Boodschappen doen

Gepost October 7, 2008 in Effectief huishouden, Huishoudelijke beslommeringen / 0 Comments

Elke week doe ik op woensdagochtend de boodschappen. Maar voor ik ga maak ik eerst Het Weekmenu. Zorgvuldig plan ik maaltijden van woensdag t/m dinsdag.

Op woensdag eten we vrijwel altijd iets met champignons, omdat die krengen verrotten waar je bij staat. Dat betekent dus spaghetti met tomatensaus, of macaroni met tomatensaus.

Donderdag staat er meestal iets met bamigroentes op het menu. Bami is mijn favoriet, afgewisseld met Nasi en Tjap Tjoy.

Vrijdag is mijn ‘makkelijke’ dag. Dan eten we tussen de middag hamburgers op een wit broodje en ‘s middags bak ik wafels. Dat is inmiddels traditie geworden en kleurt de vrijdag in aangename bakluchten.

Zaterdag kookt Floris. Elke week is één van de kinderen op zaterdag Kind van de Dag en mag het menu bepalen.

Op Zondag moet ik mijn koksmuts weer opzetten. Naarmate de week vordert worden de menu’s variabeler. Soms kook ik groentesoep, Bruine Bonensoep, maar het kan ook Kip Tandoori met behulp van een pak Knorr worden.

Op maandag eten we of wel Kinderspaghetti (spaghetti met room culinair, tonijn, mais en doperwten) of Lisa’s Lievelingseten (farfalle met spinazie, spekjes en roomkaas).

Dinsdag wordt vaak Chicken Tonight, en soms aardappelballetjes met vissticks.

Nadat ik aldus het weekmenu heb vastgesteld maak ik mijn boodschappenlijstje. Sommige mensen ordenen hun lijstje naar de supermarktindeling.

Maar wat supermarkten betreft ga ik graag een veelvuldig vreemd. Monogamie en trouw zijn mij volstrekt vreemd. De ene week ga ik naar de Jumbo, de volgende combineer ik Aldi en C1000, en als ik het helemaal spannend wil maken ga ik eerst naar de Lidl en maak het af met de Albert Heijn.

Kortom: ik deel mijn boodschappenlijstje in op categorie: alle groentes bij elkaar, alle zuivelproducten bij elkaar, etc.

Ben ik eenmaal klaar met mijn weekmenu en boodschappenlijstje dan haal ik uit de berging mijn twee grote boodschappentassen en roep Piet.

Samen rijden we dan gezellig naar de supermarkt.

En daar ontdekt ik dan altijd dat ik mijn lijstje nog op de keukentafel heb liggen.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.