Reacties

Kinderspaghetti recept met 5 ingrediënten — 10 reacties

 1. hmm nou ik ga deze variant ook eens proberen dan( ik wil niet zo eindigen als die moeders uit je voorgaande blog die maar 7 recepten kookten ofzo :-) ), ben benieuwd of het hier ook met gejuig ontvangen en tot de laatste korrel opgepeuzeld word zonder morren ... daar droom ik geloof ik eigenlijk wel van ( dat al mijn eten zo ontvangen worde door mijn kuikens)

 2. mijn kids willen dit niet eten ze lusten geen erwten en oudste wil macaroni met kaas en ham zonder ham!!! heden avond boomstammetjes " gehakt van kip met kaas erin" en verse doperwtjes verse appelmoes en rijst en massa's ketchup en nog moet ik zagen en zeuren pfff het moederschap ik kan moeilijk elke dag patat en spagehtii klaar maken hé de een eet geen stoverij (draadjesvlees ) de ander eet geen vol-au-vent (kipperagout) etc ik maak altijd alles vers tot hamburgers toe maar ik zweer je het één van die dagen ontplof ik zucht kids!!! lieve groet Jezebelle

 3. Wij hebben ook een favoriet zuurkool gerecht. Lijkt op dat van Zonnestraal.
  Namelijk zuurkool gaar koken.
  Dan in de ovenschaal laagje aardappelpuree,laagje rulgebakken gehakt, laagje banaan in plakjes, laagje zuurkool en als laatste nog een laagje aardappelpuree met een beetje kaas erover. Dan in de oven en smullen maar. De banaan haalt het zure van de zuurkool weg.

 4. mmmmm lekkere recepten lees ik hier.Alleen met vis hoef ik weer niet aan te komen.Wij smullen wel maar met andere ingrediënten.Zuurkool heerlijk, ik weet gelijk wat in ga eten vanavond, heb alles in huis.
  Daaaag met een zonnige groet van Annemieke

 5. Hoi Nicole!

  Hier koken we, zoals ik eerder schreef, noodgedwongen maar met overgave, kant-en-klaar-loos. Onze topper die bij jouw kinderen vast ook in de smaak valt, is onze versie van pasta carbonara.

  - Grove pasta koken (zoveel als nodig voor het gezelschap).
  - In een koekenpan of wok wat in reepjes gesneden katenspek (en/of chorizo o.i.d.) uitbakken.
  - In een kommetje meng je: lekker veel versgeraspte parmezaanse kaas, wat fijngeknipte groene kruiden naar keuze, wat geraspte citroenschil.
  - Het vuur onder koekenpan uitzetten. De al dente gekookte pasta door het uitgebakken spek roeren, kaas/kruiden/citroenschil erdoor roeren.
  - Daarna een paar eierdooiers erdoor roeren, zo dat ze een beetje lobbig stollen en geen droge korrels gaan vormen (want het is niet heel heet meer).
  - Versgemalen peper erover.

  Het is geweldig dat je nu met een paar eiwitten blijft zitten, want daar kan je heel eenvoudig een spectaculaire meringue of een hele zooi schuimpjes van maken door de boel met een mixer stijf te kloppen, halverwege suiker en evt een smaakje (bijvoorbeeld de rest van de citroenschil) erdoor te kloppen, en het zaakje in een niet te hete oven te bakken. Uitgesmeerd op bakpapier (om er een soort meringuetaart van te maken) of in kloddertjes (schuimpjes).

  Smullen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>