Sleutel nieuwe huis

sleutel nieuwe huis
Sleutel nieuwe huis

De sleutels van je nieuwe huis krijgen is een belangrijk moment.

Het wordt ook wel de sleuteloverdracht genoemd.

Sleutel nieuwe huis

Op ons oude adres waren de vier oudste kinderen voorzien van een huissleutel. Dit weekend liet ik sleutels bijmaken van ons nieuwe huis, en tot mijn verrassing bleek de nieuwe sleutel een bron van opwinding.

Hij heeft namelijk de vorm van een ouderwetse sleutel, en dat zijn mijn moderne kinderen niet gewend. Mijn zestienjarige dochter heeft bij haar vriendinnen goede sier gemaakt met haar bijzondere huissleutel.

Cilinderslot veiliger

In ons oude huis hadden we een cilinderslot: dat kan nagenoeg niet met een valse sleutel worden geopend. In het nieuwe huis hebben we twee extra knippen op de deur, om het 'ouderwetse' slot extra te beveiligen.

Uiteindelijk gaan we, vanuit veiligheidsoverwegingen, overal over op cilindersloten.

Maar ik vind zo'n ouderwetse huissleutel eigenlijk wel leuker!

Sleuteloverdracht: wanneer krijg je de sleutel van je nieuwe huis?

Je krijgt de sleutel van je nieuwe huis na de eigendomsoverdracht bij de notaris. De notaris controleert alles om er zeker van te zijn dat alles eerlijk en volgens de regels verloopt. Als de betaling is afgerond en alles in orde is, zal de verkoper je de sleutels van het huis geven. Dit kan gebeuren bij de notaris of rechtstreeks bij het huis zelf. Maar mijn ervaring is dat het bij de notaris gebeurd.

Wat is sleuteloverdracht?

Sleuteloverdracht is het moment waarop de verkoper van een huis de sleutels officieel overhandigt aan de koper. Vanaf dat moment is het huis van de koper!

In het programma Ik Vertrek vind ik het altijd leuk om te zien als de Nederlanders na de ondertekening van de akte triomfantelijk weer naar buiten lopen met de sleutel van hun nieuwe huis in hun handen : )

Leestips

Wat voor soort huissleutel hebben jullie?

Similar Posts

9 Comments

 1. Hier alles met extra zware cilindersloten. Ook dievenklauwen, alarminstallatie. Hele rataplan. We wonen aan de rand van een dorp en eigenlijk waren we wel heel erg makkelijk prooi.

 2. Wij hebben ook cilindersloten en extra dingen. Ik ben als de dood dat er ingebroken wordt. Niet vanwege de spullen, want zoveel interessants is hier toch niet te halen, maar ik denk niet dat ik na een inbraak nog lekker zou zitten.

 3. ehm ik heb wel een huissleutel maar mijn huis is nooit op slot....wellicht als ik straks nieuwe voordeur en kozijnen krijg dta ik t eens op slot zal doen :-)

 4. Een beetje nostalgie zo'n sleutel. Wij hebben cilindersloten en daarbij nog veel extra sloten overal op. Ook op de ramen, we moeten er wat voor doen om in ons fort een raam open te zetten (cadeautjes van de vorige eigenaren). Maar we wonen aan de rand van de wijk, langs een stuk groen, dus eigenlijk zijn we wel blij met zoveel sluitwerk.

 5. O, wat leuk, net een souvenir! Ja, ik weet nog dat mijn ouders zo'n sleutel hadden, die legde ze onder de bloempot bij de achterdeur zodat ik naar binnen kon. Het idee dat ik nu mijn sleutel onder een bloempot zou leggen... hahaha, ècht niet!

  Wij hebben van die vierpuntssloten... knap als je er zomaar in komt.

 6. Wij kwamen er na 4 jaar achter dat een raam gewoon via de buitenkant te openen was... Gelukkig is er nooit iets gebeurd. Na alle verbouwingen ook cilindersloten enz.

 7. Wij hadden ook zo'n ouderwetse sleutel, totdat mijn man 'm ergens in de straat verloor (even op het dak van de auto gelegd en vergeten). We konden het risico niet lopen dat er zou worden ingebroken, dus direct maar een lipsslot geplaatst. Extra voordeel: het tocht veel minder! zo'n ouderwetse sleutel betekent ook dat er een flink gat in de deur zit.

  Siebrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.