Zeeman panty: goedkoop, maar hoe is de kwaliteit?

Zeeman panty

Afgelopen weekend werd het nog 17 graden, en dat in november! Maar de winter komt eraan, en dat betekent voor veel mensen panty's dragen. Bijvoorbeeld een Zeeman panty! Blote benen worden op een gegeven moment toch wel erg frisjes.

Aangezien ik liever rokken dan broeken draag omdat ik niets om mijn benen wil hebben zitten, ben ik geen fan van panty's. Maar mijn jongste dochter zweert er bij, en draagt ze onder andere naar haar bijbaan in een lingeriewinkel.

Geen panty maar stay-ups of een capri tight van Zeeman

Voor de mensen die zich afvragen of ik het dan niet koud krijg: thuis heb ik het warm genoeg met blote benen onder een langere rok. Als het buiten echt koud wordt, trek ik noodgedwongen een capri legging onder mijn lange rok aan. En zo gauw ik thuiskom, trek ik die weer uit. Of ik trek stay-ups aan. Die kan ik namelijk makkelijk omlaag stropen en in mijn laarzen proppen, en als het koud is weer omhoog trekken!

Drie jaar geleden kwam de Zeeman in het nieuws vanwege hun leuke panty reclame. Ik schreef toen onderstaande blogpost!

Zeeman panty reclame krijgt complimenten

zeeman
Screenshot uit de veelgeprezen reclame!

Opnieuw komt de Zeeman met iets bijzonders.

Eerder kwamen ze al met reclame met gewone modellen. De vader van een klasgenootje van mijn middelste dochter deed bijvoorbeeld mee! En afgelopen jaar kwamen ze met een prachtige trouwjurk voor een echte Zeeman prijs.

Zeeman pantyreclame

Dit keer is het hun pantyreclame die de aandacht trekt over de hele wereld. Het Amerikaanse tijdschrift Glamour schrijft:

'The Dutch have bested the United States in most respects: health care, sex education, hilarious-sounding pastry names. And now, the Dutch have put American lingerie commercials to shame as well with an ad for tights that showcases a wide range of models' bodies—including, and perhaps most importantly, a model with a prosthetic leg.'

Had je de Zeeman panty reclame nog niet gezien?

Wat opvalt aan de reclame voor panty's van Zeeman is dat er vrouwen in alle leeftijden, vormen en maten in voorkomen.

De kwaliteit van de Zeeman panty?

Kan een Zeeman panty van goede kwaliteit zijn als hij zo goedkoop is? Als een panty al laddert als je hem voor het eerst aantrekt, of afzakt of trekt in het kruis, dan kan hij nog zo goedkoop zijn maar dan is het een vervelende panty.

De Consumentenbond heeft helaas geen test gedaan, maar ik vond wel twee andere reviews van Zeeman panty's.

Aranka over de Zeeman panty

Aranka bespreekt op haar blog By Aranka diverse panty's, waaronder een panty van Zeeman. Vooral  de anti-ladder variant is volgens haar populair. Even terzijde: op nummer 2 noemt zij Primark panty's! Die zouden een fijne pasvorm hebben, en je hebt er al 3 voor maar 5 euro! Wij hebben hier in de Achterhoek geen Primark in de buurt, maar ik ga mijn jongste dochter toch even tippen!

Volkskrant panty test

Bij de Volkskrant panty test eindigt een panty van Zeeman echter helemaal onderaan! Ze testten de Zeeman Panty Opaque. Deze valt volgens dit onderzoek klein uit. Hieronder het trieste resultaat voor de panty van Zeeman...

 1. MarcMarcs Comfort 40, € 8,95
 2. Kunert Velvet 40, € 14,00
 3. H&M 40 set van 2, € 7,99
 4. Oroblu Different 40, € 16,95
 5. Wolford Comfort Cut, € 39,00
 6. Hema Temptech Opaque, 40 € 4,00
 7. Onderaan, geen ranking: Zeeman Panty Opaque 2x, € 3,49

(Ik las dit artikel via Blendle!)

Praktische informatie over de Zeeman panty's

De panty reclame van Zeeman gaat over hun Lady Fit panty. Deze panty kost maar 1,79.

Screen Shot 2020 11 06 at 15.51.21

De Lady Fit panty van Zeeman is verkrijgbaar in zeven kleuren: Vienna, Black, Gypsy, Brown, Café, Navy en Graphite. Ik gruwel van panty's, maar ook ik heb de Lady Fit van de Zeeman wel eens gekocht als ik echt geen andere keus had dan een panty te dragen. De kleur Vienna is dan mijn favoriet.

Kenmerken van de Lady Fit panty

 • Het is een hoog model. De panty komt hoog op je buik.
 • Hij is versterkt in het kruis.
 • Er zit een mooie glans op.
 • Teenstukken zijn versterkt.
 • Er zit lycra in, waardoor hij lekker soepel is.

Het fijnste aan de Lady Fit van de Zeeman vind ik de prijs.

N.B. Het schijnt dat panty's sterker worden als je ze eerst een nachtje in de diepvries legt.

Zeeman panty kind

Ook voor kinder panty's kun je bij Zeeman terecht. Een panty bij Zeeman voor een kind is van 40 denier, en daardoor een stukje minder kwetsbaar. De goedkoopste is is 2,79 en de duurste 2,99.

Zeeman panty kind
2,79 bij Zeeman

De prijs van panty's

Dat de 15 denier panty's van de Zeeman goedkoop zijn, mag duidelijk zijn.  Maar ik was wel benieuwd wat de duurste panty kost. Dus typte ik bij beslist.nl 'panty' in. De duurste panty die je dan tegenkomt is er eentje van Woolford ad 100,-. Maar daar bleek 75% wol in te zitten, dus dat vond ik meer een maillot. De daarop volgende is een panty van Falke ad 59,95.

Bij de Action kwam ik panty's tegen voor 1,49. Maar die zijn 40 denier, en dus vrij dik en niet te vergelijken met de 15 denier versie van de Zeeman. Bij de Hema kost een 15 denier panty 2,-.

Je vindt ook leuke babykleding bij Zeeman. Zie mijn post Zeeman baby.

Panty's en ik in 2020

Omdat ik geen fan ben van panty's vind ik de Zeeman versies wel aantrekkelijk. Ze zijn prettig geprijsd, dus als ik er een keer niet onderuit kan, dan koop ik ze daar wel. Als ik al een panty koop dan zal dat hoogswaarschijnlijk noodgedwongen zijn en vanwege een bepaalde etiquette regel die een panty vereist.

Mijn jongste zus adviseert panty's van Marks and Spencer

Ik heb ook nog even naar de ervaringen van mijn jongste zus gevraagd. Zij heeft haar eigen bedrijf en draagt doorgaans panty's!  Maar van de Zeeman heeft ze alleen ervaring met een maillot, en dat bleek een miskoop. Ze had de juiste maand, maar ze moest het ding steeds omhoog sjorren. Vreselijk dus! Mijn jongste zus zweert bij de panty's van Marks and Spencer, en dan vooral de 'ladder resistant' variant.

Leestip

Zuinigaan met Zeeman!

Draag jij panty's? En welk merk, en hoeveel denier vind je het fijnst?

Vergelijkbare berichten

80 reacties

 1. Ik heb wel party's nodig maar kan nooit de goede kleur vinden meestal zijn ze te donker... draag niet zo heel vaak panty's, maar aks ik er een nodig heb blijkt dat er al een ladder inzit...Deze lijken mij het proberen waard ik ga kijken!

 2. Ik deel jouw panty-aversie.

  Ik draag altijd zwarte leggings onder mijn rokjes. Wellicht niet net zo charmant maar wel veel comfortabeler en warmer, dus ze doen het er maar mee :-P

  1. Wat Zeeman doet in de reclame vind ik dus echt super :)
   Alleen daarom al ga ik vast eens zo'n panty proberen :-)

 3. Hier ook iemand met panty aversie. Opgelopen als kind toen ik een ongelooflijke hekel had aan die kriebelende maillots. In ee legging zul je me ook nooit zien.
  Die reclame heb ik gezien. Eigenlijk had ik er niet zo over nagedacht, maar leuk dat ze complimenten krijgen.

 4. Ik heb heel lang pantys gedragen, maar ik sloop ze altijd. Dus ben ik een aantal jaren geleden overgestapt op legging van de HEMA. De opaque legging en pantys zijn dik, lekker warm en ze blijven heel.
  Maar na die reclame van de zeeman ga ik toch eens hun panty uitproberen. Het staat wel mooi een panty.

 5. Ik ben ook enthousiast over de reclame. Spreekt me gelijk aan en de prijs ook uiteraard. Ben wel benieuwd hoe lang ze mee gaan. Normaal koop ik die van een duurder merk en wissel ik dit af met een primark panty. Ga ze toch eens proberen.

 6. Ik draag veel panty's. (In de winter niet, dan heb ik dikkere panty van 80 denier.) Vaak van de Hema, die van de Zeeman vind ik wel mooi maar heb er heel snel een ladder in...meestal dezelfde dag al! en die van de Hema gaan toch echt soms meer dan een week mee...

 7. Ik heb jaren geleden besloten om nooit meer panty's en maillots te dragen. Ik heb problemen met het afzakkende kruis. Nu ik het zo zie staan, hahaha. In ieder geval helpt een extra broekje eroverheen niet, wat een gesjor.
  Ik vind de reclame prachtig en wat jammer dat zo gewoon zo bijzonder blijkt te zijn. Wat mij betreft hangen ze de bushokjes er vol mee en niet meer met onnatuurlijke modellen met veel te dure bh's.

 8. Ik draag al zo lang ik me kan herinneren deze panty's! En dat is toch al wel weer een jaar of 20.
  Ze blijven mooi en zijn vaak na 1 keer dragen nog heel, dus kunnen ze weer een ronde mee :) ik heb de vienna en de graphite/black.

  1. Trouwens, let wel op bij panty's: als je lange benen hebt moet je een maat groter kopen dan je eigenlijk draagt, dan zakken ze ook niet af! ( ik draag qua kleding maat 38. Ben 1.74 lang, dus heb panty's maat 40/42)

  2. Nou ik ben 1.78 met relatief lange benen en ik haat een "vliegend" kruis dus ik koop rustig 48/52 og nog groter. Normaal 44.

  1. In de zomer heb ik ook het liefst blote benen. Trouwens, in de winter ook... Maar ja, dan wordt het op een gegeven moment echt te koud. Dan schakel ik meestal over op leggings tot net over de knie.

 9. Ik draag heel veel panties omdat broeken me vaak te kort zijn. Met lange benen zijn rokken en jurkjes dan een leukere optie. Meestal koop ik ze bij de Hema omdat die hele lange benen hebben. Na het zien van deze reclame heb ik ook 2 paar Zeeman panties gekocht...nu nog testen of de benen lang genoeg zijn ;) Sowiso ben ik wel Zeeman fan, ze hebben echt leuke, betaalbaren mode van goede kwaliteit en veel in mijn maat 48!

  1. Nou ik ben 1.78 met relatief lange benen en ik haat een "vliegend" kruis dus ik koop rustig 48/52 og nog groter. Normaal 44.

 10. Ik draag in de winter onder een jurk graag panties...... altijd 60 of 80 denier..... leuk laarsje erbij...... klaar! Ik die jaaaaaaren met die dingen dus de prijs van 8 of 10 euro hap ik er makkelijk uit. Mijn dochter draagt ze tegen de kou op de fiets onder haar jeans......

 11. Ik vind panty's erg lastig, want heb lange en daarnaast flink dikke benen. Als je dan panty's vind die daar om heen passen zonder meteen te ladderen, zit er doorgaans een bil/buikstuk op tot aan mijn oksels, en de rest van mijn lijf is normaal.
  Ik overweeg daarom kousen, maar moet me over de drempel heen helpen om een gordel te kopen. Ik wil namelijk een comfortabele, niet eentje met strikjes, kant of frutsels. Ik kijk er tegen op om naar een speciaalzaak te gaan.
  In de UK zit een speciaalzaak voor grote maten pantys, die verzendt ook naar NL

  1. Ik zag het advies van Peet hierboven - ik heb dus doorgaans maat 56 voor pantys bij een confectiemaat 46 :-(

  2. Bij de Primark heb je voor zo'n 4 euro prima stay up kousen. Het zijn wel hele dikke zwarte, maar ik vind de kwaliteit heel behoorlijk. Ik draag soms kousen om de panty te vermijden ; )

 12. Panty's, omdat zelfs rauw gehakt er beter uitziet met een hoesje. Dat was wat mijn oom riep toen ik de eerste keer die krengen aanmoest. Vervolgens hielp hij me met het gebaksvorkje gaten te maken zodat ik maar met blote benen moest.

  De eerstvolgende keer met een panty was omdat ik me had laten aanpraten dat dat moet onder je trouwjurk. Ik had mijn stayupkousen aan, mijn onderbroek met kant onder aan het been erover en draaide me om voor de patticoat, ladder. Nieuwe kous. Enfin ik was nadat ik de eerste keer in de auto stapte helemaal klaar met de kousen, maar goed ook want ik had zes paar versleten. De rest van de dag had ik geen kousen, vreselijke trouwzonde schijnt.

  Wat mij betreft is de volgende keer tussen zes plankjes. Ik haat dat gekleef aan mijn benen, de hitte doordat het niet ademt, de kou als je zweet, dat gevoel op je huid, die glans op benen, die vreselijke bejaardenlookalike benen. Het geluid als iemands benen elkaar raken met een panty ertussen.

  Het enige waar ik af en toe een spotgoedkope panty voor koop is om de muggen van de auto te wassen, daar is het perfect voor. Tot je een keer een zandkorrel of een schroefje raakt en de boel oplost euh laddert.

 13. De reclames van Zeeman vind ik geweldig, ik ga alleen nooit naar de winkel toe ;) Vergeet het steeds....
  En ik heb een gruwelijke hekel aan een panty, ik ben de uitvinder van de legging eeuwig dankbaar met mijn 1.80 cm, eindelijk geen kruis halverwege mijn dijen :)

 14. Ik ben niet echt van de rokjes en jurkjes, maar als ik er dan al eens één draag... Dan zeker met een panty eronder! De panty's van de zeeman zijn naast dat ze goedkoop zijn ook nog eens fijn! Wel koop ik panty's altijd een paar maten te groot, dan heb je minder last van afzakken en zit het minder strak, wat zorgt voor minder ladders.

 15. Die reclame is wat mij betreft de beste van 2016. Als ik panty's draag, dan soms de gypsy van de Zeeman. Die draad ik dan onder gaatjespanty's zodat het minder koud is. Maar meestal koop ik ze in felle kleuren, met print of in het zwart van de Primark.

 16. ik haat pantys hahaah vroeger kochten we ze altijd bij de bijenkorft want dat waren glanspantys zonder boord eraan en die waren voor mijn kunstrijden en och dat was janken die dingen aan

 17. Ik heb laatst een enorm fijne panty gescoord alleen weet niet meer waar.. boehoeee.. Primark heeft schijnbaar ook goede en ik vind die van Anni Rolfi ook erg fijn (kruidvat)

 18. Staan de maten er niet bij )-: Ik pas alleen XXXL anders hangt het kruis tussen m'n bovenbenen. Zo vaak draag ik geen panty en meestal koop ik ze bij de Hema. Ik zal de tip doorgeven aan mijn dochter, die verslijt panty's bij het leven, alleen is zij nog 2 cm langer dan ik....

 19. De tip van de vriezer had ik nog nooit gehoord, maar als het zou werken, zou het een supersimpele oplossing zijn. Ik heb een hekel aan dunne panty's. Ik draag het liefst panty's van de Hema, 60 denier. Die vind ik eigenlijk prima. En sorry voor Zeeman, maar op één of andere manier zitten die bij mij nooit goed, dus daar ben ik mee gestopt.

 20. Vroeger droeg ik altijd panty's van de Hema.
  Nu draag ik geen panty's meer.
  Je kan ook panty's van Gucci kopen, compleet met ladders en al.
  Prijs € 140,-- !!!!!!!!!

 21. Ik draag ook niet zo vaak panty's (vind dat helemaal niet fijn en vind vaak dat ze kriebelen )
  Als ik een rok of jurk draag, moet het helaas wel want ik vind in deze tijd van het jaar blote benen geen zicht. Ik koop ze gewoonlijk in de supermarkt

 22. Ik ben ook niet zo'n panty drager. Ik draag wel heel graag broeken. Als ik toch een goedkope panty nodig hebt, koop ik die eerlijk gezegd bij de Hema. Mijn dochter had laatst wel mijn Wolford panty geknipt. Ik dacht dat ik gek werd haha!

 23. Ik draag eigenlijk altijd een rok met een panty en ook regelmatig een panty van Zeeman, lekker goedkoop maar de kwaliteit is natuurlijk niet zoals van Woolford, Oroblu (mijn favoriet), of Kunert. Voor netjes gebruik ik die drie merken maar voor zo draag ik dus vaak Zeeman panty's. Ben wel heel benieuwd naar de ladder resistant panty voor 3,99 euro. Ga er volgende week eens eentje kopen en kijken hoe die bevalt.

 24. Ik heb er inderdaad eentje gekocht een week later. Die van 3,99 hadden ze niet maar wel die van 4,99. Ze vallen redelijk groot uit dus heb ik een M genomen. De panty zit lekker, het broekje zit ook prima en zakt niet af. Ik heb de panty inmiddels een keer of 5 gewassen en ook 5 keer dau gedragen en... er zitten nog steeds geen halen in en hij blijft mooi. Ik ben er blij mee, jammer dat zwart de enige kleur is, deze panty had ik ook wel graag in een huidskleur gehad (gypsy bijv. net zoals de gewone glanspanty van Zeeman), dan hoefde ik er niet steeds 5 tegelijk te kopen maar zou 1 genoeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.