Reacties

e-reader en e-books: 8 voordelen - waarom ik ondanks mezelf steeds meer e-books lees — 21 reacties

 1. Groot voordeel van de e-reader is dat hij zelf onthoudt waar ik was gebleven zodat ik niet moet sukkelen met papiertjes tussen mijn boek die er dan tussenuit vallen.

  De anonimiteit is inderdaad ook een grote plus: toen ik nog forensde met de trein was een boek(omslag) vaak aanleiding voor anderen om een praatje met mij te beginnen, terwijl ik daar meestal niet zo'n trek in had. Met de e-reader werd ik niet meer aangesproken, heerlijk die rust.

  En het maakt met de e-reader niet uit hoe dik je boek is, toen ik een polsblessure had selecteerde ik papieren boeken vaak op het gewicht van een boek, daar hoef ik met de e-reader geen rekening mee te houden.

  Kortom: voor mij geen papieren boek meer, als mijn e-reader vandaag de geest geeft bestel ik direct een nieuwe.

  • Oh ja! Wat een goeie Dingske! Een e-reader houdt inderdaad bij waar je was gebleven. Dat voordeel moet ook zeker genoemd worden. Evenals de anonimiteit. Dankjewel voor de geweldige aanvullingen : )

 2. Ha Nicole,

  ja... mijn Kobootje gaat altijd mee.
  Er staat aardig wat op!
  Maar hij heeft geen lampje, dus al mijn boeken heb ik ook op mijn i-pad gezet.
  Voor 's avonds in bed... heerlijk!

  Ik wil ook niet meer zonder!

  Groetjes!

 3. Hier hetzelfde. Die e-reader heeft vooral tijdens de sluiting van de bieb vorig jaar overuren gedraaid. Ik lees vooral nieuwe boeken, dus uiteindelijk lees ik toch veel op papier, omdat die bij de online bibliotheek maar zelden beschikbaar zijn.

 4. We hebben hier een aantal Kobo's en die bevallen tot nu toe erg goed. Mijn vrouw leest dagelijks en ik alleen in bed... Dat geeft meteen een van de grootste voordelen aan. Je hebt geen lamp nodig om ermee te lezen.

 5. Een ereader heeft voor mij veel voordelen, ik woon in het buitenland. Heb jarenlang een abonnement gehad op koboplus. Maar dat is nu niet meer mogelijk vanuit het buitenland. Belachelijk vind ik dat, foei bol.com.
  Lees ook graag papieren boeken, nadeel is soms het gewicht van een boek en de prijs.

  • Wat apart inderdaad van bol.com dat je vanuit het buitenland geen abonnement meer kunt nemen! Wat is daar de gedachte achter van hen? Ik zou toch denken dat het voor hen niet uitmaakt, zolang iemand het abonnement maar betaalt.

 6. Ik deel je mening, het lezen vanaf een reader heeft zoveel voordelen.
  En het mooie is dat ik (wanneer het weer mag) geen hele tas met boeken en tijdschriften hoef mee te slepen. Ik stop mijn reader in mijn tas en lees zelfs bij de tandarts in de wachtkamer. Ideaal.
  Mijn favo merk is de Kobo. Heb de Aura One. Met dimbaar licht en niet geheel onbelangrijk: hij is waterdicht. Mee in bad of op mijn ligbedje in het zwembad is dus geen probleem. erg blij mee :)

 7. Ik heb nu een paar jaar een e-reader, en ik zal altijd een voorliefde voor papieren boeken blijven houden, maar ik lees tegenwoordig meer digitaal dan op papier... Ik heb dezelfde als jij, tweedehands gekocht destijds, maar hij functioneert nog prima.

 8. Ik heb een kobo e reader en abonnement en ik ben er echt heel blij mee! Ik ben ineens veel meer aan het lezen, je hoeft ook niet steeds met boeken te slepen. Ik lees thuis op mijn e reader en onderweg op mijn telefoon. Ze zijn gekoppeld dus kan makkelijk verder lezen. Echt een uitvinding!

 9. Toen het einde van het boek er opeens was stopte ik per direct met mijn e-reader. Ik heb zo geen zin om online boeken te kopen, om te zetten en dan te downloaden maar ja het scheelt wel opslag. Ik heb de mijne (met E-ink en weinig poespas) nog steeds liggen maar geniet meer van een echt boek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>