Reacties

Kobo Plus of Bookmate? Consumentenbond test! — 37 reacties

 1. Ik gebruikte een paar jaar Kobo plus en was daar erg tevreden over. Omdat mijn ereader stuk is heb ik het abonnement tijdelijk stopgezet. Mis het wel !

 2. Bonuskind van Saskia Noort is geen goed voorbeeld. Dit boek is te nieuw en kun je daarom niet lezen via Kobo Plus. Dit is meteen mijn bezwaar tegen Kobo Plus, de nieuwste boeken kun je niet lezen. Ben nog steeds benieuwd hoe oud de boeken zijn voordat je ze via Kobo Plus kunt lezen. Misschien kun jij daar achter komen Nicole?

 3. Ik ga voor de bibliotheek. Een poosje geleden heb ik Kobo Plus overwogen, maar uiteindelijk heb ik de conclusie getrokken dat ik met mijn abonnement op de bieb per boek toch het goedkoopst uit ben en houd ik het daar dus bij.

 4. Wij hebben Kobo plus en zijn erg tevreden. We lezen met 2 personen van het abonnement en voor ons zijn er meer dan genoeg boeken die we graag lezen en nog willen lezen. Dat het niet de nieuwste zijn, maakt voor mijn leesplezier en het leesplezier van mijn partner niets uit. Wij hoeven bij andere zaken ook niet het allernieuwste te hebben.

 5. Ik heb een ereader en koop ebooks als ze in de aanbieding zijn. En met een vriendin samen delen we ebooks. Net zoals ik papieren boeken uitleen.
  Ik heb geen bieb abonnement meer. Ik koop boeken bij de kringloop en leen ook die weer uit. Daarna kunnen ze in een ruilkastje geruild worden voor een ander boek.
  Zo’n kobo abonnement vind ik best duur. En ik heb gekeken naar de online bieb, maar werd er niet blij van. Erg onoverzichtelijk. Dat was de site al, net als de bieb. Ja, ik ben erg kritisch op de bieb waar ik nu woon. Komt vast doordat ik gewend ben aan de bieb uit onze vorige woonplaats en dat was veel beter geregeld.

  • Blijkbaar niet. Terwijl wel dezelfde website gebruikt wordt. Ik heb er nog naar gevraagd. Hier is de info per boek erg summier en ook staat er niet aangegeven of het uit een serie komt en welk deel het is. Verder staan de boeken hier sinds een jaar op alfabetische volgorde van schrijver, en niet meer in afzonderlijke hoeken van genre.

  • er is geen leentermijn en je kan zoveel lezen per maand als je wil. Ik lees met mijn hele gezin via Kobo-plus dus dan is het wel interessant. Vind zelf de ereader ook veel prettiger lezen, vooral s avonds in bed.

  • Ik heb inmiddels al iets van 1000 boeken gedownload om te lezen en ze staan al jarenlang op de ereader of tablet. Ik kom gewoon tijd te kort.
   Kobo heeft ook een app die goed werkt.

 6. Lees al jaren via Kobo plus, bevalt prima. Maar niet alle boeken die ik wil lezen zijn beschikbaar, net als de nieuwste boeken. Bestsellers ook lang niet altijd. Jammer! Voorlopig kan ik nog wel even vooruit, ik ben een leesverslaafde.

 7. Ik had zeker 8 jaar niet gelezen, dus met de online bibliotheek kan ik nog wel even vooruit.. Ik gebruik voornamelijk mijn telefoon om te lezen en heb daar dan ook meerdere lees-apps op staan. Bol.com kobo app voor boeken die ik daar af en toe koop, Play boeken voor andere gekochte boeken en de E-books app van de bibliotheek!

 8. Hier ook een Kobo-fan! Je kunt niet alles lezen maar heel veel wel. Bovendien kun je op vijf apparaten lezen. Technisch gezien zou je dus je inlogcode aan nog vier andere mensen kunnen geven. Als je dan de kosten deelt, ben je helemaal goedkoop uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder