Surprise paard

Surprise paard

'Een doos gevuld met snippers, is geen surprise' stond er in de nieuwsbrief van school. De lat lag dus hoog! Mijn elfjarige zoon besloot een surprise paard te maken. En daarin de cadeautjes te doen. Hij heeft hem praktisch helemaal zelf gemaakt! Ik heb hoogstens een beetje geholpen met inpakken, en de ogen geknipt.

Surprise paard: wat heb je nodig?

  1. Bruin kaftpapier van de Wibra ad 1 euro
  2. Een lege cornflakes doos
  3. Een leeg theedoosje
  4. Vier wc-rolletjes
  5. Wol

Bereidingswijze van je surprise paard!

De cadeautjes gingen in de cornflakesdoos. Daarna plakten we die dicht. Vervolgens plakten we de cornflakesdoos in met het bruine kaftpapier. Het lege theedoosje werd eveneens met het bruine kaftpapier ingepakt. Ik heb twee witte rondjes geknipt. Daarop tekende mijn zoon met zwarte stift pupillen voor het surprise paard. Die plakte hij op het paardenhoofd met plakband. Want hij is niet zo van de lijm. Eveneens met plakband heeft hij de toiletrollen bevestigd onder het lijf van het paard. Daarvoor maakte hij kleine inkepingen in de toiletrol, en vouwde stukjes van de toiletrol naar achteren.

Het surprise paard heeft een prachtige pruik gekregen. Van een haakwerkje waar ik drie jaar geleden aan begon. Het had eigenlijk een grote deken moeten worden… De staart is van de knot wol die aan het haakwerkje bungelde.

Ik vind het een goed geslaagd surprise paard. Vooral omdat mijn zoon hem bijna helemaal zelf heeft gemaakt.

surprise paard

Toegegeven, het surprise paard ziet er niet zo gelikt uit als onderstaand knutselpaard uit de Hema folder. Maar het is wel echt door een kind gemaakt. Als je goed kijkt zie je het bloed, de zweet en de tranen zitten.

Schermafbeelding 2012 11 29 om 15.33.40

Wat is een Surprise eigenlijk?

Volgens Wikipedia is een surprise: 'een verrassend cadeau, dat vaak ook zeer ingenieus en verrassend is verpakt.'

Bij de Hema kun je tegenwoordig kant en klare surprisepakketten kopen. Bijvoorbeeld een prachtige kartonnentaart, die je koopt als knutselpakket. Maar dan ben je al 5 euro kwijt alleen maar aan de surprise. Hoewel zo'n voorgekookte surprise technisch gezien voldoet aan de definitie van surprise, mis ik bij zo'n surprise toch de persoonlijkheid van de maker en gever van de surprise. Het is een beetje als een kant-en-klaar-maaltijd versus een zelfbereide maaltijd!

En dan geef ik aan die laatste toch de voorkeur!

Zie ook: Harry Potter surprise.

Meer zelfgemaakte surprise ideeën!

Lees ook mijn surprise voetbaldveld en de zilveren ezel! Zelf bedacht en zelf uitgevoerd met zogenaamd 'waardeloze' materialen.

Similar Posts

4 Comments

  1. Twee dochters en zoon hebben zelf van alles verzonnen voor club, school en sinterklaas bij vriendje. ze hadden bijna geen tijd om huiswerk te maken :-(

    Ik vind dit paard een super idee. Die ga ik onthouden. Complimentje voor jullie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.