Zorgpremie 2021: blijven of weggaan?

Zorgpremie 2021

In mijn mailbox vond ik vanochtend een bericht van mijn huidige zorgverzekeraar Ditzo. Daarin stond de zorgpremie voor 2021.

Mijn zorgpremie bij Ditzo zou per maand 119,95 zijn, en op jaarbasis 1425,50.

Dat is inclusief de 1% korting die ik krijg als ik de zorgpremie voor het hele jaar in één keer afreken.

Kijk dit is 'm:

zorgpremie 2021

Kan die zorgpremie niet goedkoper?!

Tsja... Van die 1% korting ben ik niet erg onder de indruk. Dus wierp ik een korte blik op zorgwijzer.nl. Daaruit blijkt dat ik bijvoorbeeld voor 109,25 terecht kan bij Zilveren Kruis, maar dan lever ik wel in op de vrijheid van zorgkeuze.

Ik moet me er nog meer in verdiepen, maar op dit moment denk ik vooral:

Heb jij al een voorstel gehad voor je zorgpremie? En wat vond je van het bedrag?

Similar Posts

25 Comments

 1. Wisselen van verzekeraar brengt alleen maar onrust. Bovendien kun je nu enkele Euro's besparen en volgend jaar gaat ook daar de premie omhoog. Lood om oud ijzer dus.
  Het zou wel zoden aan de dijk zetten als iedereen zijn premie uit eigen middelen zou betalen.

 2. Ik weet het niet, ieder jaar op zoek gaan gaan naar de beste voor weinig geld kost ook tijd en energie. Ik blijf geloof ik zitten waar ik zit (CZ)

 3. Mijn nieuwe premie is er nog niet, maar ik stapte tot nu toe nooit over. Ik vind het te veel gedoe. Ik wissel soms wel van pakket (afhankelijk van waar ik op dat moment zorg voor nodig heb of denk te gaan krijgen), maar wel bij mijn eigen verzekeraar.

 4. Ik vergelijk elk jaar elke verzekering, energie, internet, bellen enz of het zinvol is voor mij om over te stappen. Is vaak maar heel weinig werk en scheelt regelmatig bij elkaar over alles wat je al dan niet (verplicht) afneemt weer een paar honderd euro.

 5. Een paar keer bekeken we het, man en ik.
  Uiteindelijk scheelde het niet voldoende om over te stappen. Wat goedkoper leek miste bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen.
  Ik laat het maar zo.

  1. U moet ff verder kijken , voor een tientje minder heeft u , tevens bij Ditzo , ook een basisverzekering , met vele extratjes !

 6. Wij gaan in totaal 25 euro meer betalen per maand, zag ik. Twee aanvullende verzekeringen erbij. Maar aan een andere aanbieder beginnen we niet. Wij zitten al sinds mensenheugenis bij CZ en dat blijft ook zo. Dik tevreden over deze club en geen zin in dat gedoe.

 7. Met Zilveren Kruis heb ik slechte ervaringen, dingen die wel gedekt werden door aanvullende verzekering maar die zij dan vrolijk van mijn rekening incasseerden. Moest ik er weer achteraan dat dat niet voor mijn eigen rekening kwam omdat ik ervoor aanvullend verzekerd was, duurde 3-4 maanden voordat ik dan het geld teruggestort kreeg. Dat gebeurde een paar in 1 jaar, toen was ik er klaar mee. Overgestapt naar Anderzorg, en daar erg tevreden over. Toen check ik elk jaar of het goedkoper kan tegen voor mij wenselijke voorwaarden (zoals vrije zorgkeuze). Het verbaast mij dat er zoveel reageren met "teveel gedoe", dat is het echt niet hoor, en je kunt flink besparen.

 8. Die één procent korting vind ik zo’n lachtertje. Ongelooflijk! Ik ben jaren geleden ooit eens overgestapt omdat dat € 20,- goedkoper was. Ik zou iedere maand naar de bioscoop gaan met mijn dochter maar dat hebben we maar twee keer gedaan. Nu blijft gewoon want ik heb even geen zin om me er in te verdiepen.

 9. Heb aardig wat zorgverzekeraars gehad. Eerst via m'n werk met Nationale Nederlanden, ondanks dat de baas 70% betaalde was die duurder dan de meeste andere verzekeringen. Bestaat volgens mij ook niet meer. Univé gaf jaren een onjuiste korting in het nieuwe zorgstelsel. Via De Friesland zit ik nu alweer jaren bij DSW. Zeker niet de duurste, maar ook niet de vervelendste. Goede vergoedingen, veel vrije keus en je hoeft er niet te declareren. Een van de weinige die nog zonder winstoogmerk werken. Ze maken doorgaans als eerste de nieuwe tarieven bekend omdat ze die simpoelweg berekenen. Andere verzekeraars wachten op elkaar om net een euro onder een ander te gaan zitten. En als dat te krap blijkt, dan doen ze gwoon wat lastiger met vergoeden. Een kennis van me heeft veel problemen bij ZilverenKruis.

 10. Anderzorg geeft volgens mij 2 procent korting voor jaarbetaling. Er is vrije keuze in zorgaanbieders.
  Het gaat helemaal online, maar heel handig.
  De basispremie valt ook mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.