Housewarming tips en tricks en coronaproof!

Housewarming

Ben je verhuisd en wil je jouw nieuwe thuis graag aan iedereen laten zien? Of heb je net een grote verbouwing achter de rug? En houd je bovendien wel van een feestje? Dan is een housewarming een leuk idee.

Een housewarming is een bijeenkomst waarvoor je vrienden en kennissen uitnodigt om officieel je nieuwe huis te komen bewonderen.

Maar je kunt een housewarming ook gebruiken om je nieuwe buren te leren kennen! Verwacht je veel mensen? Dan is het sowieso goed om je buren even in te lichten dat je een housewarming gaat geven.

Letterlijk je nieuwe huis warmen

Het idee van een housewarming party was ooit heel praktisch: in vroeger tijden brachten gasten allemaal hout mee om te branden en het nieuwe huis behaaglijk en warm te maken. Bovendien zou de warmte meteen ook mooi helpen tegen enge geesten! Het vuur zou die verdrijven.

Maar anno 2020 is een housewarming vooral voor de gezelligheid en om je huis te showen.

Housewarming uitnodigingen

Nederlanders staan bekend om hun volle agenda’s. Stuur dus ruim op tijd de uitnodigingen voor je housewarming. Denk goed na wanneer je voldoende op orde bent om mensen te ontvangen. Als je bij een housewarming je huis op z’n best wilt laten zien, is het fijn als alle verhuisdozen zijn uitgepakt en opgeruimd.

De vuistregel voor housewarming uitnodigingen is: stuur ze minimaal 1 maand van te voren.

Je kunt ze versturen via whatsapp, of met echte papieren kaarten.

Housewarming cadeau

Veel mensen vinden het leuk om een zogenoemd housewarming cadeau mee te brengen. Als je niet goed weet wat je moet geven, zijn cadeaukaarten altijd handig. Dat kan voor een praktische winkel als de Hema of een doe-het-zelf zaak zijn, maar bijvoorbeeld ook voor een restaurant in de buurt van de nieuwe woonplek.

Een ander leuk housewarming cadeau is je tijd cadeau geven. Ben je bijvoorbeeld erg handig? Bied jezelf dan aan voor bepaalde klusjes die nog moeten gebeuren.

Housewarming cadeau ideeën

Een goed housewarming cadeau is praktisch, of heeft sentimentele waarde en past bij de persoonlijkheid van de ontvangers.

Hieronder een aantal tips:

Een sleutelvinder

Zeker als je net verhuisd bent hebben spullen niet altijd al een vaste plek. Zoals je sleutels. Met deze smart bluetooth keyfinder kunnen ze altijd hun sleutel terugvinden. Dat maakt dit een leuk housewarming cadeau.

housewarming

Een magnetische vaatdoekhouder

Ken je het vraagstuk: Waar laat ik het vaatdoekje? Met deze magnetische vaatdoekhouder kun je hem netjes ophangen in de gootsteen.

vaatdoekje ophangen

Een LedToilet Light

In het begin weet je soms nog niet zo goed je weg te vinden in een nieuw huis. Dan voorkomt dit Led Toilet Light gestommel in het holst van de nacht. Een praktisch housewarming cadeau!

housewarming

Magnetisch kinderslot

Handig voor mensen  met kleine kinderen: een magnetisch kinderslot.kinderslot

Bescherm je nieuwe huis en meubels

Het is natuurlijk leuk om mensen je huis te laten tijdens een housewarming party, maar als alles nog helemaal mooi en netjes is, wil je dat waarschijnlijk graag zo houden. Komen er bijvoorbeeld ook kleine kinderen? Maak dan een leuke speelhoek voor ze, maar ruim eventuele watervaste stiften en vingerverf goed op!

En heb je een mooie nieuwe tafel met een bijzonder tafelblad? Dan kan een tafelkleed zorgen voor bescherming. Als er dan eens een glas omvalt is het niet zo erg.

Mogen je gasten het hele huis zien?

Het is goed om voor je housewarming party na te denken of je mensen je hele huis wilt laten zien, of bijvoorbeeld alleen de benedenverdieping. Stel je het hele huis open voor gasten, zorg dan dat bedden zijn opgemaakt, kleding in kasten hangt, en er niet overal rommel rondslingert. Wil je bepaalde stukken van je huis privé houden tijdens je housewarming? Hang dan bijvoorbeeld een lint voor het trappengat, of deuren die je dicht wilt houden. Zet eventueel breekbare spullen in zo’n ‘verboden’ ruimte, zodat ze veilig zijn.

Housewarming party traktaties

Het is leuk om op een housewarming party bijpassende traktaties aan te bieden. Kaartje2go geeft deze 3 leuke tips voor toepasselijke hapjes:

 • Snoepsleutelshousewarming
 • Zaanse huisjes koekjeshousewarming
 • Blokje kaas met een driehoekig stukje komkommer = een huisje! Hieronder een voorbeeld van Heppie Stekkie die dit maakten:


Maar als je goed bent in de keuken, kun je natuurlijk nog veel meer lekkernijen klaarmaken.

Housewarming tijdens de corona crisis

Op dit moment mag je thuis, op het balkon en in de tuin maximaal 6 gasten (exclusief kinderen t/m 12 jaar) ontvangen. Mensen die niet bij één huishouden horen, moeten altijd 1,5 meter afstand houden. Dit staat te lezen op de site van de Rijksoverheid.

Dat betekent dat je housewarming party niet al te groot kan zijn. Een mogelijke oplossing is meerdere kleine housewarming party’s te geven met telkens maximaal 6 mensen.

Virtuele housewarming party!

Maar je kunt ook kiezen voor een virtuele housewarming! Bijvoorbeeld via Zoom.

Maak bijvoorbeeld een filmpje waarbij je door je huis loopt en alle kamers laat zien. Email de video naar je vrienden en kennissen en nodig ze uit voor een virtuele housewarming via Zoom.

Housewarming corona

Samenvattend

Een housewarming is een manier om mensen te laten delen in jouw plezier met je nieuwe huis. In deze post las je handige tips die je kunt gebruiken bij het organiseren van zo’n bijeenkomst, maar ook cadeautips voor als je juist bent uitgenodigd.

En natuurlijk speciale aandacht voor een housewarming tijdens de coronacrisis.

Leestip

Kaartje2go ervaring

Wat zijn jouw ervaringen met housewarming party’s?

Geraadpleegde bronnen voor deze blogpost: Coolgift, Eventbrite, Rijksoverheid, WHTT, Cosmopolitan, USA Today, Uncommon Goods, Good Housekeeping, Moving.com, Taste of Home, I believe I can fry, Femke blogt, Furniture Works, Happy Stekkie 

41 Comments

 1. Mandy
 2. Ingrid
 3. Felice Veenman
 4. jessie
 5. Caroline
 6. Jouvence
  • Beautyn0te
 7. Linda Meester
 8. Mieke | Miek's Mind

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh