Reacties

Hello Fresh: hoe ik van gedachten veranderde — 130 reacties

  • Wat een fijne review! Wij waren ook altijd heel tevreden over Hello Fresh. Tot dat we Marley Spoon probeerde. De recepten daarvan zijn nog beter! Alleen jammer van de klantenservice.. Daar kunnen beide partijen nog wat van leren...

 1. Functies 4, 5 en 6 waren er al geloof ik. Ik heb ooit één dag op straat gestaan om die dingen te verkopen, haha. Voor mij is het niets, ik ga liever zelf naar de winkel om een simpele maaltijd te maken :p #student

 2. Lijkt me ideaal aangezien ik ik het lastig vind om te bedenken wat we nu weer eens gaan eten. Denk niet dat ze zoiets in Duitsland kennen...
  Heb ook nog nooit zoiets geprobeerd

  • Het is echt de moeite Krystle. Normaal als ik iets nieuws wil proberen val ik vaak over de lange lijst met ingrediënten. Maar bij Hello Fresh krijg je en het recept én alle ingrediënten. Het werkt bij mij enorm drempelverlagend om iets nieuws te proberen in de keuken.

 3. Ik had een tijdje geleden een gratis box van hello fresh en ik heb echt ontzettend lekker gegeten. Het is niet goedkoop, maar met het gemak zou ik het rustig vaker bestellen. Beviel echt goed!

 4. Heb je nog leuke foto's gemaakt van je gerechten? Ben altijd benieuwd hoe het er dan zelfgemaakt uitziet ipv de "gestylde" foto's.

  Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar met de aangepaste formule (met name na alle negatieve aandacht) toch eens in verdiepen.

 5. Wij zijn ook al jaren afnemers van maaltijdboxen. We hebben verschillende gehad maar de vernieuwde opzet van hello fresh bevalt ons inderdaad ook prima!

 6. Fijn dat je nu aan kan geven wat je voorkeur is. Dat was voorheen niet. Ik ben er toen ook mee gestopt omdat het best duur is en zonde als je dan iets moet maken wat de helft van hrt gezin niet lust ????

 7. Ik ken het alleen van naam, nooit geprobeerd omdat ik het gewoon te duur vind. Maar misschien is dat in de praktijk niet zo, maar dat zou ik moeten uitrekenen.
  Daarnaast heb je veel van de ingrediënten al gewoon in huis.
  Ik gebruik Hello Fresh wel om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten. Ik kijk dan even wat erin het pak zit, google een soort recept en voila!

  • Als je veel van de ingrediënten toch al in huis hebt, valt dat voordeel inderdaad een beetje weg. Voor mij was het juist erg handig dat er kruiden zoals kurkuma bij in de doos zaten.

 8. Zo'n pakket lijkt mij ideaal. Je hoeft nooit meer na te denken over welk gerecht je gaat maken en welke ingrediënten je daarvoor in huis moet halen. Aan de andere kant lijkt mij zo'n pakket best prijzig en wij zijn best grote eters. Dat weerhoudt mij om zo'n pakket te bestellen.

  • De porties waren voor ons wel echt goed moet ik zeggen. Dus het klopte allemaal wel goed. Wij zijn 'gewone' eters. Niet heel veel, maar ook niet heel weinig.

 9. Zo’n pakket lijkt mij ideaal. Je hoeft nooit meer na te denken over welk gerecht je gaat maken en welke ingrediënten je daarvoor in huis moet halen. Aan de andere kant lijkt mij zo’n pakket best prijzig en wij zijn best grote eters. Dat weerhoudt mij om zo’n pakket te bestellen.

  • Met HelloFresh kook je ook zelf, alleen hebben zij alle boodschappen al voor je gedaan en bij elkaar gelegd zodat je meteen kunt gaan koken : )

  • Ik ben er ook echt voor warmgelopen nu. Terwijl ik er van te voren eigenlijk niets mee had. Net als met Netflix. Dat vond ik eerst ook stom. En nu vind ik het stom van mezelf dat ik het eerst stom vond. Hetzelfde geldt nu voor HelloFresh.

 10. Vooral het kiezen uit recepten vind ik ideaal. Ik lust wel bijna alles, maar dan zal er net iets bij zitten wat ik niet lust, maar dat heb je dus nu niet meer! Handig :)

  • Ja, dat hebben ze echt heel goed opgelost. Je kunt ook echt aangeven wat voor type eter je bent. Je kunt kiezen voor wat meer avontuurlijke maaltijden of meer 'gewoon'.

 11. Ik vind het concept van Hello Fresh erg leuk maar omdat ik zelf een (moeilijk) dieet volg is dit niet voor mij weggelegd omdat deze box onmogelijk rekening kan houden met alle voedselwensen die ik heb.

 12. Heb het ook al gedaan hoor en inderdaad, het is best handig. Alleen verander ik nogal gauw van mening wat eten betreft dus voor mij blijft het handiger om na het werk gauw even te stoppen aan de supermarket.

 13. Hmm, ik vind het persoonlijk erg prijzig en hun manier van verkoop agressief. Ik erger me naar aan die verkopers in de winkelstraat die voordoen alsof je er gemakkelijk weer vanaf bent, maar de praktijk weerbarstiger blijkt (zie internet voor ervaringen). Om die reden ben ik er nooit aan begonnen en nog geen dag spijt... Wel maak ik zelf m'n eigen weekmenu's. Is een stuk voordeliger om het vooraf uit te denken is mijn ervaring :)...

  Ik ben met zo'n kortingscode een beetje huiverig als ik zie staan dat de eerste box betaald moet worden en de rest van je rekening wordt afgeschreven... Het lijkt me bijna te mooi om waar te zijn dat je bij 1 box 25 euro korting krijgt en daarna kunt afzien van bestellen. Of zie ik iets over het hoofd?

  kHeb ff gekeken: Voor 3 personen 3 maaltijden betaal ik 24 euro (normaal 49). Thuis eet ik eigenlijk nooit een avondmaaltijd voor 8 euro... Simpelweg omdat het niet binnen m'n weekbudget past :)...

  Maar, ik ben benieuwd hoe het anderen bevalt met kortingscode :)!

  • De straatverkopers kom ik in meerdere comments tegen! Die hebben HelloFresh volgens mij geen goed gedaan zeg! Zelf ben ik ze nog niet tegen gekomen gelukkig.

 14. Ik heb het ooit overwogen toen ze net begonnen waren maar vond ze toen heel misleidend, het leek bio maar dat is het niet. Inmiddels zijn ze wel veranderd in hun aanpak maar vind ik het veel te duur. Mijn zus heeft een tijd een pakket gehad en kookte ineens heerlijke maaltijden voor haar zelf in plaats van altijd hetzelfde makkelijke prakje. Ik denk dat het bij je situatie en levensstijl moet passen.

 15. Zoiets lijkt me ontzettend handig! Zeker omdat je keus hebt uit verschillende lekkere recepten. Toch vind ik het jammer dat het zo duur is... dan plan ik liever zelf mijn maaltijden en haal ik alles in één keer in de supermarkt.

 16. Als student zijnde zou ik dit toch niet zo heel snel doen, hoe makkelijk het ook klinkt. Het ziet er in ieder geval wel goed uit, en een berichtje sturen als je met vragen zit is natuurlijk altijd wel handig. Misschien ooit. Wie weet ;)

 17. Klinkt super. Ik heb t zelf nooit geprobeerd moet ik eerlijk zeggen, maar met deze kortingscode is het ideaal om eens te checken! Scheelt winkelbezoekjes en je krijgt leuke gerechten die ik misschien normaal niet kook.

 18. Hello Fresh is niet voor mij weggelegd. Je moet altijd verplicht de recepten opvolgen die zij aan jou aanbieden. Ik hou namelijk heel erg van experimenteren en spontaan uit eten gaan. Dan hou je dus al snel een keer over. Ik vind het mega leuk om te lezen dat jij er zo enthousiast er over bent!

  • Grappig hè! En ik ben juist blij met recepten die me precies vertellen wat ik moet doen, want ik ben helemaal geen avontuurlijke kok. Bij mij zorgt HelloFresh er juist voor dat ik ga experimenteren. Maar als je dat vanuit jezelf al doet kan ik me best voorstellen dat HelloFresh niet zoveel toevoegt voor je.

 19. Het is inderdaad super makkelijk elke week. Maar ik woon in een super landelijke omgeving en dan koop ik liever zo'n soort pakket van een boer een paar minuten verderop :-)

 20. Het lijkt me heel leuk om eens een keer zo'n box uit te proberen. Helaas vind ik ze aardig aan de prijs waardoor ze niet helemaal binnen het bezuinigen vallen. Mocht ik toch een keer zin hebben dan ga ik het gewoon proberen!

 21. Leuke blog; herkenbaar ook! Ik heb een tijdje geleden voor het eerst kennisgemaakt met Hello Fresh op de Huishoudbeurs en was gelijk verkocht. Wat was dat lekker! Zeker een aanrader!

 22. Ik heb nu sinds een jaar Hele Fresh en ik vind het super. Een paar dagen niet te hoeven nadenken wat te koken en het snijden van de groenten vind ik ook wel ontspannen. Mijn kinderen eet zo ook weer eens iets anders en komen in aanraking met ingrediënten die ik anders mss niet zo snel had klaargemaakt

  • Het valt wel mee; ik bestel een box met 5 maaltijden eens in de 2 weken. Dat is dan een 10 per maaltijd, maar winst dat ik minder vaak naar de winkel hoef (minder impuls aankomen ;) ) en niet hoef te bedenken wat we eten.

  • Ja, precies! Je bevestigt wat ik ook wel een beetje hoop en denk. Doordat je zelf niet naar de supermarkt moet, bespaar je ook weer.

   Ik zit te overwegen om in oktober als veel van mijn kinderen uitvliegen HelloFresh te gaan doen om mezelf te helpen wennen aan kleinere maaltijden koken. En dan doe ik bijvoorbeeld geen boodschappen meer op maandagmorgen.

  • Spannend hoor als ze allemaal opeens uitvliegen! Grappig is dat ik juist voor Hello Fresh gekozen heb omdat ik nog in de fase zit waarin ik mijn kinderen verschillende dingen wil laten eten ;)

 23. Heb zelf geen ervaring met hello freah. Lijkt me toch een hoop gedoe, je bent afhankelijk van een derde partij die bepaalt wat je moet eten. En ik ben een nogal lastige eter haha. Daarom nooit aan begonnen. Mijn moeder wel trouwens, die was enthousiast.

 24. De enige ervaring die ik heb met HelloFresh is met de opdringerige straatverkopers. Heel vervelend en het is een periode bar en boos geweest overal stonden ze. Dit heeft bij mij een soort van aversie opgeroepen waardoor wij het niet willen proberen. Maar eerlijk is eerlijk zoals ik er nu over lees, ziet het er wel een stuk vriendelijker en fijner uit dan gedacht.

  • Dat heeft dan flink tegen hen gewerkt Chantal. Ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik houd er ook niet van als iets je bijna door de strot wordt geduwd. Vandaar misschien dat ik van te voren ook niet warm liep voor HelloFresh.

 25. Bij het horen van Hello Fresh krijg ik de kriebels helaas. Hun manier van werven is zo ontzettend vervelend, dat het voor mij gauw klaar was helaas ;). Vooral aan de deur zijn ze zeer volhardend en ze blijven het proberen.

 26. Wordt niks hier met al die dieten en ik vind het veel te duur. Met grote eters is zo'n box gewoon te klein. Als ik inspiratieloos ben, vraag ik aan mijn mannen wat ze weer eens willen eten.

 27. Ik was heel enthousiast over Hello Fresh, maar toen ik mijn abonnement pauzeerde werd ik zo vaak telefonisch benaderd dat ik er moe van werd. Daarna mijn abonnement opgezegd. Toen werd het nog erger. Als ze niet zo agressief zouden zijn in hun sales, dan zou ik zeker weer een box bestellen, maar ik zit gewoon niet meer zo te wachten op dat geleur van ze. Zonde, want de vernieuwing is echt wel fijn!

 28. Ik ben persoonlijk meer fan van de boxen van de albert heijn. Die vind ik duidelijker in hun receptuur. Mijn man is uberhaupt niet zo weg van al die vele vegetarische gerechten bij hellofresh maar wel super dat ze flexibeler zijn geworden

 29. Zo een box lijkt mij handig, alleen zou ik veel te veel werk hebben om alles lactosevrij te maken, plus dingen bij te kopen waardoor het duurder wordt voor mij.

  • Oh ja, had inderdaad begrepen dat het neer een kant en klare maaltijd was! Maar je hebt gewoon je afgemeten boodschappen! Geweldig en ook geen resten op deze manier!

 30. Hello fresh valt gewoon buiten ons budget. Veel dingen eten wij niet graag en andere dingen kunnen wij voor veel minder kopen. De supermarkt zit ook om de hoek

 31. Ik heb het een hele tijd gehad.
  Maar doordat mijn man nooit met zijn werk weet hoe en wat is het voor mij nog niet haalbaar. Zelfs niet met al die flexibiliteit. Ik bleef met overschot zitten omdat hij toch weg was en dat niet gepland was.

 32. Ik vind ze lekker en leuk. En het pauzeren is super handig omdat ze voor ons voor elke week te duur zijn. Voordeel is dat de box erg compleet is, ruim voldoende en je eet eens wat anders.

 33. Een tijdje uitgetest, tot we bij een bepaald stamppotrecept hadden en meer dan de helft van de aardappelen slecht was. De porties waren soms heel nipt.
  Het werd ook wel duur.

 34. Wat super leuk van de kortingscode! Ik heb zelf ook 3 maanden ongeveer hello fresh gehad! Maar omdat ik alleen woon vond ik t toch wat te prijzig worden.. maar sommige recepten maak ik nog steeds! Heerlijk

 35. Dat zijn wel goede verbeteringen. Ik vind het alleen jammer om aan een abonnement vast te zitten, één keer in de zoveel tijd vind ik zo'n maaltijdbox wel leuk, maar ik kook ook graag mijn eigen vertrouwde recepten (waarvan ik zeker weet dat de kinderen ze eten).

  • Dat is het leuke aan HelloFresh Fleur: je kunt het op elk moment stopzetten. Ik heb dus maar 1 pakket afgenomen, en nu staat het op pauze. Maar als ik denk: 'Volgende week wil ik een pakket,' dan kan dat.

 36. Wat interessant om te lezen. Ik ben altijd nog al skeptisch wat betreft dit soort boxen omdat ik sowieso een moeilijke eter ben, maar het is wel onwijs handig. Wat fijn ook dat de kruiden er tegenwoordig bij zitten, dan hoef je geen heel potje te halen voor 1 gerecht!

 37. Handig zo'n box! Mij lijkt het altijd erg duur maar als je het uitrekent dan valt het reuze mee. Goed dat ze ook kruiden bijvoegen, want buiten peper en zout staat er niks in mijn kruidenkast ;)

 38. Dergelijke pakken laat ik ook in de supermarkt staan. Als alleenkoker is het me teveel werk om dingen te schillen of langdurig te koken. Haal nog wel magnetronmaaltijden, die me overigens net iets te groot zijn. Pas dat wel aan aangezien ik de vieze jus daarvan vervang door olie. Snipper er nog wel eens een extra uitje door en voeg doorgaans wat kuiden toe. Dat doe ik niet in de magnetron, maar in de koekepan. Heb ook zakken met diepvriesgroente, waar ik een handje uit kan halen voor een maaltijd. Rösti is wat dat betreft handig. Paprika bewaar ik ook in de vriezer. Met witlof haal ik 1 stuks en die eet ik dezelfde dag op. Kokommer gaat ook eenvoudig en die kan ik wat langer bewaren. Rode kool en bieten koop ik in glas en die zijn erg lang te bewaren.
  Eet elke dag wat anders en bedenk dat vaak een halfuurtje voordat ik het gas aanzet. Mijn manier van koken neemt circa 10 minuten. Gemiddelde prijs van m'n maaltijden liggen rond 2,4 euro. Vlees en vis zijn daarbij het duurst, maccaroni met 12ct per maaltijd het goedkoopst. Gooi zelden iets weg. Vooral ook omdat ze voor mij al veel in de fabriek schillen. ;-)

 39. Klinkt interessant voor mensen die het druk hebben. Wij zijn alle twee thuis tijdens de dag en hebben drie supermarkten hier op wandelafstand. Zo'n service hoeft dus niet voor ons.

 40. Ik zie liever zelf wat ik koop in de supermarkt dan een kant-en-klare box, maar praktisch is het wel. Als je beide veel werkt is het handig.

 41. Wat een uitgebreide review! Mijn vriend en ik hebben nu al 63 Hello Fresh pakketten binnen gehad, wist niet dat je ook kon zien welke gerechten je eerst moet eten, dus dat ga ik eens verder onderzoeken. Wij doen het 5 dagen per week en kunnen niet meer zonder. Wij zijn wel echt goedkoper uit dan boodschappen halen in de supermarkt, we kopen minder dingen die we weggooien.

  • Wauw 63 Hello Fresh pakketten. Dan heb je echt veel ervaring. Als de pakketten voorkomen dat je impulsaankopen doet kan ik me heel goed voorstellen dat het voordeliger kan zijn.

 42. Wij zijn er mee gestopt omdat ik toch te duur vond. Ze zijn wel flexibel inderdaad en ik vond de keus ook altijd wel ruim waardoor er altijd wat tussenzit dat lekker is. Ik vind de vis er alleen niet erg smakelijk uitzien dus bestelde op een gegeven moment geen gerechten met vis meer.

 43. Ik vind het te duur. Mijn dochter heeft een tijd van pakketten gebruikt. Maar bij haar ontbrak er regelmatig een ingredient. Of het was niet goed meer. Dan kon ze dus alsnog naar de supermarkt. Dus ze is er weer mee gestopt.

 44. Ik kan me het voordeel van de structuur en het gemak om de producten zelf niet bij elkaar te hoeven sprokkelen erg goed voorstellen.

 45. ik heb al meerdere malen gehoord dat het toch veel duurder uitkomt dan gewoon boodschappen te doen dus ik denk niet dat ik hier naar ga overschakelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder