7 verrassende toepassingen van led strips

led strips

Eén van de vele problemen van onze keuken is dat het licht onder de bovenkastjes boven de gootsteen het niet meer doet. Heel irritant, want ik deed die lampjes altijd aan als ik iets moest snijden op het aanrecht. Nu behelp ik me met het licht van de afzuigkap. Maar liever had ik gewoon licht van onder de bovenkastjes.

Op zoek naar een snelle en simpele oplossing kwam ik het fenomeen van de leds trip tegen.

Leds trip: wat is het?

Ik citeer even van de site Ledstripkoning:

'Led strips zijn flexibele licht strips die verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten.'

Het is dus eigenlijk een plastic strip met daarin kleine ledlampjes. Het handige aan led strips is dat je ze op maat kunt knippen. Er zit een plakstrip aan de achterkant, dus je kunt ze heel eenvoudig installeren, bijvoorbeeld onder een... keukenkastje!

Led strip onder keukenkastje

Hieronder een voorbeeld van een led strip die ze onder een keukenplank hebben geplakt. Dat heeft hetzelfde effect als onder een keukenkastje lijkt me.

Screen Shot 2019 10 30 at 12.53.23

Ik zou zelf kiezen voor 'gewoon' wit licht, maar je kunt ook nog voor kleurtjes kiezen. Daarvoor gebruik je dan een rgb led strip.

Screen Shot 2019 10 30 at 12.51.58

Je kunt led strips overigens op verrassende manieren gebruiken! Hieronder 7 toepassingen die mij verrasten.

7 verrassende toepassingen van led strips

 1. Aan de binnenkant van een parasol of schaduwdoek! Een goede reden om je parasol ook 's avonds open te klappen!Screen Shot 2019 10 30 at 12.59.20
 2. Als trapverlichting: Screen Shot 2019 10 30 at 13.00.21
 3. Als tuinverlichting. Aangezien je led strips op batterij kunt kopen is dit ook erg handig als je buiten geen elektriciteit hebt. Dat is overigens ook één van de redenen dat wij buiten een solar tuinlamp hebben.Screen Shot 2019 10 30 at 13.02.20
 4. Als verlichting van je bed. Dit kan voor volwassenen handig zijn als je 's nachts naar de wc moet, maar helemaal voor ouders van baby's. Er zijn speciale led strips die je onder het babybedje kunt plakken, en die aangaan als je naar het bedje loopt. Geen gedoe met tasten naar het lichtknopje dus.Led strips die de ruimte onder het bed verlichten zijn ook ideaal voor kinderen of volwassenen die bang zijn dat er een monster onder het bed zit... #iksomsScreen Shot 2019 10 30 at 13.08.07
 5. Maak je eigen lichtbak met behulp van led strips. Laurette maakte een mooie lichtbak van dia's. Ze gebruikte hiervoor onder andere een diepe fotolijst en led strips. Kijk hier zie je het resultaat: |
 6. Heb je kasten zonder verlichting, waar je nooit iets in kunt vinden? Een led strip brengt licht in het duister! Voortaan kun je dingen wél vinden.Screen Shot 2019 10 30 at 13.27.33
 7. Wil je dat je kind goed verlicht naar school fietst? En welke ouder wil dat niet! Plak dan een led strip op het frame van de fiets. Onderstaande foto van een fiets met led strips komt van AliExpress. Screen Shot 2019 10 30 at 13.23.16

Filmpje effecten van led strips

Helaas kon ik geen Nederlands filmpje vinden over het gebruik van led strips, maar onderstaand filmpje is ook erg leuk. Deze meneer heeft op diverse plekken in zijn huis led strips geplakt. Onder andere in de keuken, waar deze post ooit mee begon! Leuk om te zien.

Zijn led strips energiezuinig?

Led strips zijn duurzaam.  Ledstripkoning geeft de volgende informatie over het energieverbruik:

 • RGB led strips 30 leds p/m: 7,2 watt p/m
 • RGB led strips 60 leds p/m: 14,4 watt p/m
 • RGBW led strips met 72 leds p/m: 16,8 watt p/m
 • RGBWW led strips met 60 leds p/m: 18 watt p/m
 • Enkele kleur led strips 60 leds p/m: 4,8 watt p/m
 • Enkele kleur led strips 120 leds p/m: 9,6 watt p/m

Samenvattend

Led strips zijn een snelle en eenvoudige manier om plekken in je huis te verlichten. Je kunt ze namelijk op maat knippen, en ze hebben doorgaans een plakstrip waarmee je ze eenvoudig bevestigt. Je kunt led strips gebruiken om sfeer te creëren of simpelweg om een ruimte te verlichten.

Het handige is dat ze het ook doen als de elektriciteit uitvalt. Hang er ook eentje in de buurt van je groepenkast zodat je daar altijd licht hebt.

Heb jij led strips in huis? En zo ja waar?

Similar Posts

42 Comments

 1. Ik heb LED strips in de serre, zodat deze altijd verlicht is als we thuis zijn. De katten van ons zitten daar graag en hebben daar de ruimte.

  1. Dat kan op specifieke plekken Audrey, die zijn aangegeven. Je kunt dus niet zomaar in het wilde weg knippen. Ledstrips hebben aan beide eindes een stroom aansluiting, vandaar dat je ze ongestraft kunt knippen : )

 2. Wij hebben leestips in onze kast. Ondertussen al wel 11 jaar oud en dus aan vervanging toe want het licht is best kil. Nu bestaan er veel warme kleuren.

 3. nooit aan gedacht om ledstrips te gebruiken, maar nu ik die foto van een trapkast zie... Ik heb een kelderkast die veel te donker is en dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn!

 4. Als trapverlichting ziet er mooi uit! Hier hebben wij zo'n led strip in het tv meubel geplakt voor sfeerverlichting.

 5. Ik heb het ook gekopcht, bij mij hangen ze achter mijn zetel in de woonkamer. Zo heb ik gemakkelijk wat micht als ik daar 's avonds zit, zonder meteen de grote lamp aan te steken. Ik had daar weinig andere opties en zag dat dan in de winkel liggen en mijn probleem was opgelost. Ik heb er dan ook ook nog hangen aan mijn raam, die geven warm licht, geeft wat gezelligheid 's avonds, vinden mijn buren ook als ze voorbij komen, lol. Ja, ik ben er ook voor gewonnen en voor de prijs kan het niet laten. ;) Een vriendin heeft ze trouwens ook boven haar aanrecht onder de bovenste keukenkastjes hangen! ;) werkt perfect!

 6. Wat superleuk allemaal! Ik zou er eigenlijk nooit aan denken om led strips te gebruiken, maar zoals in de tuin: dat geeft echt een verrassend effect. En die fiets vind ik zelf ook een hele handige. Weet niet of mijn puber ermee over straat zou gaan, maar het idee is prettig. Niemand die je nog mist :D Heb het trouwens ook weleens aan een hondenriem gezien, zelfde idee.

 7. Oeh, wat een idee! Een strip onder mijn bed is geen optie, maar het zou wellicht helpen als er licht aangaat, wanneer ik uit bed stap. Met een rolluik is het tegenwoordig echt pikkedonker! Haha

 8. Fiets voorzien van LED strips lijkt misschien wel veilig maar is niet toegestaan volgens de wet.
  Je kind ontvangt op deze manier een bon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.