Schommelbank en parasols: 50,-

houten schommelbank

Ik ben niet altijd even enthousiast over marktplaats, maar vandaag vind ik het geweldig! Ik vond er namelijk een prachtige, houten schommelbank voor 55,-.

Ik droomde al jaren van een schommelbank, maar omdat ze vrij veel plek in nemen kwam het er nooit van. Maar hier op het platteland hebben we ruimte genoeg.

Toen ruimte geen issue meer was, werd geld een struikelblok. Een beetje schommelbank kost toch al gauw zo’n 300 euro. Zoals deze.

Schommelbank voor 55,-

Maar een houten schommelbank voor 55 euro is een prachtig koopje. De vraagprijs was 50 euro, maar dat had iemand al geboden. Dus bood ik 55 euro, en toen mochten we hem komen halen.

schommelbank
De zijkant!
schommelbank tweedehands
De achterkant

Deze schommelbank heeft ook nog een soort stoffen overkapping. Een witte en een donkere. Maar die heb ik er nog niet opgelegd. Ik vind de bank eigenlijk mooi zoals hij nu is. Maar zo’n overkapping beschermt natuurlijk wel tegen de zon, en geeft schaduw.

Parasol voor schaduw

Een alternatief voor de stoffen overkapping zou een parasol zijn. We hadden ooit zo’n grote witte linnen parasol. Die zetten we dan in een grote groenen, kunststof voet. En daar onder ging het gras dan helemaal dood : (

Maar op een kwade dag regende hij helemaal nat, en voor we het wisten zat ‘het weer’ er in. Dus toen we verhuisden naar het platteland hebben we hem naar de kringloop gebracht.

Hier op het platteland hebben we vrij veel bomen. Dus ik kan natuurlijk altijd onder een boom gaan zitten als ik schaduw wens. Maar zo’n boom kun je natuurlijk niet even op een andere plek zetten! En dat kan met een parasol dan weer wel.

Parasols: modellen en soorten

Ik besloot me eens te verdiepen in de wereld van de parasol! Zo zijn de parasols van Gamma erg leuk. Tot mijn verrassing hadden ze ook een soort luifels. Ik kende alleen van die luifels die je aan je huis vastmaakt. Dit zijn een soort luifels die je met touwtjes spant. Dat geeft ze een romantische uitstraling vind ik.

Kijk maar:

luifel
Luifel!

Ik vind zo’n luifel leuker dan een parasol moet ik zeggen!

Schommelbank Gamma

Ik vind onze houten bank mooier dan bijvoorbeeld deze schommelbank van Gamma:

schommelbank gamma

Hij kost 252 euro, wat ik ook niet echt goedkoop vind.

Schommelbank Action review

Een stuk goedkoper is dan de schommelbank van de Action. Deze kost maar  79,99! Maar hoe is daarvan de kwaliteit?

schommelbank action

Helaas kan ik nergens reviews van de Action schommelbank vinden.

Leestips

Hebben jullie een parasol? Hoe zorg je voor schaduw in je tuin?

Similar Posts

14 Comments

 1. Wauw, wat een bjoetie ;-) ik droom ook al een tijdje over zo’n bank. Gaat er ook wel komen als een geschikt moment en exemplaar zich aandient. Nieuw zijn ze gruwelijk duur…..Zo’n luifel maak je toch gewoon zelf neem ik aan?? Niks anders dan een lap met vier ringen om touw doorheen te halen. Om te proberen kan je eerst zelf met een laken experimenteren :-))

 2. Zo hé, da’s een mooie bank; lijkt me heerlijk, mooi weer, kopje koffie, boek erbij en relaxed schommelen met dat prachtige uitzicht!!
  Ik heb een simpele parasol voor boven de zandbak van de jongens, en een grote voor het terras, maar zet het liefst mijn tuinstoel in het gras onder de grote boom.
  Hoef je ‘s avonds ook niet in te klappen!

 3. Wat een plaatje zeg!! Heel erg leuk! Ik heb een parasol in de tuin, maar heb hem dit jaar nog niet gebruikt. Omdat mijn tuin vrij royaal is en gunstig ligt ten opzichte van mijn huis (als in: er helemaal omheen), is er ook altijd wel een plekje in de schaduw te vinden. Als ik dan geen zin heb om de parasol uit te klappen (want dat is me toch een karwei ;-) – grapje natuurlijk), dan ga ik gewoon aan een andere kant zitten.

 4. Zo’n luifel lijkt me geweldig, ik heb een parasol en is fantastisch. Niet te groot. De voet kocht ik via Marktplaats die voet gebruik ik ook voor de droogmolen. Helemaal goed.

 5. Hoi, wat grappig dat we allebei over marktplaats schrijven! Jij hebt een geweldige koop zeg! Wat een leukerd. Ik wens je heel veel mooie dromerige zonnige ontspannende uurtjes :-))

 6. Wij hadden een mooie partytent. een stevig aluminium frame met een tentdak. Met gordijnen, zodat hij helemaal rondom gesloten kon worden. Fijn zon of wind buiten houden.
  Heel veel plezier van gehad, maar helaas na een paar jaar trouwe dienst toch helemaal doorgeroest. (aluminium doorroesten?? Dan kan niet nee, maar blijkbaar zat er nog iets anders bij dat aluminium en daardoor roestte hij toch door)
  Nu zijn we aan het verzinnen wat we nu willen. Een parasol moet wel heel groot zijn om er met 8 man onder te kunnen zitten. En dus ook wel erg duur :-(

 7. Vergeet helemaal te zeggen dat ik je bank erg mooi vind!!
  Als ik een grotere tuin had zou ik er ook graag 1 hebben. Lijkt me heerlijk!

 8. Over die luifel gesproken: mijn grootouders hadden een balkon op het westen en om in de zomer de zon een beetje te temperen, want vroeger had je soms behoorlijke hele zomers, werd er een markies bevestigd,eentje die ineen halve cirkel als een harmonica naar beneden kon worden gehaald met een touw systeem. Dit gaf een wonderbaarlijke sfeer en lichtval in de woonkamer. Het was wel meteen en stuk donkerder omdat het de zon tegenhield, maar juist die koelere donkerdere woonkamer leek betoverd op de een-of-andere manier. Ik zal dit gevoel nooit kunnen vergeten. Helaas zie je nog weinig echte markiezen, het zijn nu recht toe en recht aan schermen in 1 kleur. Die markiezen van vroeger hadden 2 kleuren.

 9. Ik vind je schommelbank heel erg mooi, en voor dat geld heb je inderdaad een heerlijk koopje. Wij houden de zon uit de tuin (als het echt warm wordt) door een wavedoek. Dat hangt aan één kant en middels een touwtje schuiven we het over het terras heen. Het hangt aan stalen kabeltjes… Echt heel handig…
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 10. Dank je wel Nicole voor het plaatje. Waarschijnlijk is jouw schommelbank ooit bruin gelakt geweest maar door het weer vergrijsd en dat is een natuurlijke gang van zaken. Nu nog wat kussentjes er in en ja kan al wiegend gaan zwijmelen over…ja, waarover eigenlijk…haha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.