Reacties

Soorten tafelbladen: 10 opties voor je tafelblad — 33 reacties

 1. Ik vind een glasplaat juist een crime om schoon te houden! Je ziet er werkelijk élk streepje en élk puntjr stof op. Voor mij nooit meer glas op een tafel.
  Wij hebben een mooie houten eettafel. Die is, hoewel ik meer van onbehandeld hout houd, gelakt met parketlak om hem duurzaam te maken met kind ????????
  Maar nu is dat kind zowat 10, dus wellicht schuren we ‘m in de komende tijd :)

  • Ik zeg ook niet dat het niet vies wordt ; ) Het is alleen wel makkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

   Slim om je tafel wat extra bescherming te geven. Of je zou een plastic doorzichtig tafelkleed kunnen gebruiken. Maar dat is eigenlijk weer zonde van zo'n mooie tafel.

 2. Ik was ook al verbaasd over de stelling dat glas makkelijk schoon te maken is. Ik moet er niet aan denken! Mijn tafelblad is van Lamulux, een doorontwikkeling op melamine. Bevalt erg goed.

 3. Wij hebben een rond melkglazen salontafeltje van Ikea op wieltjes (niet meer in de collectie). Bevalt prima en zie je niets op. Ik hoef geen onderzetters te gebruiken en is zo schoon. Ziet er na al die jaren nog prima uit. Voor een (peperduur) Pastoe dressoir heb ik een glasplaat op maat laten maken want de bovenkant van hout en kwetsbaar. Swiffertje erover en klaar!Hadden ooit een tafel van acaciahout van Leenbakker, wel mooi maar volg met kiertjes en knoesten. Glasplaat zou bijna 2 keer zo duur zijn als de tafel :-)

 4. Leuk om te lezen! Als je even niet zo ruim zit en je wilt een nieuwe tafel, kun je ook altijd plakplastic eroverheen plakken✌????Tegenwoordig hebben ze zulke leuken motiefjes, denk aan marmer of hout!

 5. Persoonlijk hou ik van een massief houten blad, waar best wat oneffenheden in mogen zitten. Ook heel gaaf is een tafelblad waar epoxyhars is opgegoten. Je kunt er zelf voorwerpen in plaatsen of je giet het tussen 2 grove houten balken.

 6. Ik heb zelf ooit een glazen tafelblad gehad. Het poetst best gemakkelijk dat is waar, maar je moet ook constant met je sponsje of doekje klaarstaan omdat je er werkelijk alles opziet. Wanneer je die bij wijze van spreke niet om de 5 minuten proper maakt, lijkt die zo smerig! Daar zie je nu echt alles op!

  • Ik vond hem ook te druk inderdaad, hoewel ik het wel een bijzonder idee vind. Maar dan lijkt een tafelkleed met print me toch handiger. Dat kun je nog eens vervangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder