Broodmandje pimpen

broodmandje

Omdat het makkelijker en sneller is, heb ik alle broodbeleg verzameld in een plastic broodmandje.

Het brood zelf zit er trouwens meestal ook in.

Zo hoef ik als ik ‘s avonds de tafel dek, niet 10 keer heen en weer te lopen om alles op tafel te zetten. Ik pak gewoon het mandje, en klaar!

Broodmandje wordt vies

Maar zo’n mandje wordt op den duur vies. En dan moet je het schoonmaken. ‘Kan dit niet makkelijker?’ vroeg ik me af. En toen dacht ik aan mijn lamineermachine, en aan mijn mooie gekleurde papier.

En daarmee heb ik een nieuwe bodem gemaakt voor mijn broodmandje. Een bodem die ik er makkelijk even kan uithalen, en afspoelen onder de kraan.

Hier onder vind je een tutorial om je broodmandje te pimpen!

Wat heb je nodig?

 • Een broodmandje
 • Mooi gekleurd papier
 • Lamineerhoezen
 • Lamineerapparaat of strijkijzer. Met dank aan Lizebeth die me tipte dat als je geen lamineerapparaat hebt, een strijkijzer ook werkt!

Plan van aanpak

 1. Kies twee vellen papier uit die je mooi vindt, en leg ze met de witte kant op elkaar. Zo kun je nog eens van kant wisselen!
 2. Doe de twee vellen in een lamineerhoes en lamineren maar.
 3. Doe het resultaat in je mandje. Als het niet helemaal past, knip je het op maat!
broodmandje
Voor!
gekleurd papier
Dit was het papier wat ik nog had!
broodmand
Tadaaa! Het resultaat!

Broodmandje Action

Bij de Action verkopen ze allerlei hele leuke mandjes. Vierkante, rechthoekige en ronde mandjes. En sommige Action mandjes zijn ook geschikt als broodmandje. Zoals deze Action draadmand

action broodmand

Let er bij de aankoop op dat je materiaal kiest dat je goed kunt schoon houden.

Leestip: Wat is een gezond ontbijt?

 Hoe bewaar jij het broodbeleg?

Similar Posts

13 Comments

 1. Sinds ik vier jaar geleden glutenvrij ben gaan eten, eten wij geen broodmaaltijden meer aan tafel. Ik ben te bang voor besmetting.
  Zo bewaar ik broodbeleg ook apart. Een glutenvol en een glutenvrij kastje. Vleeswaren en kaas heb ik niet apart, dus dan is het bij het brood klaar maken veel handen wassen. Of eerst plakjes kaas schaven voordat er een boterham gepakt word.

  1. Een besmetting levert me helaas een scala aan klachten op: opgezette buik (alsof er een basketbal in zit die nog verder opgepompt wordt), darmkramp, diarree, eczeem, mistig hoofd, spierpijn, extreme moeheid, griepachtige klachten en vast nog meer dingen. Ik krijg ze gelukkig meestal niet allemaal tegelijk. Maar een aantal vaak wel.
   Mijn zoons hebben koemelkallergie gehad. Dat was een stuk eenvoudiger om mee om te gaan en dat vond ik destijds al pittig.

 2. Vleeswaren bewaren we in de vriezer, wat we nodig hebben halen we de avond ervóór uit. En meestal in de originele verpakking

 3. Ik heb allerlei leuke en praktische mandjes en bewaardozen geprobeerd (idem voor brood) maar op een of andere manier werkt dat niet bij ons

 4. Wij hebben ook een kunststof mandje, wat al standaard in een keukenlade zat. Het word inderdaad snel vies en plakkerig. Dus af en toe gaat hij ook de vaatwasser in. Ik vind het ideaal, zo zet je inderdaad alle potten in één keer op tafel!

  Fijne zondag!

 5. Wij hebben ons mandje pas vervangen voor 2 kleinere mandjes. Die nieuwe van curver. Ze zijn recht en erg stevig. Nu staat het zoet beleg wat niet in de koelkast hoeft in 2 mandjes. Dat verdeeld makkelijk over tafel. Ik was ze af en toe gewoon even af. Dan zijn de zijkanten ook meteen weer schoon.

 6. Hmmm… ik heb nu alles los (ook de potjes jam, chocopasta, pindakaas etc) in de kast/koelkast staan. Een mandje daar had ik gewoon helemaal niet aan gedacht!
  Bedankt voor je post, ik ga een mandje halen. :)

  1. Dat vind ik nou leuk Marielle! En een extra voordeel is dat je dan alleen maar even het mandje er hoeft uit te tillen en je maakt zo de kast/koelkast schoon!

   Mail je nog een foto van je mandje? Dat zet ik die hier in de comments! Lekker plaatsvervangend shoppen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.