Pallets bed maken van 3 onderdelen!

pallets bed

Is een pallets bed een goed en budgetvriendelijk bed voor een ‘echt’ bed?

Omdat onze nieuwe slaapkamer de vorm van een wigwam heeft, zijn we veroordeeld tot een heel laag bed.

Dus gingen we naar Ikea, en werden onaangenaam verrast door de prijs van hun laagste bed: 325 euro! En dan hadden we nog niet eens de lattenbodem.

Pallets bed

Toen kwamen de Huisvlijt bezoekers met een briljant idee: een pallets bed! Ruig, romantisch, stoer en bovenal: spotgoedkoop! En toen ik op het internet rondsnuffelde, bleek het een heel reële mogelijkheid. De ruimte tussen de boven- en onderkant van een pallet kan zelfs benut worden voor boeken!

Er zijn alleen wel een paar aandachtspunten.

  1. Pallets zijn vaak geïmpregneerd met enge chemicaliën, of hebben gediend om onprettige stoffen te vervoeren. Het is dus van belang ‘veilige’ pallets te gebruiken.
  2. De zorg om splinters. Persoonlijk denk ik dat een goede schuurbeurt al veel doet, en verder verwacht ik wat dat betreft geen problemen.

Dus nu ga ik op zoek naar duurzame, milieuvriendelijke pallets, die ook nog eens goedkoop zijn. Op Marktplaats worden pallets aangeboden voor 1 euro per stuk, op 1 km afstand van ons huis. Maar daarvan weet ik nog niet of ze ‘veilig’ zijn.

Pallets bed: Eenvoud doet goed!

Een pallets bed geeft me een relaxt gevoel, omdat het simpel is, en niet te duur. Bovendien voldoet het aan een belangrijk criterium: het bed mag niet te hoog zijn, vanwege de schuine wanden van onze zolder slaapkamer. Het lukte om een simpel en goedkoop bed bij elkaar te scharrelen: bij de Gamma kochten we 4 grote tuintegels van 100×100 cm ad. 56,36. Deze tegels lieten we ter plekke inkorten tot 80 cm. De planken die we overhielden, gaan we elders in huis gebruiken.

Vervolgens kochten we een vuren paal ad 9.21 die we in 16 stukken lieten zagen. Dat werden de bedpoten. Als finishing touch schaften we spaanplaatschroeven aan ad 7,59.

Benodigdheden voor pallets bed

  • 4 grote tuintegels van 100×100 cm
  • Vuren paal in 16 stukken
  • Spaanplaatschroeven

In totaal rekenden we 73,16 af voor een tweepersoonsbed. En na anderhalve week kan ik rustig stellen dat het uitstekend slaapt! Het resultaat zie je bovenaan deze post.

Update 2023

Andere Huisvlijt bezoekers maakten mij bang voor enge stoffen in de tuintegels van de Gamma. Toen sliep ik niet lekker meer op ons bed van pallets. Inmiddels slapen mijn man en ik daarom in een simpel bed van marktplaats.

Maar ik vind nog steeds een bed van pallets erg leuk. In dat verband is het goed om te weten dat er nu ook ‘echte’ bedden zijn die eruit zien als een pallets bed. Zoals deze:

pallets bed

Voordeel van zo’n kant en klaar pallets bed is dat je niet bang hoeft te zijn voor enge chemische stoffen, maar je verliest natuurlijk wel het budgetvriendelijke voordeel. Bovendien vond ik het idee om gewoon zelf een bed te maken toch wel erg leuk.

In onderstaand boek Pallet Design van Claudia Guther vind je nog veel meer ideeën voor wat je met pallets kunt bouwen:

pallets bed

Ook een pallets bed maken staat in dit boek!

Wat vind jij van het hergebruik van pallets op deze manier?

Similar Posts

8 Comments

  1. Hele leuke oplossing! Denk wel dat de tuintegels geïmpregneerd zijn. Bijna al het hout dat voor buiten bedoeld is en die groenige kleur heeft is geïmpregneerd, gewolmaniseerd. Maar is dat echt zo heel slecht? Anders aankomende zomer op een mooie dag met een spuitbus zelf de tegels nog eens spuiten en klaar ben je toch?

  2. Zó, dat scheelt je effe zo’n € 250,00! Daar kan je leukere dingen van doen, toch. En het is denk ik ook nog sneller in elkaar dan zo’n IKEA bed, dus het scheelt ook nog eens tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.