Housewarming + 4 cadeautips nieuw huis

Housewarming

Ben je verhuisd en wil je jouw nieuwe thuis graag aan iedereen laten zien? Of heb je net een grote verbouwing achter de rug? En houd je bovendien wel van een feestje? Dan is een housewarming een leuk idee.

Een housewarming is een bijeenkomst waarvoor je vrienden en kennissen uitnodigt om officieel je nieuwe huis te komen bewonderen.

Maar je kunt een housewarming ook gebruiken om je nieuwe buren te leren kennen! Verwacht je veel mensen? Dan is het sowieso goed om je buren even in te lichten dat je een housewarming gaat geven.

Letterlijk je nieuwe huis warmen

Het idee van een housewarming party was ooit heel praktisch: in vroeger tijden brachten gasten allemaal hout mee om te branden en het nieuwe huis behaaglijk en warm te maken. Bovendien zou de warmte meteen ook mooi helpen tegen enge geesten! Het vuur zou die verdrijven.

Maar tegenwoordig is een housewarming vooral voor de gezelligheid en om je huis te showen.

Housewarming uitnodigingen

Nederlanders staan bekend om hun volle agenda's. Stuur dus ruim op tijd de uitnodigingen voor je housewarming. Denk goed na wanneer je voldoende op orde bent om mensen te ontvangen. Als je bij een housewarming je huis op z'n best wilt laten zien, is het fijn als alle verhuisdozen zijn uitgepakt en opgeruimd.

De vuistregel voor housewarming uitnodigingen is: stuur ze minimaal 1 maand van te voren.

Je kunt ze versturen via whatsapp, of met echte papieren kaarten.

4 Cadeautips nieuw huis

Veel mensen vinden het leuk om een zogenoemd housewarming cadeau mee te brengen. Als je niet goed weet wat je moet geven, zijn cadeaukaarten altijd handig. Dat kan voor een praktische winkel als de Hema of een doe-het-zelf zaak zijn, maar bijvoorbeeld ook voor een restaurant in de buurt van de nieuwe woonplek.

Een ander leuk housewarming cadeau is je tijd cadeau geven. Ben je bijvoorbeeld erg handig? Bied jezelf dan aan voor bepaalde kleine klusjes in huis die nog moeten gebeuren.

Housewarming cadeau ideeën: cadeautips nieuw huis!

Een goed housewarming cadeau is praktisch, of heeft sentimentele waarde en past bij de persoonlijkheid van de ontvangers.

Hieronder een aantal cadeautips voor een nieuw huis:

1. Een sleutelvinder

Zeker als je net verhuisd bent hebben spullen niet altijd al een vaste plek. Zoals je sleutels. Met deze smart bluetooth keyfinder kunnen ze altijd hun sleutel terugvinden. Dat maakt dit een leuk housewarming cadeau.

housewarming

2. Een magnetische vaatdoekhouder

Ken je het vraagstuk: Waar laat ik het vaatdoekje? Met deze magnetische vaatdoekhouder kun je hem netjes ophangen in de gootsteen.

vaatdoekje ophangen

3. Een LedToilet Light

In het begin weet je soms nog niet zo goed je weg te vinden in een nieuw huis. Dan voorkomt dit Led Toilet Light gestommel in het holst van de nacht. Een praktisch housewarming cadeau!

housewarming

4. Magnetisch kinderslot

Handig voor mensen  met kleine kinderen: een magnetisch kinderslot.kinderslot

Bescherm je nieuwe huis en meubels

Het is natuurlijk leuk om mensen je huis te laten tijdens een housewarming party, maar als alles nog helemaal mooi en netjes is, wil je dat waarschijnlijk graag zo houden. Komen er bijvoorbeeld ook kleine kinderen? Maak dan een leuke speelhoek voor ze, maar ruim eventuele watervaste stiften en vingerverf goed op!

En heb je een mooie nieuwe tafel met een bijzonder tafelblad? Dan kan een tafelkleed zorgen voor bescherming. Als er dan eens een glas omvalt is het niet zo erg.

Mogen je gasten het hele huis zien?

Het is goed om voor je housewarming party na te denken of je mensen je hele huis wilt laten zien, of bijvoorbeeld alleen de benedenverdieping. Stel je het hele huis open voor gasten, zorg dan dat bedden zijn opgemaakt, kleding in kasten hangt, en er niet overal rommel rondslingert. Wil je bepaalde stukken van je huis privé houden tijdens je housewarming? Hang dan bijvoorbeeld een lint voor het trappengat, of deuren die je dicht wilt houden. Zet eventueel breekbare spullen in zo'n 'verboden' ruimte, zodat ze veilig zijn.

Housewarming party traktaties

Het is leuk om op een housewarming party bijpassende traktaties aan te bieden. Kaartje2go geeft deze 3 leuke tips voor toepasselijke hapjes:

 • Snoepsleutelshousewarming
 • Zaanse huisjes koekjeshousewarming
 • Blokje kaas met een driehoekig stukje komkommer = een huisje! Hieronder een voorbeeld van Heppie Stekkie die dit maakten:


Maar als je goed bent in de keuken, kun je natuurlijk nog veel meer lekkernijen klaarmaken. Zoals een kaasplankje!

Virtuele housewarming party!

Maar je kunt ook kiezen voor een virtuele housewarming! Bijvoorbeeld via Zoom.

Maak bijvoorbeeld een filmpje waarbij je door je huis loopt en alle kamers laat zien. Email de video naar je vrienden en kennissen en nodig ze uit voor een virtuele housewarming via Zoom.

Housewarming corona

Housewarming en cadeautips nieuws huis samenvattend

Een housewarming is een manier om mensen te laten delen in jouw plezier met je nieuwe huis. In deze post las je handige tips die je kunt gebruiken bij het organiseren van zo'n bijeenkomst, maar ook cadeautips voor als je juist bent uitgenodigd.

En natuurlijk speciale aandacht voor een housewarming tijdens de coronacrisis.

Leestip

Kaartje2go ervaring

Wat zijn jouw ervaringen met housewarming party's?

Geraadpleegde bronnen voor deze blogpost: Coolgift, Eventbrite, Rijksoverheid, WHTT, Cosmopolitan, USA Today, Uncommon Goods, Good Housekeeping, Moving.com, Taste of Home, I believe I can fry, Femke blogt, Furniture Works, Happy Stekkie 

Similar Posts

41 Comments

 1. Ik heb nog nooit een housewarming gehad of gehouden maar wat een leuke blog! Ik wist ook nooit dat ze eerst echt hout mee namen, grappig!

 2. Wat grappig, de oorsprong van de naam housewarming. Nooit geweten. Ik ben niet zo van de housewarmings. Ik nodig liever gewoon mensen een keer uit voor een avondje bijkletsen en laat dan gelijk het huis even zien. Dan spreek je mensen ook echt, in plaats van dat je huis vol loopt en je eigenlijk niemand ziet. Past beter bij me;).

 3. Hier wel net verhuist maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt mijn huis volte laten met mensen nu alles zo mooi nieuw is. In deze tijd van Corona natuurlijk al helemaal niet. Maar vind het wel leuk als mensen die normaal gesproken ook langs komen voor een kop koffie of borrel trots ons huis te laten zien. En kadootjes hoef niet, leuk dat je langs komt!. Mijn schoonzus gaf me mooie kaarsen dat vond ik wel leuk. Bovenstaande ideeen vind ik ook erg leuk om bijvoorbeeld in een mooi mandje te doen of schaal en dan weg te geven. De worst en kaas dan natuurlijk niet ;)

 4. Ik zou er bijna voor gaan verhuizen. Maar na 21 jaar hier zou ik nergens anders meer willen. Dat vaatdoek-ding vind ik handig (ik houd van praktische cadeaus).

 5. Ik kijk wel lekker uit, zeg! Ik sta altijd in mijn eentje te zwoegen tijdens een verhuizing (met hulp van dochter en schoonzoon). No way dat ik een feestje geef! Nou ja, dat doe ik wel maar dan zonder gasten.

 6. Ik ken nog wel een paar mensen die binnenkort gaan verhuizen, ik zal ze op deze tips attenderen. Ook goed dat het coronaproof is.

 7. Leuke tips! Wij hebben een paar weken geleden toevallig nog een housewarming gehad van een vriendin en hebben een plant met een cadeaubon van de Pronto cadeau gedaan. Kan ze zelf wat uitzoeken.

 8. Ik heb drie jaar terug een housewarming gegeven. Een moment waar iedereen alle kamers mocht zien. En voor de rest gezellig kletsen met een hapje en een drankje. In de Coronatijd zijn er twee vrienden wel verhuisd. Maar vanwege deze tijd geven ze geen housewarming.

 9. Ik denk dat ik niet snel zo'n feestje zal geven. Een keer een feestje met Oud & Nieuw gegeven. Ik was uiteindelijk alleen maar aan het poetsen, bedienen en 36 uur wakker haha. Wel toffe cadeaus!

 10. Voorlopig worden het geen housewarming feestjes of bezoeken tijdens corona ;) wellicht over een tijdje dit artikel nog eens bekijken als het weer mogelijk is!

 11. Ik heb nog nooit een housewarming party gegeven. Volgens mij is dat iets wat nu meer gebeurt. Ik hou wel van feestjes al is het in deze tijd niet meer mogelijk haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.