Reacties

Hello Fresh Recepten generator: elke week 30 super recepten! — 62 reacties

 1. Het is pas 07.45 uur en nog aan de koffie maar krijg er nu al trek in. Leuk die receptengenerator ik ga straks eens kijken. Bedankt voor de tip! Fijne dag.

 2. Het is dus niet zodat je dit dan thuis gestuurd krijgt, toch? Want jij hebt het gewoon zelf gekocht. Ik zoek ook best vaak recepten op en dan is dit wel een makkelijke methode.

  • Nee, dat klopt Lodi. Ik heb dit niet kant en klaar als pakket thuisbezorgd gekregen. Ik heb een recept gemaakt met de receptengenerator van HelloFresh en toen zelf de ingrediënten bij elkaar gescharreld in de supermarkt.

  • Ik vind dit fantastisch Nicole, het is altijd fijn om recepten te kunnen vinden en af te kunnen wisselen. Ik wist dit helemaal niet.

 3. Ik geloof er niets van dat de gemiddelde vrouw een repertoire heeft van maar negen recepten (en hoe zit het met de mannen... volgens mij zijn er heel wat gezinnen waar de man ook kookt). Met maar 9 recepten kun je een gezin niet gevarieerd voeden. Dit soort ‘feitjes’ zijn gemanipuleerd door mensen die je iets willen verkopen ;) Verder is internet natuurlijk een fantastische bron van receten, mijn voorkeur gaat uit naar Smulweb.

 4. Leuk! Je kunt ook gewoon op Google invullen met wat voor ingrediënten je wilt koken. Zo typte ik gisteren nog gewoon op Google in: rijst gehaktballetjes sperziebonen. Voilà, ik kreeg een hele lijst met recepten te zien met precies die ingrediënten. Hele verasssende ook nog. Werkt ideaal vind ik!
  De website lekkerensimpel.com is waarschijnlijk ook net wat voor jou, dat zijn echt hele makkelijke en snelle recepten, precies waar ik ook van houd!

  • Dit systeem gebruik ik ook altijd; ingredienten intypen die de houdbaarheidsdatum (bijna) overschrijden, en dan komt er altijd een rijtje recepten uitrollen waar je uit kunt kiezen. Werkt perfect!

 5. Super handig ga straks gelijk even kijken. Lijkt me heel leuk om inderdaad op die manier recepten te vinden. En zo ook onze voorraad kast wat leger te maken.

 6. Als niet-Engelse man heb ik een veel groter repertoir. En het meeste duurt bij mij een minuut of 12. Vaak roerbak, wat met ook lukt met rosti en bijvoorbeeld spruitjes. Doe ook veel met vis en wissel het af met kant en klaarmaaltijden (stampotten, indonees die ik zelf aanvulmet groente). Zo hadden ze bij de Jumbo een couscous met makreelsalade. Die smaakte prima. Ministronesnert kan ik ook aanbevelen. Erwtensoep, mat een berg (mexicaanse) groente en wat pasta aanvullen tot een maaltijdsoep.
  Voordeel is dat ik de enige gebruiker ben. Niemand zeurt aan m'n hoofd. ;-)

 7. Tja wat is anders. Je kan spruiten koken, of elke keer wat anders doen met spruiten. Ik heb ooit met de kinderen een kookboekje gemaakt met 100 spruitenrecepten. Telt dat dan als 1 ding kunnen koken?

 8. Tja Nicole, wat zal ik eens zeggen. Ik heb zo'n 60 potjes met kruiden en specerijen staan die ik ook echt allemaal gebruik. Ik maak ook meestal zelf allerlei mixen zoals voor shoarma en taco's of chili zodat ik dan maar 1 potje hoef te pakken ipv een stuk of 6. Het zal dus echt maar zelden gebeuren dat ik iets niet heb, mocht het wel zo zijn dan is er altijd nog google om een alternatief te zoeken. Bv. wel eens gehad dat ik geen creme fraiche in huis had dus hup naar google voor een alternatief. Dus als je geen geitenkaas lust zoek je naar een alternatief, meestal voldoet gewone kaas ook.
  Smaakt ravigottesaus bij shoarma? Is een heel ander soort saus. En de couscous? Doe je daar dan alleen komkommer en tomaat bij? Geen kruiden? Couscous zonder ras al hanout of andere arabische kruiden lijkt mij nou niet erg lekker. Sorry dat ik zo kritisch ben maar ik vind het altijd zo jammer als mensen niet wat meer durven te experimenteren.

  • Wauw 60 potjes! Waar heb je die allemaal staan Leontine? Wel handig, dat je dan altijd wel uit de voeten kunt en alles in huis hebt. Dat heb ik dus niet.

 9. Nooit gebruikt maar ik vind het een heel goed idee want inderdaad soms schort het wat aan inspiratie. Ik doe eigenlijk aan een oldschool-receptengenerator want ik gooi soms een kookboek open en kook datgene dat ik vind om op die manier nieuwe recepten te ontdekken. Doe ik ook met de Allerhande.

 10. Ziet er heel handig uit! Ik heb het net even gecheckt maar keuze valt tegen haha. Ik ben gek op koken en gebruik liever google of pinterest om leuke combi's te vinden.

 11. handige tool; ik ben wel verrast dat je als cijfer een 9 geeft: een 9 is bijna perfect, en juist die terechte opmerkingen die je maakt zouden voor mij zeker geen 9 opleveren, Maar ja, iedereen heeft er natuurlijk weer een eigen interpretatie van

  • Die 9 is vanwege het gemak van hun generator Henk : ) Ik ben dol op dingen die zichzelf wijzen, en dat doet hun receptengenerator dus. Vandaar, ondanks de verbeterpunten, zo'n mooi cijfer. Je komt bij mij heel ver met Gemak.

 12. Geen fan van knoflook?! Ik ben dol op knoflook! Jammer aan dit soort maaltijdboxen (hoewel zeker een leuk idee) is dat er bijna nooit een 100% plantaardige box bestaat, dus ik kan het niet uitproberen. Verder zeker een leuk idee voor mensen die graag iets nieuws willen proberen.

  • Ik vind het wel lekker smaken, maar ik vind de geur daarna zo vervelend Lianna.

   Overigens kun je bij HelloFresh dacht ik ook wel een veganistische box bestellen als ik het goed heb.

 13. Bedankt voor de tip! Dit kende ik niet en ga eens kijken voor inspiratie. Als Vlaamse vrouw kan ik wel zeggen dat hier heel wat meer dan 9 verschillende recepten op tafel komen

 14. Wat handig! Ik moest wel lachen, in plaats van vegetarische broccoli, kipshoarma?!? Iets heel anders. Maar handig voor als je restjes hebt. Ik probeer al snel van restjes groente een (Indonesische) sajour te maken. Zilvervliesrijst erbij. Als je geen vlees, vis of kip wilt gebruiken wat gezouten cashewnoten en klaar!

 15. Nee ik moet toegeven ik gebruik zoiets nooit. Ik doe eigenlijk maar gewoon wat in de koken. Ik ben altijd content als het gewoon gelukt is. Het lijkt mij ergens wel handig, als ik bijvoorbeeld geen inspiratie heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder