Sleutel nieuwe huis

De sleutels van je nieuwe huis krijgen is een belangrijk moment.

Het wordt ook wel de sleuteloverdracht genoemd.

Sleutel nieuwe huis

Op ons oude adres waren de vier oudste kinderen voorzien van een huissleutel. Dit weekend liet ik sleutels bijmaken van ons nieuwe huis, en tot mijn verrassing bleek de nieuwe sleutel een bron van opwinding.

Hij heeft namelijk de vorm van een ouderwetse sleutel, en dat zijn mijn moderne kinderen niet gewend. Mijn zestienjarige dochter heeft bij haar vriendinnen goede sier gemaakt met haar bijzondere huissleutel.

Cilinderslot veiliger

In ons oude huis hadden we een cilinderslot: dat kan nagenoeg niet met een valse sleutel worden geopend. In het nieuwe huis hebben we twee extra knippen op de deur, om het ‘ouderwetse’ slot extra te beveiligen.

Uiteindelijk gaan we, vanuit veiligheidsoverwegingen, overal over op cilindersloten.

Maar ik vind zo’n ouderwetse huissleutel eigenlijk wel leuker!

Sleuteloverdracht: wanneer krijg je de sleutel van je nieuwe huis?

Je krijgt de sleutel van je nieuwe huis na de eigendomsoverdracht bij de notaris. De notaris controleert alles om er zeker van te zijn dat alles eerlijk en volgens de regels verloopt. Als de betaling is afgerond en alles in orde is, zal de verkoper je de sleutels van het huis geven. Dit kan gebeuren bij de notaris of rechtstreeks bij het huis zelf. Maar mijn ervaring is dat het bij de notaris gebeurd.

Wat is sleuteloverdracht?

Sleuteloverdracht is het moment waarop de verkoper van een huis de sleutels officieel overhandigt aan de koper. Vanaf dat moment is het huis van de koper!

In het programma Ik Vertrek vind ik het altijd leuk om te zien als de Nederlanders na de ondertekening van de akte triomfantelijk weer naar buiten lopen met de sleutel van hun nieuwe huis in hun handen : )

Leestips

Wat voor soort huissleutel hebben jullie?

9 Comments

  1. Anonymous

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh