Wimdu: overnachten bij de 'locals'

wimdu.nl

Vorig jaar ging mijn man met onze oudste dochter naar Londen. Om de kosten te drukken regelden we een overnachting via Wimdu.

Wat is Wimdu?

Wimdu is een website waarop mensen een ruimte in hun huis kunnen aanbieden aan reizigers. Op zich vind ik het best een beetje griezelig om zo maar bij wildvreemden een kamer te boeken. Want waar kom je terecht?!

Maar het voordeel van Wimdu is dat je er ook beoordelingen van reizigers van de accomodaties vindt. Dus voordat je boekt kun je eerst kijken of de mensen die een ruimte aanbieden in orde zijn. En natuurlijk of de kamer een beetje oké is.

'Staying with the locals'

Het motto van Wimdu is: 'Staying with the locals'. Dat vind ik echt een leuk uitgangspunt! Want zo leer je een land denk ik beter kennen dan als je in een hotel verblijft. Als je bij de bewoners van een land logeert merk je meer van de cultuur en de gewoontes lijkt me.

Mijn man en oudste dochter kwamen vorig jaar bij een echtpaar met twee kleine kinderen terecht. Als ze weg gingen kregen ze zelfs de sleutel van het huis mee, zodat ze zichzelf weer konden binnen laten. Ze hebben het daar heel fijn gehad.

Zo fijn zelfs, dat dit jaar mijn oudste dochter met mijn middelste dochter er in de Meivakantie weer naar toe gingen. En omdat mijn man er de vorige keer ook was, weten we dat het nette mensen zijn. Toch vond ik het wel spannend dat mijn 18-jarige en 15-jarige dochter zelfstandig naar Londen reisden. Voor mij was het dus een lesje loslaten!

Een retourtje Londen is helemaal niet duur. Ze reisden heen en weer per bus voor 40,-. Maar dan moet je ook wel 10 uur in een bus zitten...

Voordelen van Wimdu

 • Relatief goedkoop, vergeleken met een hotel.
 • Je bent minder een toerist.
 • Je komt op plekken waar je anders misschien nooit naar toe was gegaan.
 • Je komt echt in contact met de 'locals'.

Je kunt ook zelf een kamer verhuren

Overigens kun je je ook zélf aanmelden als een 'local'! Er zijn natuurlijk genoeg mensen die een plek om te overnachten in Nederland zoeken! Zo kun je een leuk zakcentje bij verdienen. Hoewel je zoiets denk ik vooral moet doen omdat je het leuk vindt.

Meer weten?

Kijk dan op www.wimdu.nl!

Heb jij ervaring met Wimdu? En vanaf welke leeftijd mogen jouw kinderen in hun eentje op vakantie?

Vergelijkbare berichten

14 reacties

 1. Mijn kinderen zijn nu 14 en 16 en hebben nog niet aangegeven dat ze zonder ons op vakantie zouden willen gaan. Maar ze willen ook niet meer met ons mee op vakantie, toch zeker de oudste niet. Hij zou graag gewoon alleen willen thuisblijven, mochten we toch weg willen gaan en daar vind ik hem nog een jaartje te jong voor. En dat geldt eigenlijk ook voor reizen.

  Van Wimdu had ik trouwens nog nooit gehoord.

  1. Ik vind Wimdu echt een leuke uitvinding. 14 zou ik ook te jong vinden om thuis te blijven. 16 vind ik een twijfelgeval. Ik vind het lastig om het evenwicht tussen loslaten en beschermen te vinden!

 2. Grutjes wat een dilemma's zo op de vroege morgen, hmmm, mijn kinderen mogen alleen op vakantie als ze ehmmmmm 28 ! Helaas denk ik dat ze er zelf eerder over zullen beginnen :-D in dat geval zal ik erover nadenken en mijn toestemming geven vanaf 1 jaar ofzo....hangt ook af waar ze heen willen etc etc en met wie....
  Wimdu kende ik niet wel andere soortgelijke organisaties
  Is het niks voor jou dan om een wimdupunt te worden?>??

 3. Het is inderdaad handig als je voordelig uit wil zijn. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een hotel, lekker anoniem. Ik vind het gezellig om met mensen een praatje te maken, maar verder wil ik niet het gevoel hebben dat ik aan het "logeren" ben. Maar voor je dochters vind ik het ideaal, via je man weet je dat ze goed zitten!! Ik moet er nog even niet aan denken dat mijn zoon zonder ons op vakantie gaat, al zou hij dat wel willen!! Groetjes,

 4. Bij Wimdu worden ook veel apartementen verhuurd, bijv. van mensen die zijn gaan samenwonen. Dan heb je dus verder niets te maken met deze mensen.
  Zelf heb ik een keer in Berlijn via Wimdu geboekt. Het fijne is dat het contact eerst via Wimdu verloopt en dat je ook zo betaalt. Ik was zelf niet uitgesproken positief omdat ik het appartementje wat karig vond en ik het idee had dat er de tweede dag iemand binnen was geweest. Dat is bij een hotel toch prettiger.

 5. Leuk! Mijn oudste dochter ging voor het eerst met vrienden op vakantie toen ze 16 was, de jongste op haar achttiende. Het waren/zijn heel erg verschillende kinderen/volwassenen. Ze gingen/gaan trouwens (beide nu getrouwd met kinderen) nog graag een weekend/weekje met een van ons/met ons allebei op stap!

 6. Jaaa, Wimdu!
  Twee jaar terug huurden wij via Wimdu een appartementje in Berlijn. We wilden inderdaad graag tussen de locals zitten. Het appartementje was van een vriendelijke, oude man die er vlak naast woonde. Hij was bijna altijd te bereiken voor vragen. Wij vonden het heerlijk met ons gezin van vier - eigen keuken en badkamer, de kinderen deelden een kamer met tv en wij hadden een kamer met tv.
  Ik vind Wimdu echt een aanrader. Ik zal er in de toekomst zeker weer gebruik van maken.

 7. Mijn dochter is pas vier dus gelukkig heb ik nog even :)

  Maar zelf mocht ik op mijn 15e gaan kamperen met vriendinnen. Maar ik was wel erg zelfstandig ingesteld en zat toen ook al in 5 VWO.
  Mijn ouders gingen toen ook wel op vakantie naar Spanje zonder mij.

  Ik denk dat het heel verschillend is per kind... en volgens mij zijn jouw dochters ook wel verantwoordelijk?
  ik ben benieuwd naar hoe ik het veul later met dochterlief ga doen!

  Groetjes,

  Anke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.