Reacties

Wimdu: overnachten bij de 'locals' — 14 reacties

 1. Mijn kinderen zijn nu 14 en 16 en hebben nog niet aangegeven dat ze zonder ons op vakantie zouden willen gaan. Maar ze willen ook niet meer met ons mee op vakantie, toch zeker de oudste niet. Hij zou graag gewoon alleen willen thuisblijven, mochten we toch weg willen gaan en daar vind ik hem nog een jaartje te jong voor. En dat geldt eigenlijk ook voor reizen.

  Van Wimdu had ik trouwens nog nooit gehoord.

  • Ik vind Wimdu echt een leuke uitvinding. 14 zou ik ook te jong vinden om thuis te blijven. 16 vind ik een twijfelgeval. Ik vind het lastig om het evenwicht tussen loslaten en beschermen te vinden!

 2. Grutjes wat een dilemma's zo op de vroege morgen, hmmm, mijn kinderen mogen alleen op vakantie als ze ehmmmmm 28 ! Helaas denk ik dat ze er zelf eerder over zullen beginnen :-D in dat geval zal ik erover nadenken en mijn toestemming geven vanaf 1 jaar ofzo....hangt ook af waar ze heen willen etc etc en met wie....
  Wimdu kende ik niet wel andere soortgelijke organisaties
  Is het niks voor jou dan om een wimdupunt te worden?>??

 3. Het is inderdaad handig als je voordelig uit wil zijn. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een hotel, lekker anoniem. Ik vind het gezellig om met mensen een praatje te maken, maar verder wil ik niet het gevoel hebben dat ik aan het "logeren" ben. Maar voor je dochters vind ik het ideaal, via je man weet je dat ze goed zitten!! Ik moet er nog even niet aan denken dat mijn zoon zonder ons op vakantie gaat, al zou hij dat wel willen!! Groetjes,

 4. Bij Wimdu worden ook veel apartementen verhuurd, bijv. van mensen die zijn gaan samenwonen. Dan heb je dus verder niets te maken met deze mensen.
  Zelf heb ik een keer in Berlijn via Wimdu geboekt. Het fijne is dat het contact eerst via Wimdu verloopt en dat je ook zo betaalt. Ik was zelf niet uitgesproken positief omdat ik het appartementje wat karig vond en ik het idee had dat er de tweede dag iemand binnen was geweest. Dat is bij een hotel toch prettiger.

 5. Leuk! Mijn oudste dochter ging voor het eerst met vrienden op vakantie toen ze 16 was, de jongste op haar achttiende. Het waren/zijn heel erg verschillende kinderen/volwassenen. Ze gingen/gaan trouwens (beide nu getrouwd met kinderen) nog graag een weekend/weekje met een van ons/met ons allebei op stap!

 6. Jaaa, Wimdu!
  Twee jaar terug huurden wij via Wimdu een appartementje in Berlijn. We wilden inderdaad graag tussen de locals zitten. Het appartementje was van een vriendelijke, oude man die er vlak naast woonde. Hij was bijna altijd te bereiken voor vragen. Wij vonden het heerlijk met ons gezin van vier - eigen keuken en badkamer, de kinderen deelden een kamer met tv en wij hadden een kamer met tv.
  Ik vind Wimdu echt een aanrader. Ik zal er in de toekomst zeker weer gebruik van maken.

 7. Mijn dochter is pas vier dus gelukkig heb ik nog even :)

  Maar zelf mocht ik op mijn 15e gaan kamperen met vriendinnen. Maar ik was wel erg zelfstandig ingesteld en zat toen ook al in 5 VWO.
  Mijn ouders gingen toen ook wel op vakantie naar Spanje zonder mij.

  Ik denk dat het heel verschillend is per kind... en volgens mij zijn jouw dochters ook wel verantwoordelijk?
  ik ben benieuwd naar hoe ik het veul later met dochterlief ga doen!

  Groetjes,

  Anke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder