Vogelvoer Action: het werkt! Vogels bij mijn raam : )

Vogelvoer Action

We kochten vogelvoer bij de Action.

Nadat we het op diverse plekken hadden opgehangen constateerde ik dat ik niet makkelijk kon zien hoe de vogels zich tegoed deden aan het vogelvoer van de Action.

En dat vond ik jammer.

Vogelvoer Action ophangen

Dus zocht ik een goede locatie om het vogelvoer op te hangen. Een plek waar ik goed zicht zou hebben op vogels die ervan kwamen snoepen. Ik vond een goede plek aan één van de luiken bij het raam van mijn kantoortje! Nu kan ik tijdens mijn werk genieten van de vogels die eten van het vogelvoer van de Action!

Kijk maar:

Vogelvoer ophangen
Het viel nog niet mee om deze foto te maken! Elke keer dat ik voorzichtig mijn smartphone pakte, schrok het vogeltje op. Maar het is gelukt!

Ik moet wel muisstil zitten, want als ik ook maar iets beweeg vliegen ze weg!

Is het een kroonluchter? Nee, het is een vetbollenhanger!

Bij de Action verkopen ze overigens ook een zogenoemde vetbollenhanger voor maar 99 cent. Het is net een kroonluchter. Moet je kijken, hoe grappig:

Screen Shot 2020 11 11 at 15.49.05

Wanneer vogels voeren?

Ik was eerst een beetje bezorgd of we niet te vroeg waren met vogels voeren. Wanneer mag je vogels voeren? Worden ze bijvoorbeeld niet lui en gemakzuchtig als je in de herfst al begint? Maar volgens de website van de Vogelbescherming mag je vogels het hele jaar door voeren.

Gelukkig, want ik vind het erg leuk om al die vogeltjes rondom ons huis te zien!

Voer jij vogels? En waar koop jij je vogelvoer?

N.B. Diverse mensen waarschuwden voor het gebruik van netjes voor vogelvoer. Het is beter om vogelvoer zonder netje aan te bieden. Zie ook vetbol houder en vogelvoer standaard Action.

Similar Posts

39 Comments

 1. Dat ziet er leuk uit, Nicole!
  Ik ben dit jaar nog niet begonnen, maar binnenkort zet ik mijn oude plantenrek weer vlak voor het raam, met daarop een paar schoteltjes, waar ik elke dag een bergje zonnebloempitten op strooi. Ik noem het mijn Vogelrestaurant ( met op de menukaart slechts één gerecht ;-) ) .Mijn ervaring is dat er vooral mezen, mussen, roodborstjes en boomklevers op afkomen en ze vinden het heerlijk. Elke dag is het allemaal schoon op. Afgelopen april/mei ben ik ermee gestopt, omdat de schoteltjes niet meer helemaal leeg werden gegeten. Een teken dat ze in de natuur weer voldoende ander voedsel kunnen vinden. Ik geniet elke winter van het gescharrel voor mijn raam. Een soort huisdiertjes zijn het, met de lusten, maar niet de lasten! Groetjes, Liesbeth

 2. Ik voer de vogels het hele jaar door, ik koop meestal als ik ergens iets zie liggen, vaak bij intratuin maar het zou ook zo van de lidl kunnen zijn.

 3. Hier hangt een lekker potje pindakaas en ook vetbollen heb ik wel, deze kroonluchter is echt wat voor mijn vader en toevallig heb ik hem met lootjes trekken!

 4. Ja ik voer de vogels, en ze komen graag. In he vogelvoer zitten ook zonnebloemen, maar die vinden ze volgens mij niet zo lekker, Die komen dan vaak op de grond terecht en daar groeien prachtige zonnebloemen uit. Die laat ik dan weer zo lang mogelijk staan en dan eten de vogeltjes de zonnebloempitten op, die vinden ze dan wel weer lekker ;-))
  Ik bied het vogelvoer aan in een beschermkooi, anders heb ik steeds roeken in mijn tuin en blijft er niets over voor de kleine vogeltjes.

 5. Wat gezellig zo voor je raam! Hier heeft het weinig zin, de straat waar ik woon voeren iedere dag de meeuwen. Die arme bolletjes leveren hier dus alleen maar vervelende flatsen op het raam op;)

 6. Leuk uitzicht zo! Ik voer alleen maar zonder netjes. Die zijn van plastic en zie ik regelmatig op de grond liggen als ik fiets of wandel.

 7. Ik koop vogelvoer onder andere bij de Boerenbond. Daar verkopen ze ook vetbollen zonder netjes en ik doe ze zo in een houdertje voor vetbollen. Als ik vetbollen met netjes koop, dan haal ik die netjes er vanaf. Verder heb ok twee voederhuisjes en een graansilo (klinkt groter dan het is).

 8. Nou het barst hier van de vogeltjes. Door de kippen in de tuin komen er al heel veel mussen. Die halen letterlijk t voer uit de voersilo in t hok. Daarnaast heb ik best veel verstopplekjes in de tuin en ruim ik niet alle blaadjes en onkruidjes meteen op. Daardoor koolmeesjes roodborstjes bonte specht mezen en helaas ook af en toe schreeuwlelijke eksters.

 9. Dat is zò leuk... vogeltjes kijken en voeren. Wij doen het 't hele jaar door, ondanks onze twee poezen. Die kijken alleen maar, en voor de rest zijn ze te lui... De vogeltjes zitten ze gewoon uit te dagen en uit te lachen... We hebben ook potjes met soort pindakaas, en het is lachen om te zien hoe de eksters proberen er iets uit te krijgen, wat ze niet echt lukt...

 10. We hebben een voederboom in de voortuin, van een echte dunne boom gemakt en extra takken zijn erin gezet. Ernaast opeen hoge paal een voederschaal. De vogels hebben het nog niet helemaal ontdekt want het was rustig vandaag, of er is overal nog genoeg.

  Ik heb vrij veelvetbollen in netje, hoe zou ik dat kunnen ombouwen tot veilig?

 11. Ik weet niet hoe het komt, maar ik kan al vrij lang niet meer reageren bij jou. Reacties verdwijnen altijd😦. Ik probeer het hier even via mijn smartphone.

 12. Ik koop het spul natuurlijk gewoon bij mij in de winkel. En elke keer weer iets anders. Ik hou wel van afwisseling en gelukkig de vogels ook.

  Love As Always
  Di mario

 13. Fijn dat je de vogels voert, maar die netjes zijn gevaarlijk. Vogels kunnen er in verstrikt raken en overlijden.... pinda’s kun je strooien, bv in een voederhuisje, of in een speciale voedersilo ophangen. Bollen kun je ook in een huisje leggen of bv in een goedkope garde ophangen.

 14. Ik voer altijd de duiven hier,we hadden op het balkon een babyduif,hij is opgegroeid op het balkon,zo leuk om mee te maken,voer koop ik bij de Wibra en lidl

 15. Hahaha. Die kroonluchter móet ik hebben. Echt een cadeautje voor mijn man. Past alleen niet in zijn schoen :-D Wij hebben vogelvoer onder aan de pergola hangen en een voederplank. Als aan iedere voederbol een vogel hangt zegt Joris: "Alle honken zijn bezet."
  Dank voor je tip!

 16. Ik voer nu geen vogeltjes. Onze kat zou knettergek worden, vrees ik. Vroeger toen ik nog geen kat maar wel een tuin had, had ik zo buisje.... hoe heet zo’n ding... Google zegt dat het een vogelvoerhouder is. Dat was ook een groot succes.

 17. Ik koop het voer eigenlijk overal.
  Ook wel bij de Action.

  Ik heb dat al meer gehoord dat de netjes met vetbollen gevaarlijk zijn.
  Toch eens in verdiepen, want ik hang ze ook op voor de vogels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.