Reacties

Goedkoop boodschappen doen: 11 x effectief en voordelig — 75 reacties

 1. ik draai het procces om: ik ga naar de supermarkt, kijk wat er in de aanbieding is, en dat bepaalt het week menu. Jarenlang hadden we een slager die elke week een andere aanbieding had voor vleeswaren. Ideaal ! altijd voordelig en ik hoefde nooit na te denken

  • Waarom werk je nu met lijstjes en menu's Sjoerd? Is dat om sneller de winkel weer uit te kunnen? En wat fijn voor je vrouw dat jij gewoon de boodschappen doet terwijl zij buitenshuis werkt.

 2. Vroeger had ik een weekbudget. Daar ben ik nu makkelijker in. Vaste dagen voor boodschappen heb ik niet. Ik let meer op het weer en op aanbiedingen. Aan de hand van de aanbiedingen van groente, bepaal ik wat we die week eten.
  Leuk om jouw vroegere lijstje te lezen. Ik verbaasde me over de champignons. Die blijven in de groentelade best een aantal dagen goed.

 3. Absoluut, ik doe twee keer per week boodschappen, deze dagen zijn al jaren hetzelfde, maar van veel potjes en suiker producten, koop ik nu veel meer groentes, kook ik niet meer uit potjes en eten we veel gezonder. Wel altijd met lijstje!

 4. Ik kookte altijd al zonder pakjes en zakjes. En als ik op mijn blog kijk kook ik eigenlijk niet veel anders dan toen. Alleen eten Marietje en ik nu vegetarisch. En doen de thuis woners daar 5 dagen per week in mee. Verder eten we nu heel veel biologisch.
  Maar als ik de foto's zie is er niet zo veel veranderd.

  • De afgelopen maanden doe ik minder vaak boodschappen maar koop ik meer tegelijkertijd. Ik ben nu ook gestart met weekmenu's te maken.

 5. een lijstje maken, doe ik wel niet..

  wel grondig nakijken wat we nodig hebben

  winkelen beperk ik tot één keer per week, omwille van de coronamaatregelen

  vanaf volgende maandag, mogen we zelfs met twee naar de winkel)..

  prettige dag

 6. Maandagochtend is bij mij ook echt favoriet voor de boodschappen. Of nee, eigenlijk een dinsdag- of woensdagavond, want dan is de supermarkt voor mij alleen, maar ja, dan is er nooit meer brood. Ben ik dus mee gestopt. Ik ben pas een keer op zaterdagmorgen gegaan. Echt hoor, ik heb nog liever een week niks te eten dan dat ik dát herhaal. Wat een drama was dat!

  • Oh vreselijk zaterdagochtend! Dan ga ik uit principe niet, ook omdat ik de keuze en mogelijkheid heb om op andere momenten te gaan. Tweeverdieners hebben die optie wellicht niet, dus ik kom ze graag tegemoet door op maandagmorgen mijn boodschappen te doen.

 7. Sinds corona hebben we een vast bezorgmoment. Daarnaast doe ik een loopje naar de warme bakker en de groentenman. Een aantal keren ben ik vergeten iets te bestellen, en heb ik gemerkt dat ik heel prima een alternatief uit de voorraadkast kan plukken. Dat heeft me doen besluiten om het inderdaad bij eens per week te houden, voor de supermarktboodschappen. Uitzondering: als mijn schoonmoeder iets op haar lijstje heeft staan, wat bij een andere winkel vandaan moet komen of niet op verkrijgbaar blijkt te zijn. Want we bestellen ook meteen voor haar en brengen haar boodschappen dan mee op ons wekelijkse koffievisite.
  Minder vaak winkelen is minder verleiding, het scheelt meer euro's dan de bezorgkosten.

  • Dat is heel herkenbaar Anoniem: hoe minder je in de supermarkt komt hoe minder je in de verleiding komt. Wat sympathiek dat jullie de boodschappen ook voor je schoonmoeder regelen. Daar zal ze vast blij mee zijn.

 8. Ik haal nog steeds alles per dag wat ik nodig heb. Deels ook omdat ik op de fiets moet en toch niet zoveel tegelijk kan meenemen. Verspakketten kunnen soms wel heel makkelijk zijn, maar meestal probeer ik gewoon alles los te pakken.

  Love As Always
  Di mario

 9. Nee, onze boodschappen gewoontes zijn niet veranderd in de loop van de tijd. Net zoals vroeger zijn het altijd spontane bezoekjes aan verschillende supermarkten en verswinkels. Geen vaste dag, geen weekboodschappen en al helemaal geen boodschappenlijstjes. Bleh! Planning en regelmaat heb ik een enorme hekel aan. Ik kom heel graag in de verschillende winkels en we vinden het heerlijk om langs de gangen te struinen op zoek naar nieuwe producten.

 10. Hier zijn de boodschappen gewoonten ook veranderd door de jaren. Eerst deden we voor de hele week. Maar omdat we vaak spontaan ergens gaan eten of eters krijgen, moesten we dan weer nieuwe halen en uiteindelijk soms zelfs boodschappen weg gooien. Dat willen we niet meer. Daarom doen we nu steeds voor 3 of 4 dagen boodschappen. Scoupy is inderdaad een handige app.

 11. Wij doen altijd samen de boodschappen en een speciale dag hebben we hier niet voor .We gaan heel vroeg voor de drukte nu in deze coronatijd en nemen wat we nodig hebben en zijn weer snel weg. Soms ga ik alleen naar binnen of mijn man. Voorheen dronken we altijd nog een lekker bakkie cappuccino met wat erbij nog naast de winkel maar nu drinken we die thuis wel. Appeltaart nemen we dan ook mee van uit de winkel. Want al dat gedoe van naam en nr doorgeven als je er maar alleen zit zo vroeg is niet ons ding. Daarbij ligt het bij vele open en bloot. (hoezo privacy) En op de dag zelf bepalen we wel wat we zullen eten. Dus hier geen geen vaste dag voor iets.

  • Dat kopje cappuccino klinkt wel heel gezellig Tine! Maar je kunt inderdaad thuis ook lekker koffie drinken natuurlijk.

   Het gegevens achterlaten vind ik niet zo'n punt, maar wel een gedoe en drempelverhogend.

 12. Alleen het aantal keren dat ik boodschappen doe is veranderd, sinds maart ga ik minder, vooral in het begin van corona hield ik me strikt aan lijstje om zo snel mogelijk weer weg te zijn/
  Net zoals met alles is het beetje versoepeld maar ik let nog extreem goed op overal en spreek ook mensen aan. Vanmorgen nog in Action een meneer die maar twee dingen had en ik was nog aan het inpakken. Hij wilde zich erlangs wringen en ik vroeg hem afstand te houden, hij gaf me volkomen gelijk en we waren het eens dat het zo makkelijk is om in je oude gewoontes te vervallen.
  Ook ben ik al diverse keren de winkel uitgegaan omdat het echt te druk was. Vanmorgen het parkeerterrein van lidl niet eens opgegaan daar was het ook al zo druk.
  Ach voorraad voldoende

 13. Ik heb hier een echte Doldersum... als in, ouderwetse groentenboer die direct bij de boer of veiling koopt, goedkoop en altijd vers! Daar kijk ik rond, maar eigenlijk bekijk ik het per dag. Weekmenu's heeft bij mij nooit gewerkt, knap als mensen dat kunnen, ik luister namelijk naar mijn lichaam, wat dit wil en nodig heeft... Kan ik nu wel zeggen, maandag macaroni, maar als ik daar geen zin in heb komende maandag, dan kan ik het weg gooien... ook zonde... dus nee, per dag, en liefst zo vers mogelijk, pakjes en potjes altijd al een crime geweest, maar goed, ben dan ook opgegroeid met een opa en oma, en een grote moestuin.

  X

  • Wat leuk, een ouderwetse groenteboer! Wij hebben er 6 kilometer verderop wel eentje, tegenover een supermarkt... Maar meestal ga ik voor het gemak dan toch naar die supermarkt. En vanwege de prijs.

