Comments

Tuin winterklaar maken: 10 actie punten — 11 Comments

  1. Geen zorgen, het begrip “winterklaar maken van de tuin” is uitgevonden door Koot en Bie (zoals wel meer geweldige taalvondsten trouwens). Google maar es.
    Zelf haal ik het buitenmeubilair binnen en zorg dat de bladeren van gras en tegels worden verwijders. En ik sluit de buitenkraan af voor de Vorst. Ook moeten de gooten worden leeggehaald om lekkage en rot te voorkomen. O ja en er zijn struiken die je juist in de winter (dec-feb) moet snoeien. Vr gr

  2. Uuuuh tuin winterklaar maken?

    Mijn tuinset kan niet in mijn kleine schuur. Die is altijd afgedekt met een zeil als ik het niet gebruik. Alle dode planten/groenten/kruiden liggen in de groene kliko. Alle potten/zinken vuilnisemmers zijn leeg van zand en water.
    Alle bladeren liggen nog in de tuin en die laat ik lekker liggen voor de vogeltjes.

    Ik moet nog wel de brssenstruiken en de druif snoeien in de voortuin en de lavendel kortwieken. Meer doe ik er niet aan. Mijn buitenkranen sluit ik deze week af.

  3. Mijn plan is vrijwel hetzelfde. De uitvoering hangt vaak af van de beschikbare tijd. Maar uiteindelijk zijn iig de bladeren weg, alles wat niet tegen vorst kan is inmiddels al dood en om één of andere reden komt er toch vanzelf van alles op (qua bollen) dat ik nooit geplant heb. En het vogelspul hangt al, ook al is dat eigenlijk wat te vroeg…

  4. Hier wordt de tuin ook niet echt winterklaar gemaakt.
    Onze ‘postzegel’ gras is wel weer wat lang en moet deze week maar weer eens gemaaid. Dat mag een van de jongens doen. Ons tuinmeubilair past echt niet in onze schuur. Het is van wicker en kan prima buiten blijven. Zelfs na een hele winter buiten is dat niet echt vies. Ideaal!!
    Onze buitenkraan is al een poosje afgesloten. Noodgedwongen…..Zoonlief dacht dat je daar best een touw aan vast kon maken en daar dan flink aan hangen. Hij trok de hele boel uit elkaar. Dat was dus een fontein in de schuur :-(

    • Op het moment zelf kon ik niet echt lachen, maar nu wel hoor. De week ervoor waren we naar het bos geweest, daar hadden we met touw een kabelbaan gemaakt. Aan een boom een meter of 5 hoog het touw vastmaken en aan een andere boom een heel stuk lager. Dan een stevige kromme tak over het touw en glijden maar. Ze vinden dat super.
      Zoiets wilde hij in de achtertuin ook even uitproberen. Maar dan van de schutting naar de buitenkraan. Dat ging dus helemaal niet goed ;-)

  5. Ons tuinmeubilair hebben we onder zeil te liggen heel stevig. Heeft het stormpje laastst overleefd. Gras moet waarschijnlijk nog even gemaaid worden, maar dat doet manlief en die heeft het druk in deze tijd van het jaar.
    Voor veeg ik de blaadjes elke week die op de oprit komen, die in de tuin vallen niet. Dat verdort wel.
    De buitenkraan kan officieel niet bevriezen, volgens horen zeggen en dat is tot nu toe nog altijd goed gegaan.
    En voor de rest heb ik niks bijzonders in de tuin te staan.

  6. Wij hebben een grote tuin, met gelukkig veel gras. Mijn jongste zoon houdt het regelmatig bij met de zitmaaier. Helaas is het onkruid omhoog geschoten door het vele regenwater afgewisseld door de warmte. In een oude regenbroek ga ik op de knieen door de borders heen, en gelukkig is het einde in zicht. De buitenkraan heeft mijn man net weer afgesloten, de tuinmeubelen en vorstgevoelige planten ed staan weer in de schuur.
    Ook de konijnen zijn verhuist naar hun binnenhok. Als laatste wil ik met de hogedrukspuit de border randen en tuinpaden van mos en vuil ontdoen. Een klusje waar jezelf, ondanks het regenpak, ook heerlijk onderspettert ;-))
    Dan nog wat voer ophangen voor de vogels, en de rest komt volgend jaar wel weer.

    • Ja, een zitmaaier is niet goedkoop, ondanks dat we deze van Marktplaats komt, hebben we naast de aanschaf natuurlijk nog benzine en onderhoud. Maar daarbij hebben we er wel heel veel gemak van. Ten eerste ben je veel sneller met maaien en met de “mulch” functie slaat de zitmaaier het gras in kleine stukjes, als voedingsstof voor het gras, en het scheelt een heleboel opruimen en ruimte in de gft containers.
      Nog een keer maaien, denk ik, en dan haalt mijn man het maaigedeelte er weer af, en gaat de sneeuwschuiver er weer voor ;-)
      Ideaal, scheelt ‘s winters heel veel hand-schuifwerk, en ik vind het zelf nog leuk ook. In mijn skipak, snowboots, handschoenen en muts, race ik in een half uurtje ons hele erf sneeuwvrij.
      Ondanks dat een zitmaaier wat duurder is, hebben we het hele jaar het plezier ervan.(moet er wel sneeuw vallen ;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>