|

Voetbal surprise en zombie surprise

voetbalsurprise

Mijn 12-jarige zoon trok een klasgenootje die erg van voetballen houdt.

Gelukkig had ik met het oog op 5 december al 4 ballonnen in de papier maché gezet. Dus waren we goed voorbereid. Met zo'n spuitbus verf van de Action spoot ik twee ballonnen zwart, en twee ballonnen wit.

Wit gespoten ballon + zwart crepe papieren vlekken

En daarna heeft mijn zoon met zwart crepepapier zwarte stippen op de 'voetbal' geplakt. Persoonlijk vond ik die vierkanten wel een beetje laks. Want op voetballen zitten toch altijd van die 6-hoeken? Maar goed, het eindresultaat is toch wel duidelijk een voetbal. Bovendien vind ik het belangrijk dat een surprise zoveel mogelijk door een kind zelf gemaakt wordt. Zie ook mijn andere post Voetbal surprise.

Zie ook Surprise paarden.

Voetbalveld voor het cadeau

Omdat het cadeautje niet in de voetbal paste, legden we de 'voetbal' op een groen voetbalveld, oftewel een doos die met groen papier werd beplakt.

En voila. Een authentieke surprise op het niveau van een 12-jarige jongen. Het had allemaal strakker en gelikter gekund, maar dan was het niet meer echt zíjn surprise geweest.

Vorig jaar maakten we ook een voetbalsurprise. Die zag er weer heel anders uit! Klik hier voor de voetbalsurprise.

Zombie surprise: zwarte gespoten ballon, schoenendoos, zwarte vouwblaadjes en rood papier.

Gisteren vierden we Sinterklaas bij mijn ouders. En daar kreeg ik van mijn 14-jarige dochter een 'zombie surprise'. Omdat ik vaak ga hardlopen terwijl ik luister naar de Zombies, run app. Ze gebruikte daarvoor één van mijn zwart gespoten papier maché ballonnen. De rest heeft mijn dochter helemaal zelf gedaan.

Het hoofd van de zombie zit op een schoenendoos, die ze heeft beplakt met zwarte vouwblaadjes. De ribben zijn gewoon uit een simpel A4-tje geknipt. Het handigste was dat ik de surprise niet kapot hoefde te maken om bij het cadeau te maken. Ik kon gewoon de zwarte deksel van de schoenendoos er af halen! Ik vind dat mijn dochter een prachtige surprise maakte!

Lees ook mijn post over zombie series.

Hebben jullie nog laagdrempelige, makkelijk te maken surprise ideeën? Daarvan kun je er namelijk nooit genoeg hebben!

Similar Posts

3 Comments

  1. "Bovendien vind ik het belangrijk dat een surprise zoveel mogelijk door een kind zelf gemaakt wordt."
    Waarom laat je ze dan niet zelf papier machee plakken en een spuitbus gebruiken? Dat kan een jongen van 12 toch wel?

    1. Absoluut! En in een ideale wereld had ik hem ook dat zelf laten doen. Maar ik wilde zeker weten dat de surprise aan de minimum kwaliteitseisen van school zou voldoen. Vandaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.