 14. Ik ben echt een vreselijk slechte planner waardoor ik dagelijks of minstens 4 keer per week naar de winkel loop. Tegenwoordig ga ik effectief elke dag te voet naar de winkel, zo heb ik mijn beweging én is alles altijd vers, zonder dat ik me moet schuldig voelen om zo een slechte planner te zijns :-)

 15. Met een gezin is het plannen en uit kijken.
  Maar ik maak nog regelmatig een boodschappenbriefje als ik extra dingen nodig heb.
  Op aanbiedingen kun je veel besparen. Hans

 16. Een paar keer per week haal ik wat bij een supermarkt. Doorgaans om beurten bij de Jumbo en Vomar. Zelden bij een AH, LIdl of Aldi. Geen vaste dag, geen boodschappenlijstje en al helemaal geen menu. Ben de enige die haalt en het op eet. Weet dus wel waar ik gebrek aan heb. Tussendoor haal ik bij de Hema (koffie, lasagne, salade) , Xenos (maffe Italiaanse dingen, soms broodbeleg) en Action (hadden makkelijke couscous), chinees, indonees, vietnamees en visboer. Doe dat altijd na een rondje lopen.
  Bedenk pas vlak voor het eten wat het wordt.

 17. Ik maak idd ook een boodschappenlijstje aan de hand van een weekmenu. Daarna kijk ik de folders nog een keertje door om te kijken waar wat in de aanbieding is. Om zo te kijken naar welke winkels ik ga.

 18. Ja! Wat jij had met Chicken Tonight, hadden wij vroeger - in onze twenties - met aardappel anders. Wat een rommel (denk ik nu), maar destijds aten we het regelmatig. Net als pakjes en zakjes. Al jaren is dat heel anders. En toen Mila kwam nog veel meer. Maar nu tijdens de coronacrisis is het helemaal veranderd. Waar ik koken vroeger een noodzakelijk kwaad vond kan ik nu echt genieten van het bereiden van (sterrenchef) gerechten en uitgebreide maaltijden uit kookboeken. Gezond, veel verse groentes en met name heel gevarieerd. Love it. Overigens doet H. nu de boodschappen (wel op een zaterdag) ivm corona. Een van ons gaat naar de supermarkt (hij dus) en ik kook extreem uitgebreid...

 19. Vroeger was ik een echte broodeter brood stond dus standaard op mijn lijstje van harde broodjes tot worstenbroodjes. Van boterham tot cracker,. Echter lag ik ook heel vaak krom van de pijn in mijn buik. dit bleek door het eten van gluten te komen. Dus tegenwoordig vind je geen broodproducten meer in mijn mandje wat erg jammer is.

 20. ik deed vroeger al elke dag boodschappen en op zaterdag de grote dingen en eigenlijk is er niks veranderd alleen zaterdag is veranderd naar een doordeweekse dag, dan gaat mijn man naar de sligro voor de grote dingen

 21. Hier niet echt grote veranderingen. Al ging ik vroeger vaak samen met mijn dochter. Veel gezelliger! En ohhhh! De regels hoe je je hoort te gedragen in een supermarkt worden naar mijn mening veel te weinig besproken met kinderen.

 22. Wij gaan vast op maandagavond of eind van de middag boodschappen doen. Op zondag bedenken we vaak al wat we nodig hebben en hebben inderdaad ook geen vaste supermarkt waar we heen gaan. In mijn dorp heb je erg veel keuze uit verschillende supermarkten, welgeteld 7 stuks.

 23. Ik woon nog bij mijn ouders maar op zaterdag is het soepdag en die hou ik er in, net als zondag airfryerdag. Ik ben nu alleen thuis en mijn weekend ziet er nog steeds zo uit qua eten. Je moet inderdaad nooit met honger naar de winkel gaan

 24. Wij zijn overgestapt naar Hello Fresh en een bakker aan huis. Hello Fresh neemt ook het fruit mee, dus we zijn steeds minder in de supermarkt te vinden, in vergelijking met een paar jaar terug

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>