelf tegen wat schermgrootte betreft. In het rijtje eigenschappen schrijf je nl dat de kobo 15 cm is en de kindle 17, terwijl le later spreekt over dt de kobo groter is. Maw kijk nog eens het rijtje "eigenschappen" na of alles echt klopt.
  Tevreden met mijn kobo (en vroeger heel tevreden mijn sony)

 9. ik heb een Kindle gekocht voor mijn dochtertje. Waar koop ik nu e-kinderboeken die met de Kindle gelezen kan worden? Op ebook.nl is er geen enkel boek geschikt voor de Kindle.
  Ik heb 14 dagen tijd om te retourneren. Kan iemand mij adviseren?
  Ik wil dus nederlandse kinderboeken kunnen lezen.

  • Heb je al gekeken op amazon.nl Albert? Daar zie ik in ieder geval ebooks van Carry Slee, en dat is een kinderboekenschrijfster.

   Anders is een veiligere optie misschien toch een Kobo....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder