Reacties

Vogelvoer Action: het werkt! Vogels bij mijn raam : ) — 39 reacties

 1. Dat ziet er leuk uit, Nicole!
  Ik ben dit jaar nog niet begonnen, maar binnenkort zet ik mijn oude plantenrek weer vlak voor het raam, met daarop een paar schoteltjes, waar ik elke dag een bergje zonnebloempitten op strooi. Ik noem het mijn Vogelrestaurant ( met op de menukaart slechts één gerecht ;-) ) .Mijn ervaring is dat er vooral mezen, mussen, roodborstjes en boomklevers op afkomen en ze vinden het heerlijk. Elke dag is het allemaal schoon op. Afgelopen april/mei ben ik ermee gestopt, omdat de schoteltjes niet meer helemaal leeg werden gegeten. Een teken dat ze in de natuur weer voldoende ander voedsel kunnen vinden. Ik geniet elke winter van het gescharrel voor mijn raam. Een soort huisdiertjes zijn het, met de lusten, maar niet de lasten! Groetjes, Liesbeth

 2. Ja ik voer de vogels, en ze komen graag. In he vogelvoer zitten ook zonnebloemen, maar die vinden ze volgens mij niet zo lekker, Die komen dan vaak op de grond terecht en daar groeien prachtige zonnebloemen uit. Die laat ik dan weer zo lang mogelijk staan en dan eten de vogeltjes de zonnebloempitten op, die vinden ze dan wel weer lekker ;-))
  Ik bied het vogelvoer aan in een beschermkooi, anders heb ik steeds roeken in mijn tuin en blijft er niets over voor de kleine vogeltjes.

 3. Wat gezellig zo voor je raam! Hier heeft het weinig zin, de straat waar ik woon voeren iedere dag de meeuwen. Die arme bolletjes leveren hier dus alleen maar vervelende flatsen op het raam op;)

 4. Ik koop vogelvoer onder andere bij de Boerenbond. Daar verkopen ze ook vetbollen zonder netjes en ik doe ze zo in een houdertje voor vetbollen. Als ik vetbollen met netjes koop, dan haal ik die netjes er vanaf. Verder heb ok twee voederhuisjes en een graansilo (klinkt groter dan het is).

 5. Nou het barst hier van de vogeltjes. Door de kippen in de tuin komen er al heel veel mussen. Die halen letterlijk t voer uit de voersilo in t hok. Daarnaast heb ik best veel verstopplekjes in de tuin en ruim ik niet alle blaadjes en onkruidjes meteen op. Daardoor koolmeesjes roodborstjes bonte specht mezen en helaas ook af en toe schreeuwlelijke eksters.

 6. Dat is zò leuk... vogeltjes kijken en voeren. Wij doen het 't hele jaar door, ondanks onze twee poezen. Die kijken alleen maar, en voor de rest zijn ze te lui... De vogeltjes zitten ze gewoon uit te dagen en uit te lachen... We hebben ook potjes met soort pindakaas, en het is lachen om te zien hoe de eksters proberen er iets uit te krijgen, wat ze niet echt lukt...

 7. We hebben een voederboom in de voortuin, van een echte dunne boom gemakt en extra takken zijn erin gezet. Ernaast opeen hoge paal een voederschaal. De vogels hebben het nog niet helemaal ontdekt want het was rustig vandaag, of er is overal nog genoeg.

  Ik heb vrij veelvetbollen in netje, hoe zou ik dat kunnen ombouwen tot veilig?

 8. Ik koop het spul natuurlijk gewoon bij mij in de winkel. En elke keer weer iets anders. Ik hou wel van afwisseling en gelukkig de vogels ook.

  Love As Always
  Di mario

 9. Fijn dat je de vogels voert, maar die netjes zijn gevaarlijk. Vogels kunnen er in verstrikt raken en overlijden.... pinda’s kun je strooien, bv in een voederhuisje, of in een speciale voedersilo ophangen. Bollen kun je ook in een huisje leggen of bv in een goedkope garde ophangen.

 10. Ik voer altijd de duiven hier,we hadden op het balkon een babyduif,hij is opgegroeid op het balkon,zo leuk om mee te maken,voer koop ik bij de Wibra en lidl

 11. Hahaha. Die kroonluchter móet ik hebben. Echt een cadeautje voor mijn man. Past alleen niet in zijn schoen :-D Wij hebben vogelvoer onder aan de pergola hangen en een voederplank. Als aan iedere voederbol een vogel hangt zegt Joris: "Alle honken zijn bezet."
  Dank voor je tip!

 12. Ik voer nu geen vogeltjes. Onze kat zou knettergek worden, vrees ik. Vroeger toen ik nog geen kat maar wel een tuin had, had ik zo buisje.... hoe heet zo’n ding... Google zegt dat het een vogelvoerhouder is. Dat was ook een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder