Serie A Confession met Martin Freeman

serie a confession

Op NPO keken mijn en ik de serie A Confession.

Wat begon als een soort mysterie veranderde, in een serie over bureaucratie en de gevolgen van gebrek aan visie en flexibiliteit als het gaat om de toepassing van regels.

Een beetje de Toeslagen Affaire en Groningen maar dan als het gaat om de rechter van een moordenaar.

A Confession: waar gaat het over?

De serie A Confession gaat over politieman Stephen Fulcher, gespeeld door Martin Freeman. Hij wordt ingeschakeld om de verdwenen Siobhan op te sporten. Siobhan is na een avondje stappen niet thuis gekomen. Na wat speurwerk valt de verdenking op taxichauffeur Christopher Halliwell.

Wat ging er mis?

Stephen Fulcher nam een groot risico door Christopher Halliwell niet mee te nemen naar het politiebureau, waar hij de hulp van een advocaat zou hebben. In plaats daarvan bood hij Christopher aan om naar de plek te rijden waar Siobhan mogelijk zou zijn. Hij deed dat omdat een advocaat tegen Christopher zou zeggen om te zwijgen, en Stephen was bang dat het dan te laat zou zijn om Siobhan te redden.

Christopher bekent de moord op Siobhan

Christopher Halliwell wijst inderdaad de plek aan waar Siobhan is, maar ze is al overleden. Vervolgens zegt Christopher Halliwell tegen Stephen Fulcher: ‘Wil je er nog eentje?’ En dan geeft hij ze aanwijzingen waar ze nog een vermoord meisje kunnen vinden. Dat meisje blijkt Becky te zijn. Het probleem is dat Christopher Halliwells bekentenis niet ‘telde’ in de rechtszaak omdat die onrechtmatig verkregen zou zijn. Hierdoor werd hij alleen veroordeeld voor de moord op Siobhan en niet op die van Becky.

Stephen Fulcher’s carrière gaat eraan

Zijn zorg om Siobhan op tijd te vinden kost Stephen Fulcher zijn carrière. Het politiebureau waar hij werkt laat hem vallen, en verwijt hem dat hij zich niet aan de regels heeft gehouden.

Trailer

Mijn conclusie over de serie A Confession

De serie A Confession is niet bepaald kijkvoer waar je vrolijk van wordt. Zeker niet omdat de serie gebaseerd is op echte gebeurtenissen! Het is allemaal echt gebeurd. Dus in plaats van een moordmysterie vond ik het een nare serie, die eigenlijk uit twee delen bestaat:

  • Het oplossen van de verdwijning van Siobhan
  • Het verhaal van de gekmakende bureaucratie waarin de belangen van de dader zwaarder lijken te wegen dan die van zijn slachtoffers!

Ik zat niet bepaald rustig op de bank te kijken naar dit verhaal vreselijke verhaal.

Maar dat is vanwege alle narigheid, niet omdat het een slechte serie is. Op IMDb krijgt de serie A Confession een 7,6 en daar sluit ik mij graag bij aan. Maar als je je al een beetje somber voelt, en/of weinig vertrouwen hebt in de politiek, dan zou ik deze serie nu even niet kijken. Want daar word je echt niet vrolijk van…

Serie A Confession kijken

Je kunt de serie A Confession kijken op NPO Plus of op DisneyPlus.

Kijktips

Houd je van series die gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen? Dan zijn onderstaande series misschien ook iets voor jou.

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.