Dekbedden luchten uit raam

dekbedden luchten uit raam

Ik houd van dekbedden luchten.

Dat vind ik frisser!

Het nut van dekbedden luchten uit raam

Als het aan de kinderen ligt, worden hun dekbedden nooit gelucht. Maar soms ruik ik mijn kans! En dan komt ons inpandige balkon goed van pas. Gebroederlijk hangen ze naast elkaar te luchten. Wel zo fris. Eventuele schimmels en huismijt houden namelijk niet van licht en frisse lucht. Ook kan eventueel vocht en zweet zo verdampen.

Dekbedden luchten versus dekbedden wassen

Dekbedden luchten is een effectieve manier zijn om ze fris te houden. Door je dekbed uit het raam te hangen, kan de wind helpen bij het verwijderen van geurtjes en het verwijderen van stof en vuil.

Dit kan vooral nuttig zijn als je last hebt van allergieën, omdat het de kans op allergenen vermindert.

Je dekbed wassen is grondiger. Zeker als je op 60 graden wast doodt een wasbeurt bacteriën en mijten doden die zich hebben verzameld in je dekbed.. Bovendien zorgt het wassen ervoor dat je dekbed er weer als nieuw uitziet en ruikt.

Conclusie

Uiteindelijk komt het neer op je persoonlijke voorkeur en de conditie van je dekbed. Als het niet vies is en alleen een opfrisbeurt nodig heeft, kan laten luchten een goede optie zijn.

Maar als het echt vuil is of je wilt het grondig reinigen, is wassen de beste keuze.

Zie ook mijn post over je dekbed wassen.

Hoe vaak lucht jij de dekbedden?

10 Comments

  1. Cisca Servie
  2. azalaia
  3. Marike
    • gezina
  4. Mirjam
  5. valhalla

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh