Hello Fresh Recepten generator: elke week 30 super recepten!

Hello Fresh recepten generatorZoek jij Hello Fresh Recepten? Dan ben je op de goede plek!

De gemiddelde vrouw heeft een repertoire van ongeveer 9 gerechten. Ongeveer de helft zou wel wat meer variatie willen in de maaltijden. Ben jij er daar één van, en kun je wel wat hulp gebruiken om ideeën op te doen voor andere gerechten?

Dan is een receptengenerator misschien wel wat voor jou!

Zo kun je bijvoorbeeld Hello Fresh Recepten ontdekken.

Receptengenerator: wat is dat?

Een receptengenerator maakt een recept voor je op basis van een aantal criteria die jij invoert. Een goed voorbeeld van zo’n receptengenerator is De Recepten Matchmaker van HelloFresh. Ik probeerde deze receptengenerator uit. Op deze manier krijg je Hello Fresh recepten die je kunt afstemmen op wat je in huis hebt.

Hello Fresh Recepten Matchmaker

Stap 1: kies wat je wilt verwerken in een maaltijd. Ik koos voor broccoli en kreeg 2 Hello Fresh recepten aanbevolen.

Recepten generator

Stap 2. Kies het soort maaltijd dat je wilt maken. Uiteraard koos ik voor ‘Makkelijk en snel,’ want ik ben een gemakzuchtige kok.

Hello Fresh recepten

Stap 3: Daarna kun je nog kiezen voor gluten vrij en/of vegetarisch. Ik heb vegetarisch aangevinkt.

Screen Shot 2019 01 24 at 14.11.16

Stap 4: Vervolgens krijg je Hello Fresh recepten aangeboden:

Screen Shot 2019 01 24 at 14.11.35

Stap 5: Je klikt op het recept van je keuze, en dan krijg je een uitgebreid overzicht van de benodigde ingrediënten en hoe je de maaltijd moet bereiden.

Ik heb het recept met broccoli uiteindelijk niet gemaakt, omdat ik het wat te moeilijk vond. Je kunt namelijk ook heel makkelijk voor een ander recept kiezen. In plaats van het broccoli gerecht besloot ik de Kipshoarma met couscoussalade, pitabroodjes en knoflooksaus te maken. Dat recept heeft een moeilijkheidsgraad van 1, en is klaar in 20 minuten.

Hieronder mijn ervaringen met dit recept! Maar eerst:

Voordelen van de Hello Fresh Recepten Matchmaker

 1. Met deze receptengenerator kun je inspiratie opdoen.
 2. Hij is heel makkelijk te gebruiken. Je hoeft er niet eens een gebruiksaanwijzing voor te lezen. De stappen zijn logisch en gaan vanzelf.
 3. Je kunt eerst in je koelkast kijken en als je dan bijvoorbeeld ziet dat je nog kip hebt liggen, kun je de Hello Fresh Recepten Matchmaker daar een recept voor laten maken.
 4. Er zijn diverse opties voor het type maaltijd dat je wilt maken. Van kindvriendelijk tot avontuurlijk.
 5. Er staat een moeilijkheidsgraad bij het Hello Fresh recept. Als je iets makkelijks wilt kies je voor moeilijkheidsgraad 1. Wil je wel wat meer uitdaging, dan kun je een recept met een hogere moeilijkheidsgraad nemen.
 6. De vormgeving van het Hello Fresh recept is heel mooi en super duidelijk. Stel dat je niet zo van lezen houdt, dan staan er ook foto’s die alles duidelijk maken.
 7. De recepten matchmaker van HelloFresh is gratis.

Verbeterpunten van deze Hello Fresh recepten matchmaker

Er zijn een aantal dingen die nog beter zouden kunnen wat mij betreft. Zo kwam ik bij verschillende keuzes uit bij hetzelfde recept. Koos ik voor kindvriendelijk dan kreeg ik bijvoorbeeld hetzelfde recept als wanneer ik voor avontuurlijk koos.

Een ander nadeel vond ik dat een stuk of 12 ingrediënten wat mij betreft helemaal niet zo ‘Makkelijk en snel’ zijn. Bovendien was het recept voor bijvoorbeeld broccoli weliswaar ‘makkelijk en snel’ maar had het een moeilijkheidsgraad van 2.

Wat ik ook miste waren alternatieve ingrediënten. Ik houd bijvoorbeeld niet van geitenkaas. Ik had het fijn gevonden als er in het recept een andere optie voor geitenkaas had gestaan. En als laatste lijkt het me goed als ze het aantal recepten uitbreiden.

Kipshoarma met couscoussalade

Ik heb de Kipshoarma met couscoussalade met pitabroodjes en knoflooksaus gemaakt. Het was een nieuwe ervaring in de supermarkt, want ik kocht dingen die ik normaliter nooit koop zoals couscous en kipshoarma.

Gemengde sla hadden ze niet, dus heb ik gewone ijsbergsla genomen. Verder ben ik niet zo’n fan van knoflook, dus de saus heb ik vervangen door Ravigottesaus van het huismerk van Albert Heijn. Hieronder zie je het resultaat:

Hello Fresh recepten Kipshoarma met couscoussalade

Hello Fresh recepten deze week

Elke week heeft Hello Fresh maar liefst 30 nieuwe recepten.

Wil je de Hello Fresh recepten voor deze week zien?

Op de nieuwspagina van de Hello Fresh vind je Hello Fresh recepten van twee weken: vorige week en de huidige week. Er zijn 3 categorieën: Nederlandse, Engelse en Franse recepten.

Hello Fresh recepten kiezen

Hello Fresh recepten kiezen is niet moeilijk. Hieronder een handig stappenplan.

 1. Het begin allemaal met de doos. Daarin geef je aan voor hoeveel personen je wilt eten, en hoeveel recepten per week je wilt hebben.
 2. Daarna kies je uit 6 soorten recepten: Alles, Veggie, Familie, Lekker snel, Vis & veggie en Caloriebewust

Hello Fresh recepten pdf

Als je op de link klikt van de recepten van die week, krijg je heel handig een Hello Fresh recepten pdf! Echt geweldig. Wie heeft er nog een kookboek nodig?!’ vroeg ik me af toen ik het recept bekeek. Je kunt het Hello Fresh recept pdf downloaden en/of printen.

Hello Fresh recepten bewaren

Bij het zien van die prachtige Hello Fresh recepten pdfs dacht ik meteen: Die Hello Fresh recepten zou ik zo willen bewaren. Je zou bijvoorbeeld de Hello Fresh recepten in pdf kunnen printen en verzamelen in een mooie map. Zo maak je je eigen kookboek van Hello Fresh. Ook leuk als een cadeautje voor iemand.

Hello Fresh recepten map

Vroeger kreeg je een receptenboekje, maar tegenwoordig krijg je zogenoemde receptenkaarten. Deze kun je bewaren in een officieel Hello Fresh receptenmap. Die zie je hieronder:

hello fresh recepten mapje

Als ik het goed begrijp kun je een Hello Fresh map krijgen met behulp van punten. Je moet die punten sparen. Heb je er genoeg? Dan log je in op de website en kun je het receptenmapje bestellen in de shop.

Dat is de theorie. In de praktijk kan ik nergens een shop vinden.

Er is ook een boek met Hello Fresh recepten, alleen is dat wel in het Engels:

hello fresh recepten

Is Hello Fresh gezond?

In 2018 deed Radar een onderzoek naar maaltijdboxen. Astrid Postma van Het Voedingscentrum En culinair journalist Karin Luiten van Koken met Karin, beoordeelden de boxen. Haar conclusie over Hello Fresh recepten was:

‘HelloFresh: te weinig groente, veel vlees.’

Astrid vond dat er te weinig groenten in de maaltijdboxen zat, en teveel vlees. Verder zat er ‘best wel veel zout’ in en witte pasta of witte rijst.

Karin-koken-zonder-zakjes-en-pakjes vond de hoeveelheden in de maaltijdbox uitstekend. Bovendien vond ze het leuk dat er onalledaagse ingrediënten inzaten zoals koolrabi.

Je kunt de video van Radar hieronder kijken:

Marijke Berkenpas van I’m a Foodie

Marijke Berkenpas schreef op haar blog I’m a Foodie ook over de vraag of Hello Fresh gezond is. Zij schrijft:

‘Niet alle gerechten voldoen overigens aan de criteria van het voedingscentrum. Slechts 2 van de 5 gerechten bevatten voldoende vezels. Daarnaast valt me op dat de 2 vega gerechten uit de box onvolwaardig zijn.’

Toch is ze positief over het gemak van Hello Fresh en vindt het in ieder geval handig voor dagen dat ze weinig tijd heeft om te koken.

Mijn conclusie over de Hello Fresh Recepten matchmaker

De Hello Fresh Recepten Matchmaker krijgt wat betreft gemak en vormgeving van mij een 9.! Hij is makkelijk te gebruiken, en ik vind de recepten echt supergoed beschreven: in zowel tekst als foto’s. Heb je een dag geen inspiratie, dan kun je in slechts 5 stappen een leuk recept krijgen met deze receptengenerator.

Als het niet vanwege de prijs was, zou ik meteen weer een abonnement nemen op Hello Frehs.

Leestips

Gebruik jij wel eens een receptengenerator?

Similar Posts

62 Comments

 1. Het is pas 07.45 uur en nog aan de koffie maar krijg er nu al trek in. Leuk die receptengenerator ik ga straks eens kijken. Bedankt voor de tip! Fijne dag.

 2. Het is dus niet zodat je dit dan thuis gestuurd krijgt, toch? Want jij hebt het gewoon zelf gekocht. Ik zoek ook best vaak recepten op en dan is dit wel een makkelijke methode.

  1. Nee, dat klopt Lodi. Ik heb dit niet kant en klaar als pakket thuisbezorgd gekregen. Ik heb een recept gemaakt met de receptengenerator van HelloFresh en toen zelf de ingrediënten bij elkaar gescharreld in de supermarkt.

  2. Ik vind dit fantastisch Nicole, het is altijd fijn om recepten te kunnen vinden en af te kunnen wisselen. Ik wist dit helemaal niet.

 3. Ik geloof er niets van dat de gemiddelde vrouw een repertoire heeft van maar negen recepten (en hoe zit het met de mannen… volgens mij zijn er heel wat gezinnen waar de man ook kookt). Met maar 9 recepten kun je een gezin niet gevarieerd voeden. Dit soort ‘feitjes’ zijn gemanipuleerd door mensen die je iets willen verkopen ;) Verder is internet natuurlijk een fantastische bron van receten, mijn voorkeur gaat uit naar Smulweb.

  1. Ah, Brits…daar is een heel andere eet en kook cultuur. Ik verbaas me daar vaker over.Zo dichtbij en zo anders.

 4. Leuk! Je kunt ook gewoon op Google invullen met wat voor ingrediënten je wilt koken. Zo typte ik gisteren nog gewoon op Google in: rijst gehaktballetjes sperziebonen. Voilà, ik kreeg een hele lijst met recepten te zien met precies die ingrediënten. Hele verasssende ook nog. Werkt ideaal vind ik!
  De website lekkerensimpel.com is waarschijnlijk ook net wat voor jou, dat zijn echt hele makkelijke en snelle recepten, precies waar ik ook van houd!

  1. Dit systeem gebruik ik ook altijd; ingredienten intypen die de houdbaarheidsdatum (bijna) overschrijden, en dan komt er altijd een rijtje recepten uitrollen waar je uit kunt kiezen. Werkt perfect!

 5. Super handig ga straks gelijk even kijken. Lijkt me heel leuk om inderdaad op die manier recepten te vinden. En zo ook onze voorraad kast wat leger te maken.

 6. Als niet-Engelse man heb ik een veel groter repertoir. En het meeste duurt bij mij een minuut of 12. Vaak roerbak, wat met ook lukt met rosti en bijvoorbeeld spruitjes. Doe ook veel met vis en wissel het af met kant en klaarmaaltijden (stampotten, indonees die ik zelf aanvulmet groente). Zo hadden ze bij de Jumbo een couscous met makreelsalade. Die smaakte prima. Ministronesnert kan ik ook aanbevelen. Erwtensoep, mat een berg (mexicaanse) groente en wat pasta aanvullen tot een maaltijdsoep.
  Voordeel is dat ik de enige gebruiker ben. Niemand zeurt aan m’n hoofd. ;-)

 7. Wat handig????????
  Zelf ben ik hello fresh aan het testen
  En wat ik daar vooral handig aan vind is dat je eens wat anders maakt dus dit is dan een uitkomst.

 8. Tja wat is anders. Je kan spruiten koken, of elke keer wat anders doen met spruiten. Ik heb ooit met de kinderen een kookboekje gemaakt met 100 spruitenrecepten. Telt dat dan als 1 ding kunnen koken?

 9. Tja Nicole, wat zal ik eens zeggen. Ik heb zo’n 60 potjes met kruiden en specerijen staan die ik ook echt allemaal gebruik. Ik maak ook meestal zelf allerlei mixen zoals voor shoarma en taco’s of chili zodat ik dan maar 1 potje hoef te pakken ipv een stuk of 6. Het zal dus echt maar zelden gebeuren dat ik iets niet heb, mocht het wel zo zijn dan is er altijd nog google om een alternatief te zoeken. Bv. wel eens gehad dat ik geen creme fraiche in huis had dus hup naar google voor een alternatief. Dus als je geen geitenkaas lust zoek je naar een alternatief, meestal voldoet gewone kaas ook.
  Smaakt ravigottesaus bij shoarma? Is een heel ander soort saus. En de couscous? Doe je daar dan alleen komkommer en tomaat bij? Geen kruiden? Couscous zonder ras al hanout of andere arabische kruiden lijkt mij nou niet erg lekker. Sorry dat ik zo kritisch ben maar ik vind het altijd zo jammer als mensen niet wat meer durven te experimenteren.

 10. Nooit gebruikt maar ik vind het een heel goed idee want inderdaad soms schort het wat aan inspiratie. Ik doe eigenlijk aan een oldschool-receptengenerator want ik gooi soms een kookboek open en kook datgene dat ik vind om op die manier nieuwe recepten te ontdekken. Doe ik ook met de Allerhande.

 11. Ziet er heel handig uit! Ik heb het net even gecheckt maar keuze valt tegen haha. Ik ben gek op koken en gebruik liever google of pinterest om leuke combi’s te vinden.

 12. handige tool; ik ben wel verrast dat je als cijfer een 9 geeft: een 9 is bijna perfect, en juist die terechte opmerkingen die je maakt zouden voor mij zeker geen 9 opleveren, Maar ja, iedereen heeft er natuurlijk weer een eigen interpretatie van

  1. Die 9 is vanwege het gemak van hun generator Henk : ) Ik ben dol op dingen die zichzelf wijzen, en dat doet hun receptengenerator dus. Vandaar, ondanks de verbeterpunten, zo’n mooi cijfer. Je komt bij mij heel ver met Gemak.

 13. Geen fan van knoflook?! Ik ben dol op knoflook! Jammer aan dit soort maaltijdboxen (hoewel zeker een leuk idee) is dat er bijna nooit een 100% plantaardige box bestaat, dus ik kan het niet uitproberen. Verder zeker een leuk idee voor mensen die graag iets nieuws willen proberen.

  1. Ik vind het wel lekker smaken, maar ik vind de geur daarna zo vervelend Lianna.

   Overigens kun je bij HelloFresh dacht ik ook wel een veganistische box bestellen als ik het goed heb.

 14. Bedankt voor de tip! Dit kende ik niet en ga eens kijken voor inspiratie. Als Vlaamse vrouw kan ik wel zeggen dat hier heel wat meer dan 9 verschillende recepten op tafel komen

 15. Wat handig! Ik moest wel lachen, in plaats van vegetarische broccoli, kipshoarma?!? Iets heel anders. Maar handig voor als je restjes hebt. Ik probeer al snel van restjes groente een (Indonesische) sajour te maken. Zilvervliesrijst erbij. Als je geen vlees, vis of kip wilt gebruiken wat gezouten cashewnoten en klaar!

 16. He wat grappig, toevallig had een collega van mij deze week ditzelfde gerecht. Ze vond het erg lekker. Fijn dat de receptengenerator zo gemakkelijk in gebruik is.

 17. Nee ik moet toegeven ik gebruik zoiets nooit. Ik doe eigenlijk maar gewoon wat in de koken. Ik ben altijd content als het gewoon gelukt is. Het lijkt mij ergens wel handig, als ik bijvoorbeeld geen inspiratie heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.