Reacties

WhatsAppen, Whatsdat? — 35 reacties

 1. Helemaal niets kosten is helaas niet waar! Om te kunnen Whatssappen moet je mobiele telefoon WEL verbinding hebben met internet. Hetzij via WiFi of via een mobiele internetservice van je provider. Maar dat zal je dochter denk ik wel weten? Maar als je via WiFi verbonden bent, kun je idd gratis berichten sturen. En dat is erg handig!
  Groet, Bianca

  • Aha! Hier thuis zit ik met mijn mobieltje op WiFi geloof ik. Verder heb ik geen internet op mijn mobieltje, omdat ik dat te duur vond. Ik kan dan dus alleen whatsappen thuis blijkbaar.

   Heb ik voor berichtjes lezen ook een internet verbinding nodig, of is die alleen maar nodig om te versturen?

  • Er zijn gelukkig veel openbare plekken met gratis wifi (al moet je wel uitkijken, niet alles is even goed beveiligd). Maar bij vrienden of familie thuis kun je best het password van de wifi vragen. Zet het 1x in je telefoon en je hebt gelijk wifi als je daar binnen komt.
   Zo zit ik op de wifi bij mijn opa, ouders, bibliotheek, werk, oefenruimte van de band...

   Ziggo is nu zelfs een proef begonnen in Den Haag met gratis wifi door het signaal vanuit kastjes bij mensen thuis te zenden. Ze zeggen dat ieders privacy gewaarborgd blijft en dat je eigen verbinding er ook niet langzamer op wordt. Ik weet het zo net nog niet. Woon in Den Haag en de man des huizes loopt al dapper te wifi-en op straat. Maar ik vind het toch een beetje riskant ivm privacy en zo. Nog even afwachten maar. Je kunt overigens wel je eigen kastje laten uitschakelen. Dan kunnen mensen buiten niet via jouw kastje/modem internetten.

 2. Ik heb weer zo'n koelkastmodel. Is schijnbaar weer "in". Ik wil me op het what's-appen storten en dan had ik een nieuwe telefoon nodig, vandaar. Mijn kinderen en man zijn al aan de what's-app en ik moest alles via hen vernemen. Dat wil ik niet meer, en nu... nu hoor ik erbij ;))

 3. Ik gebruik het wel, ideaal, want met sms'jes zat ik af en toe boven mijn bundel en dan betaalde je dik. Ik ben er pas mee begonnen toen ik toe was aan een andere telefoon en die er geschikt voor was. Ik ruil hem niet op vaste tijdstippen om, maar doe er gemiddeld zo'n 4-5 jaar mee.

  En het versturen van deze berichtjes gaat idd via internet, dus of je moet een internetabonnement hebben, of je moet beschikking hebben over wifi.

  • Voor sms heb je geen internet nodig, maar voor what's app dus wel. En een internetabonnement kost ook minimaal 5 tot 10 euro in de maand, dus incidentele telefoongebruikers zullen dat meestal niet afsluiten.

 4. Idd niks geen kosten klopt niet. Maar indien je een goeie bundel hebt is het te doen, die van mij heeft bijv. onbeperkt facebook, whats app en twitter, dus mocht mn internetbundel op zijn kan ik hierdoor toch door.
  Dat de app zelf ook geen geld kost klopt ook niet, je kan een jaar gratis appen en daarna kost het je €0,89ct per jaar, te voldoen met een credit card :s . Maar ik heb een keer gelezen dat het afhankelijk is welke versie je ooit hebt aangeschaft omdat de ene wel moet betalen en de ander niet..(?) Tot nu toe heeft het bij mij nog gewerkt door tijdens het vervallen van mijn gratis jaar ik de app verwijderd heb en weer opnieuw erop gezet heb en zo een nieuw 'gratis' jaar kreeg. Of dat nu nog zo werkt geen idee, maar €0,89 is natuurlijk niks voor een jaar zoveel plezier. Ik heb met mn fam een groep gemaakt zodat we gezellig met zn allen tegelijk kunnen kletsen tegen elkaar. Scheeld 3x tzelfde verhaal vertellen en het is makkelijk contact onderhouden doordat we verspreid door nl wonen. Ook scheeld het natuurlijk enorm kwa kosten met bijv fotos versturen, met whats app kost het je niks tegenover best veel via mms.

  • Ja dat kan je in whats app doen, je opent wa (whats app) zelf dan open je het menu van wa, (bij mij een knopje links onder t scherm). Dan kan je uit allerlei dingen kiezen, maar ook voor nieuwe groep, daarna wijst alles vanzelf. Even nog een antwoord op een andere vraag die ik voorbij zag komen. Om een berichtje binnen te kunnen krijgen of te versturen heb je inet nodig. Om een berichtje die je al binnen hebt gekregen en nogmaals wil lezen hoef je geen inet te hebben.

 5. Helemaal niks,ik lijk wel een neanderthaler en dat komt omdat ik niet dag en nacht bereikbaar wil zijn ;)

  Alleen een vaste huistelefoon,nog net niet met een draaischijf ;)

 6. Onze oudste zoon en mijn man hebben whatsapp. Die laatste als gevolg van onze oudste zoon. Hij heeft het sinds kort omdat veel contacten met klasgenoten en vrienden via whatsapp lopen. En mijn man vond het leuk dat hij via zoonlief kan whatsappen en hij heeft een eiphone en via hem gaan de korte berichtjes zoals: ik ben later thuis, blijf het weekend thuis etc.

  Ik heb een mobiel die ik alleen gebruik voor mijn eigen nood of hij wordt door één van de zoons als wekker gebruikt.

 7. Ik kan niet w'appen. Mijn telefoon is niet geschikt. Ik kan wel belle / sms'sen / lijfelijk mensen bezoeken / mailen / bloggen. Hopeloos ouderwets (vlgs mijn kinderen) Dilemma is, ik wil geen abonnement. Het schijnt 'gratis' te kunnen. Een mobiel met wifi. Je pikt het gratis wifi signaal overal en nergens op. Conclusie; je moet met appen wel een ff w8 todat je ergens een gratis signaal oppakt. Ik zal eens kijken naar een geschikt toestel. Je moet immers wel bereikbaar zijn voor je kids.

  • Ja, dat bereikbaar zijn voor je kinderen is wel het grote voordeel. Hoewel ik thuis werk, en dus eigenlijk altijd op onze gewone telefoon bereikbaar ben.

   Maar als ik eens weg ga is het wel een rustig idee dat ik toch bereikbaar ben.

 8. Lang sukkelde ik achteraan met mobieltjes. Ik had een afdankertje, idd model koelkast, en gebruikte dat alleen als ik alleen op pad ging met de auto. Nou ja, gebruikte...Ik had hem in het beste geval, opgeladen!, bij me :-).
  Maar de kinderen gingen steeds harder mopperen: ik was nóóit bereikbaar. Ok. Ik nam de Iphone van één van de kinderen over en heb me een paar weken getraind in het bij me dragen van een opgeladen Iphone. En ja, sinds ik WhatsApp heb ontdekt, wil ik niet meer zonder :-). Als het bijvoorbeeld etenstijd is, maak ik een foto van het lekkers in mijn pannen, WhatsApp die in één keer naar de 6 gezinsleden die ook WhatsAppen en, wammes. Binnen een paar seconden lees ik op mijn scherm: Ik kom er aan. En: ben wat later, bewaar maar wat. En de rest komt aan tafel geschoven :-).
  Het is inmiddels een heel belangrijk communicatiemiddel met mijn pubers.
  Ook vind ik het wel handig om even mijn mail te checken op dat ding. Ik zie mezelf binnenkort ook wel betalingen ermee doen enzo.

  • Kostelijk Teunie! Dat is nog eens wat anders dan 'Eten!!!' roepen of een bel luiden als het etenstijd is.

   Ik kan inmiddels ook bankieren via mijn smartphone, en foto's maken kan ik ook.

 9. Ik heb in maart dit jaar mijn eerste smartphone aangeschaft. Jaja, hoeveel mensen in de 20 ken je die nog geen smartphone hebben of pas aan hun eerste zitten? ;) Geen dure ifoon of iets soortgelijks van de concurrent Samsung. Nee gewoon eentje van Sony die hetzelfde doet maar veel goedkoper is. Ik ben er erg blij mee en What's app gebruik ik ook. Het is heel gemakkelijk en het scheelt een hoop geld ivm smsjes.
  Het is natuurlijk wel dubieus, die database met nummers en daaraan gekoppelde informatie van What's app. Eerlijk gezegd wist ik dat ook nog niet. Maar in principe staat er niets op mijn telefoon dat voor mij een risico kan betekenen.
  Ik bedoel, van mij mogen ze best kijken naar al die gore, grappige, onzinnige plaatjes die ik uitwissel met het what's app groepje van mijn bandje. Maar of ze er echt blij van worden?

 10. Heb een abonnement van 6 euro per maand waarmee ik 250 minuten kan bellen, of evenzoveel smsjes kan versturen. Waar ik nooit aan kom. In combinatie met mijn telefoon van 30 euro die het al bijna 2 jaar prima doet, ben ik lekker goedkoop uit. Hoef geen dure abonnementen of dubieuze gratis diensten. Offline en onbereikbaar zijn gaat het helemaal worden, ik weet het zeker :)

 11. Ik heb een afdankertje van jongste zoon met een sim-only abonnementje. Als er iets bijzonders aan de hand is of als ik bv een hele dag weg ben neem ik hem mee, maar meestal ligt hij gewoon thuis, al dan niet opgeladen...
  Er zijn maar heel weinig dingen die echt niet een uurtje kunnen wachten, dus ik vind het gewoon niet nodig om altijd en overal bereikbaar te zijn.

  • Nee, ik denk ook wel eens: hoe deden mensen dat vroeger? En dat is vroeger zo'n twintig jaar geleden geloof ik. Tegenwoordig moet je op school ook echt je 06 nummer opgeven.

 12. Ik heb tegenwoordig weer een heel simpele, waarmee ik kan bellen of gebeld kan worden en sms'en of gesms'st worden, gewoon prepaid zelfs omdat ik zo weinig gebruik maak van m'n mobiel.

  • Prepaid heb ik ook. Maar ik moet toegeven: met een smart phone kun je wel veel handige dingen doen. Zoals je looprondjes registreren, bankieren en foto's maken.

   Wel hoorde ik laatst dat mijn model, dat ik vorig jaar augustus kocht, alweer verouderd is!!! Bizar gewoon, en ik snap niet waarom!

  • Omdat ze elke keer weer nieuwe modellen willen verkopen en dus zoiets de wereld in helpen. Onzin dus.

   Ik heb alleen een oude Nokia (klein toestelletje) waar ik mee kan bellen en sms-en. Nadeel is dat ik niks in mijn agenda kan zetten, dat zou ik handig vinden, en dan een herinnering krijgen. Daar zou ik de smartphone het meeste voor gebruiken denk ik. En als we pubers hebben (mijn oudste dochter is nu 8) dan zie ik wel weer...

 13. Ik heb geen whatsapp, of telefoon waar internet op kan. Ik heb een goedkoop abonnement van 7 euro per maand waar ik 300 belminuten en 100 smsjes mee heb, en dat is genoeg. Als mensen me willen bereiken kunnen ze bellen en sms-en, ze kunnen mailen, op m'n blog of twitter reageren, langs komen... (Ook dat twitter zit ik maar zo heel af en toe achter trouwens, want ook daarbij geldt: ik zit niet de hele dag met m'n neus in m'n telefoon te twitteren dat ik aan het ontbijt zit)

 14. ook hier wel een telefoon waar internet op kan ,maar er niet opzit, heb een simpel abonnement met belminuten en smsjes en thats it, thuis heb ik internet en dat is genoeg, ik geloof ook niet zo in gratis, het lijkt mij dat ze je lokken met gratis en zo gauw je verslaafd bent er niet meer buiten denkt te kunnen , dan is gratis meestal afgelopen.ik zie ook mensen met dure telefoons rondsjouwen waarvan ik denk waar doen ze het van, want je app is misschien wel gratis,maar je hebt er toch een geavanceerde telefoon voor nodig en een internetverbinding op je mobieltje en dat is toch duurder dan een simpele sim only telefoon en bijbehorend abonnement of pre paid kaart.ik word in mijn omgeving dan ook meewarig aangekeken ,omdat ik niet mee doe aan al die hypes, prima laat mij maar lekker ouderwets zijn, ik zit er niet mee en heb ook geen mobieltje aan mijn hoofd geplakt zitten de hele dag.

 15. Ik heb alleen een prepaid met automatische incasso.
  Bel weinig en vind het te duur om een abonnement te nemen.
  Mijn telefoon is redelijk modern en fluogroen.
  Gekocht omdat de vorige kapot was.
  Ik wilde perse een volledig qwerty toetsenbord omdat sms-en me anders beroerd afgaat.
  Hij heeft een internet mogenlijkheid,maar die gebruik ik dus niet.
  Zou er in de vakantie wel gebruik van willen maken, maar om nou alleen voor die paar dagen een duurder abonnement aan te gaan schaffen?

  • ps soms schiet een nieuwe gadget ook zijn doel voorbij
   zo adverteerde een vloerbedekkinglegger op MP dat ie alleen bereikbaar was via WhatsApp.
   tja toen ging ik (en vast velen met mij) toch bij een ander kijken.

 16. Ik hou het niet meer bij hoor, heb een oud mobieltje waarmee ik kan bellen en sms-sen, maar verder niets. Groot voordeel van dit ding is dat het abonnement spotgoedkoop is en dat de batterij slechts 1 keer per week hoeft te worden opgeladen. De mobieltjes van mijn dochters moeten elke nacht op de oplader zeggen ze... daar moet ik niet aan denken. Wel zeggen ze me dat ik nodig met de tijd moet meegaan....?
  Ik wens je alvast een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 17. Hm ik vind whatsappen wel geweldig hoor, man en 2 oudsten en ikzelf hebben allen een smartfoontje en de kids en ik zitten voor 80% op/in wifi gratis zones->thuis-school, dus voor ons geen dure abbo's maar sim only's van slechts een paar eurootjes per maand. In geval van echte nood kun je in de overige 20% wel smssen of bellen leek ons.( bi whatsapp kun je door middel van het dubbele groene vinkje zien if je wa is aangekomen bij de tegenpartij, dus indien dat niet het geval is zou je dezelfde boodschap even kunnen smssen als het zo belangrijk is.
  Manlief heeft wel een internetabbonement, maar die heeft een ict baan....dus ehm das dan bijna een must ofzo ;-)
  Dat je geld 0,89 zou moeten betalen lees ik overal, maar ik ken er nog niet een die dat werkelijk ook betaald heeft.

  • Mijn man zit ook in de IT, maar heeft geen internet abonnement ;-) dus dat is geen excuus :P
   (geintje hoor)

 18. Ik heb geen vlotte mobiel, mijn man wel en ik heb zijn oude koelkast (5-7 jaar oud), ik kan er nu wel foto's mee maken en er zit ook wel internet op maar geen abonnement daarvoor. Ik vind het te duur en ik geloof ook niet dat ik met dat ding op onze wifi kan. Ik ben absoluut geen digibeet, ben soms handiger dan mijn man wat computers en gadgets betreft maar zo'n smartphone heb ik helemaal niet nodig. Mijn man is constant voor iedereen bereikbaar, altijd wa-en en ik word er soms gek van. Hij wil mij op mijn verjaardag een smartphone geven, maar ik wil niet. Voor datzelfde geld heb ik liever een ereader. Hahahaha.

 19. En ligt het nou aan mij, maar ik vind dat Whatsappen zó stom klinken! echt gewoon eh... nou ja... een beetje idioot. Maar dat ligt vast aan mij.

 20. Ik ben superblij met mijn smartphone! Ik heb een samsung S2, nu zo'n anderhalf jaar. Heel fijn omdat ik veel gebruik maak van OV (elke dag) dus dan kan ik direct mijn reis checken. Vooral met vertragingen erg fijn!
  En ondertussen blogs lezen, email checken, foto maken van iets moois onderweg en soms een spelletje. Verder gebruik ik Runkeeper om loopjes bij te houden. En ik gebruik 'm ook als wekker elke dag. En de gezamenlijke agenda van mijn vriend en mij staat er ook in. En gps, voor als ik de weg kwijt ben.
  Multifunctioneel dus.

  Het verschil tussen whatsapp en sms is er in mijn ogen niet zo. Al zijn die groepen wel handig, kun je makkelijk samen afspreken enzo. Of melige grapjes delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder