Reacties

Dieren in de tuin met Maak je eigen jungle — 23 reacties

 1. Bij ons gaat het gazon er uit en wordt 1 grote border. We hebben geen kleine kinderen meer die ruimte voor tenten en badjes nodig hebben, en het komt me steeds onnatuurlijker voor om planten "kort te houden" en alles wat er tussen gaat groeien als onkruid te gaan beschouwen. En zo werkt dat met een gazon.
  Toen ik je titel las, moest ik denken aan de tijd dat onze kinderen hele werelden aanlegden in onze tuin, met knikkers, steentjes en plastic diertjes. Ze vermaakten zich er uren mee.

 2. Dan hoef ik niets aan mijn tuin te veranderen en voldoet mijn tuin aan alle eisen. Ik zie verschillende soorten mezen, het winterkoninkje, roodborstjes en andere vogels. Verschillende vlinders, zelfs de kolibrievlinder, bijen, eekhoorns en muizen ofwel er zit leven in de brouwerij. alleen beton en tegels zul je er niet vinden. Mijn tuin is helemaal groen.

 3. Onze tuin voldoet aan bijna elementen die in het rijtje staan, we hebben alleen geen regenton.
  We zien veel vogels: koolmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstjes, winterkoninkjes, spechten, duiven, eksters, kauwen, kraaien, roofvogels, mussen, merels, vinken...
  Ook muizen zitten er en soms een mol, maar die trekt vanzelf wel weer verder.

 4. Ik heb op mijn balkon zoals je al wist (gedicht) een klein tuintje vergaard en er kwamen veel insecten, zoals vlinders bijen en andere op af. En er hangt ook nu een vogelhuisje maar die is nog vrij maar ze genieten wel al van de vogelvoer slinger die ik had gemaakt en die geklemd zijn tussen de balkon palen. En koolmees, kwikstaart, pimpelmees en musjes zijn al op visite geweest.

 5. Wat leuk, ik heb alles al en het werkt goed. Nu nog lieveheersbeestjes een hommel en een bij gezien. Als er hier kinderen komen kijken ze altijd hun ogen uit en ik vertel ze er verhalen over, laat ze ruiken en zien. Vertel dat ieder insect zijn nut heeft. Het lijkt hier wel een sprookjestuin hoor ik regelmatig. Zelfs van volwassenen.
  Kom net uit de tuin en het was heerlijk.

 6. In onze tuin genoeg plek voor diertjes want we laten alles nu gewoon liggen .Geen gedoe met de tuin spic en span maken voor de winter .Ook genoeg winter groene planten en struik[jes] dus dat zit wel goed hier

 7. Oh, een eekhoorn in de tuin is zó leuk! Zulke heerlijke beestjes om naar te kijken. Ik heb vooral mieren en slakken in de tuin en die zijn helaas zo brutaal om af en toe ook even binnen te komen;).

 8. Ja, het leek mij ook een leuk boek. Alleen teveel werk voor mij, ik ben een nogal luie tuinier. Ik heb wel veel tegels weggehaald en hou het lekker wild. Maar een vijver aanleggen enzo, dat is dan net weer een stap te ver. Al zitten er bij mij soms wel kikkers hoor, want iemand in de buurt heeft wel een vijver. Dus soms komen ze bij mij op bezoek. En de buurman heeft kippen, die murmelen 's morgens zo gezellig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>