Een goed verlichtingsplan voor je slaapkamer is belangrijk

verlichtingsplan slaapkamerGastpost

Een goed verlichtingsplan voor je slaapkamer is belangrijk

Mooi licht in de slaapkamer is belangrijk. De slaapkamer is een plaats van ontspanning en rust. Door een goed verlichtingsplan te hebben, creëer je met licht de juiste sfeer in je slaapkamer. Maak gebruik van meerdere lichtbronnen die verschillende soorten licht produceren. In eerste instantie zal je graag zacht en gezellig licht in je slaapkamer willen hebben. Echter, wanneer je een boek leest in bed, dan is een goede leeslamp belangrijk. Als je voor de spiegel staat om je kleding te passen, dan is het fijn dat je kunt vertrouwen op realistisch licht. Meerdere lampen en lichtsterktes zijn belangrijk in het lichtplan voor je slaapkamer.

Verlichtingsplan slaapkamer: Indirect licht

Om een rustgevende sfeer te creëren, werk je met lichtbronnen die indirect lichteffecten afgeven. De lichtbron schijnt op het plafond of tegen de muur. Voor indirect licht op het plafond kun je kiezen voor een plafonnière. Plafonnières zijn in heel veel verschillende soorten en maten te verkrijgen.

Door te kiezen voor gematteerd glas, al dan niet met kleur en design, wordt het licht gefilterd en ontstaat er een zacht effect. Indirect licht kan ook gerealiseerd worden door gebruik te maken van hanglampen of plafondspots.

Door in je verlichtingsplan te kiezen voor een plafondspot met meerdere spots en deze spots naar boven te richten, ontstaat een speels lichtval op het plafond. Je kunt ook kiezen voor ingebouwde plafondspots die je kunt dimmen om een indirect lichtinval te creëren.

Het juiste bedlampje

De keuze voor je bedlamp staat centraal in je verlichtingsplan voor je slaapkamer. Er zijn heel veel mogelijkheden, modellen en oplossingen voor het bedlampje. Bij het kopen van een bedlamp kunnen de aansluitpunten bepalend zijn voor het soort bedlamp dat we kiezen.

Wanneer je graag een wandspot wilt plaatsen, dan moeten er wel aansluitpunten zijn voor deze wandspot. Een bedlamp of een schemerlamp op het nachtkastje staat vaak veel romantischer. Omdat een lamp op het nachtkastje lager staat, is deze vaak ook gemakkelijker te bedienen. Als jij en je partner afzonderlijk lezen of nog werken in bed, dan moeten de bedlampen afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. Let er op dat je bedlamp een goede directe lichtbron heeft zodat je geen beschadiging aan je ogen oploopt wanneer je een boek leest.

Overige verlichting in de slaapkamer volgens je verlichtingsplan

In het lichtplan voor de slaapkamer wordt nog al eens de verlichting vergeten voor een aankleedspiegel of een make-up spiegel. Dan moet er later nog een spot worden geïnstalleerd bij de spiegel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een spiegel met ingebouwde verlichting. Op slaapkamers van de kinderen staat een bureau. Overigens, op heel veel ouder slaapkamers staat ook een bureau. Boven het bureau is een goede bureaulamp geen overbodige luxe. Door voor een bureaulamp te kiezen die je kunt dimmen, creëer je met dezelfde lamp sfeerverlichting op je slaapkamer.

Het juiste lampje

Naast de keuze voor het juiste lampenmodel, is er ook heel veel effect te creëren met het lampje op je slaapkamer. Een lampje met mat glas of gekleurd glas zorgt voor een zachte lichtbron. In je bedlamp wil je natuurlijk een direct lichtbron van helder licht. Je kunt kiezen voor led verlichting of spaarlampen op je slaapkamer. In het verlichtingsplan voor je slaapkamer speelt ook de keuze voor het de lampensoorten die je gaat gebruiken een belangrijke rol om de juiste toon en sfeer te creëren.

Wist je dat je met behulp van ledstrips kunt zorgen voor licht ónder je bed?!

Een grote collectie van lampen vind je op www.lampen24.nl.

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh