Reacties

Wat is handiger: een parasol of schaduwdoek? — 54 reacties

 1. Ik zou ook voor de eenvoud van een parasol kiezen al moet ik zeggen dat we in het verleden een doek hadden en dat zag er wel heel mooi uit.

 2. Hoi Nicole,

  in de tuin vind ik een parasol het allerfijnst. Ik heb gewoon een mooie gezellige rooie!
  Maar met kamperen, dan is zo'n parasol zo onhandig om mee te nemen.
  Dus dan hebben wij altijd een doek: een tarp.
  Die bevestig je waar je maar wilt en je vouwt 'm na afloop weer op. Klein pakje!

  groetjes van Marlou
  .

 3. Mijn parasol waaide iedere keer om, omdat mijn tuintje precies op een plek zit waar de wind behoorlijk vat op heeft. Dat vond ik heel irritant en bovendien is de parasol inmiddels gesneuveld. Sindsdien deed ik het zonder schaduw, maar ik ging af en toe gewoon onder een enorme paraplu zitten. Ziet er niet uit, maar voorkwam wel dat mijn hoofd veel te warm werd. En ach... In mijn tuintje ziet toch niemand het...

 4. Wij hebben een parasol omdat je die naar believen kunt opzetten.
  Mijn buren hebben een doek, met harde wind klappert het heel erg en als je in de zon wilt zitten moet je naast het terras gaan zitten.

 5. Ik heb een tuin op het noorden. Het stukje direct achter mijn huis - waar de tuintafel staat - ligt al in de schaduw, en achterin de tuin - waar mijn hangmat en boompjes staan - heb ik zon. Ik gebruik allebei niet, dus ;)

 6. Gelukkig grote bomen in mijn tuin. Niks zo heerlijk als natuurlijke schaduw. Maar als je dat niet hebt is een parasol natuurlijk wel gemakkelijk. Die kun je neerzetten waar je wilt.

 7. Parasol met net omheen is zeker heel handig. Heel goed bedacht. Ik heb dit nooit gezien. Als het veel muggen en insecten er zijn dan is dit ding handig voor. Fijne dag.

 8. Wij gebruiken in ons tuintje geen van beide. Als het ons te zonnig wordt, nemen we onze stoelen op en gaan tegen de achtergevel zitten, daar komt geen zon. Meneer F. zit daar sneller dan ik. Onze buurtjes die nogal van de trendy waren hebben er twee versleten op het meest schaduwrijke stukje, ik vermoed dat het meer voor de regen was en dat je dan toch buiten kon zitten. Maar ze lieten het doek 's winters ook hangen en erg stormbestendig zijn die dingen niet. Inmiddels woont er een nieuw jong stel, benieuwd wat die met het achtergelaten touwwerk gaan doen. Aan onze caravan hebben we een rolluifel, prima ding. Makkelijk op te rollen als er veel wind wordt verwacht en je bent snel weg bij verkassen.

 9. Nog nooit eerder een schaduwdoek gebruikt. Een parasol is toch makkelijker. Maar ik zou me er dieper in moeten verdiepen om er een echte mening over te geven.

 10. Wij hebben een groot harmonica-zonnedoek, wat bijna in zn geheel over het terras geschoven kan worden. het hangt op staalkabels en je kunt het naar believen open- of dichtschuiven...ideaal.

  • Hoi Ineke hangt deze niet heel hoog, omdat t doek boven de deur moet kunnen? Wij hebben terras van 6x4 en dan met 3 m hoog harmonica doek, lijkt het minder knus dan een parasol. Hoe ervaar jij dat?

 11. Ik vind het beide mooi. In onze tuin, die groot is, hebben we twee vaste plekken waar de parasols vast zijn geboord in de tegels. Maar toen in de enorme hitte we ergens op een winderig plekje wilde zitten en een parasol erbij hadden gekocht, vloog ie bijna weg. Dan prefereer je een schaduwdoek.

 12. Mijn voorkeur blijft wel uit gaan naar de ouderwetse parasol, deze kan je overal mee naar toe nemen en is niet duur! Wij hebben thuis inmiddels wel een doorzichtige overkapping gebouwd, dus dat is ook een investering voor de langere termijn als je niet teveel zon wilt.

 13. Lastige vraag! Ik zou op dit moment denk ik gaan voor een parasol (omdat we die al hebben en die goed bevalt en past bij onze tuin), maar mocht ik gaan verhuizen zou ik wel de overweging maken om een schaduwdoek te nemen mocht dat goed passen in die tuin.

 14. Een (hele oude) parasol. Een schaduwdoek heb ik wel ooit aan willen schaffen, maar dan zit je inderdaad met die bevestigingspunten. Ik heb geen zin om in muren te moeten boren. Ook is het bij ons in de tuin gewoonweg niet zo handig te doen volgens mij.

 15. Wij gebruiken hier thuis al jarenlang gewoon een parasol. We laten hem zelden staan in de tuin en bergen hem altijd op in de berging, zo hebben we er weinig last van.

 16. Zoveel mensen, zoveel ideeën, als je alle antwoorden hierboven bekijkt. Maar toen ik je blogje las, had ik wel opeens een idee voor hier voor de deur. Het is hier altijd bloedheet. Misschien moeten we hier ook maar markiezen laten plaatsen. Dus voor ons geen parasol en ook geen schaduwdoek, haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder