Reacties

Lootjes trekken met lootjestrekken.nl: 4 opties! — 17 reacties

 1. Wij doen er helemaal niet aan, dus dan heb je ook geen lootjes trekken. Die paar keer dat ik het heb gedaan was het wel ouderwets, maar dit klinkt ook handig. Het gaat toch alleen maar even om dat eerste stukje, de pret is als het goed is ouderwets gezellig :)

 2. Wij trekken geen lootjes maar we spreken een bepaald bedrag af, omdat we in Frankrijk wonen vieren we Sinterklaas met onze oudste dochter en haar gezin, ze wonen 13 km. bij ons vandaan. Met de kerst zijn we in Nederland bij onze jongste dochter en doen we daar wat kadootjes onder de boom. Ik geef hier de bakker en de postbode een chocoladeletter, de bakker komt elke dag behalve op maandag, en we hebben altijd dezelfde postbode.
  Groet uit de Haute Marne

  • Wat gezellig, een bakker die elke dag langskomt zeg! En wat bijzonder dat je dochter maar 13 km van je vandaan woont in Frankrijk.

   De postbode klinkt ook zo knus! Hier in de Achterhoek zie ik de postbode eigenlijk nauwelijks. Vroeger wel, dan kwam hij altijd koffie drinken bij mijn oma.

 3. Wij doen dit jaar voor het eerst lootjes trekken. In het verleden kochten wij voor de kids. Nu willen zij ook betrokken worden en een surprise maken. De lootjes zijn op de ouderwetse manier door dochter gemaakt en wij hebben allemaal getrokken. In 'één keer goed.

 4. In ons gezin (5 personen) kopen wij allemaal minstens één klein cadeautje voor iedereen, verplicht met gedicht en meestal zonder surprise. Met de uitgebreide familie (13 personen) is het principe hetzelfde, alleen koopt dan ieder gezin/paar (dat zijn er 4) een cadeautje voor alle aanwezigen. Het is een hele sport om voor iedereen iets te verzinnen, zeker als je zo goedkoop mogelijk wilt uitkomen (dat mag! sterker nog, dat is eigenlijk de bedoeling) en toch iets leuks, handigs of grappigs wilt geven. En dan al die gedichten nog... Maar dat hoort voor ons net zo bij het Sinterklaasfeest als Pakjesavond zelf.
  De dochters en hun vrienden gebruiken lootjestrekken.nl wel en vinden dat inderdaad erg handig.

  • Wauw, begrijp ik goed dat jij en je man dan in totaal 26 cadeautjes moeten kopen? Daar wordt je inderdaad vast heel creatief van!

   Maar dat is juist een een kenmerk van Sinterklaas vind ik. Bij ons thuis gaat het dan ook meer om de surprises en de gedichten, dan om dure cadeau's. Sinterklaas is ook een beetje een plaagfeest.

  • Haha, nee, 13 voor het familiefeest en 4 per persoon voor het gezinsfeest. Ook nog 21 totaal, maar net iets minder ;-)
   En inderdaad, het gaat om de dingen eromheen, het plagen, het lachen, het samenzijn.

 5. Hee kunnen we weer reageren? Leek vanmorgen niet te lukken (of was dat alleen op je vorige gastpost?)
  naja wij doen het ook al ajren met lootjestrekken.nl gaat prima en super handig, de2 gelovige jongsten doen natuuurlijk nog niet daaraan mee.

 6. Vanaf het begin van de oprichting: lootjestrekken.nl en dat bevalt heel goed, moest ook even wennen aan het niet meer handmatige uit de hoge hoed.
  Echter ik ben helemaal "om".

 7. Oh, ik vind dat juist zo'n leuk onderdeel van het hele Sinterklaasgekneuter! Ik kan me voorstellen dat het met 5 kinderen wat lastiger wordt, wij vieren het met z'n 5en.
  Maar voor mij gaan beide decemberfeesten net zoveel over voorpret en voorbereiding en verheugen dan over de avond/dag zelf, en voor mij is lootjes trekken daar al een stuk van.
  Wij laten trouwens onze dochter van 4 ook een surprise maken (nou ja, helpen dan ;)). We hebben haar gewoon verteld dat we met sinterklaas óók voor elkaar iets maken :)

  • Bij ons moesten de 'gelovigen' ook surprises maken. Voor school! Dus toen hebben we een verhaal verteld over grote drukte voor Sinterklaas, en dat wij hem gingen helpen!

 8. Wij trekken geen lootjes meer, maar kopen voor iedereen iets kleins van 2 euro. Daarmee zitten we nog steeds op hetzelfde bedrag wat we eerst standaard voor een surprise hadden, maar dan hebben we bv bij de kringloop vandaan ontzettend leuke kleinere cadeautjes. Grappig genoeg kan je voor zo'n klein bedrag weer erg leuke, ludieke dingen vinden, terwijl je met bv 10 euro per persoon vaak net tussen de goedkope leuke dingen en de leuke maar dure dingen in zit, is onze ervaring :D

 9. Hallo huisvlijt ik gebruik ook alleen D.E.
  Ik heb andere koffie geprobeerd van de Hema en ik vond het Heel vies.
  Als ik bij een vriendin op visite ben krijg ik Aldi koffie.
  Misschien ligt het ook aan hoeveel je erin doet maar die koffie is altijd lekker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>