Reacties

Warenfetisjisme, oftewel gadgetgek — 8 reacties

 1. Nee, ik ben er totaal ongevoelig voor. Ik vind het geldverspilling.
  Buiten de vaste lasten en de boodschappen geef ik geen cent uit aan dingen die we niet nodig hebben. Ik vond het dan ook doodzonde toen de kopers van ons vorige huis de 8 jaar oude keuken er meteen uitsloopten. Kapitaalvernietiging.

 2. helaas,best gevoelig.Maar als ik me de vragen stel;is dit echt een goede toevoeging aan mijn leven, is dit product al een beetje uit de kinderziekten,gaat dit ding over een afzienbare tijd behoorlijk in prijs zakken? dan zakt de directe noodzaak al snel.Dan zijn het dingen dieik best wil winnen,maar (nog) niet kopen.

 3. De verleidingen zijn dagelijks om ons heen, tenzij je afgelegen woont ver buiten het bereik van winkels. Maar dan zijn er nog webwinkels en je moet stevig in je schoenen staan als je snel in de verleiding komt om hebbedingen aan te schaffen. Ikzelf ga me steeds vaker afvragen of ik het nodig heb, hoe lang ik er mee zal doen, of ik er ruimte voor heb en of het sowieso nut heeft om het aan te schaffen. Zo dubben wij hier al een tijdje over een nieuwe frituurpan. De oude is stuk en zo vaak frituur ik niet. Geen nieuwe kopen dus. Ik vind het ook raar om aan de ene kant mijn huis te ontdoen van overbodige spullen maar daarna naar de winkel te rennen voor nieuwe (overbodige) spullen. Je hoofd er bij houden dus.

 4. Leuk stukje. En je hebt een wijze tante Dina :)

  Gevoelig voor, nee. Ik baal gewoon als ik een nieuw mobieltje 'moet' omdat de oude is overleden en dat deze wereld zo in elkaar zit dat nieuw vaak goedkoper is dan repareren.

 5. Dagelijks is er zo'n woonprogramma op de T.V. waar mensen op zoek zijn naar een nieuw huis. Heel vaak erger ik me aan het commentaar van de evt. nieuwe bewoners : je moet er wel doorheen kijken, die keuken vind ik helemaal niks, het staat wel vol. Alleen een superstrakke, vooral witte, helemaal nieuwe inrichting "kan" schijnbaar. Een plafond met een "voegnaad", een heel gewone keuken, of een badkamer zonder goed wastafelmeubel kunnen schijnbaar niet. Bah , wat een eenheidsworst.
  Ik kan juist zo genieten als mensen hun eigen smaak laten zien. Maar ja misschien is die door alle woonprogramma's en bladen inmiddels bij iedereen zowat gelijk.
  groetjes, Franca.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder