Reacties

De juiste verlichting in elke kamer — 16 reacties

  1. Ik heb overal LED verlichting, ook de tl buizen heb ik vervangen door de led variant. De LED verlichting op de werplekken zijn allemaal voorzien van regelbare daglicht-lampen.

  2. Ik houd van 'goed licht' en daarmee bedoel ik niet dat het sfeervol moet zijn, maar dat het gewoon echt licht moet geven. Alleen in de woonkamer heb ik een peertje dat sfeerverlichting geeft, maar verder heb ik overal vooral functioneel licht en dat bevalt me prima.

  3. Ik heb een klein huis en woon alleen. M'n verbruik voor verlichting is 4 kWh, is 1% van m'n totale stroomverbruik. Hoofdzakelijk geruik ik een bedleeslamp van 1,5 watt. Op de woonplek hangt een grotere lamp met lichtdimmer, die vaak uit is. De bedleeslamp geeft voldoende strooilicht om me veilig door de woonkamer te begeven. In de keuken heb ik een lamp die ik nooit gebruik. Daar gebruik ik alleen in de winter wel eens de lamp in de afzuigkap. Ik kook overdag en was overdag af en heb dan vrijwel geen kunstlicht nodig. Die is wel nodig in m'n douche/wc. Maar ook daar verblijf ik niet de hele dag, dus is die maar 15 minuten aan per etmaal.

  4. Als dat genoemde bedrag klopt dan zou je per jaar 6500 euro aan stroom kwijt zijn. Dat wordt wel heel duur :-)
    Wij hadden eerst led verlichting, maar dat blijkt helemaal niet zo gezond te zijn voor bv je ogen. Ouderwetse gloeilampen bevatten een breder spectrum aan licht. Wij hebben daarom alles weer terug vervangen door gloeilampen.

  5. De luister verlichting moet bij je passen en is inderdaad afhankelijk van de ruimte waar je deze plaatst.
    Gelukkig kunnen we met led verlichting veel variëren. Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder