Tea topic: wat is je grootste miskoop?

miskoop

Het tea topic van vandaag is de vraag: 'Wat is je grootste miskoop?'

Ehm... dat is best een lastige vraag, en er schiet me niet meteen een antwoord te binnen...

Misschien dat een tussenkopje kan helpen ; )

Wat is je grootste miskoop?

Ja, dat hielp! Want nu bedenk ik me een mooie jurk van Bonprix die ik een paar jaren geleden kocht, maar nog nooit heb gedragen. Kijk, dit is 'm:

Screenshot 2023 03 21 at 14.42.40

Als ik hem zie vind ik hem weer helemaal mooi! Ik snap ook best dat ik voor de charmes van deze jurk ben gevallen.

Maar waarom draag ik hem dan niet?!

Ik kan er niks aan doen! Ik heb het Prinses op de Erwt-syndroom

Ik denk dat het er op neer komt dat hij niet comfortabel genoeg is of zo. Ik heb het wel vaker gezegd, maar ik ben net de prinses op de erwt als het gaat om kleding en schoeisel.

Ik voel echt álles!

De stof is geen jersey, en dat maakt dat ik de jurk telkens laat hangen en kies voor een jersey rok. Niettemin, ik vind hem oprecht leuk. Dus ik neem me bij deze voor om hem eindelijk eens een keer aan te doen. Bijvoorbeeld als Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen of zo.

Nog een grote miskoop

Een andere grote miskoop van mij is de cursus Tekst en Effect die ik ooit inkocht bij de Open Universiteit. De boeken van deze cursus liggen verwijtend te verstoffen in mijn 'groene kastje'. Maar weggooien kan ik ze niet, want dat vind ik zonde.

Ze bevatten namelijk uitstekende informatie die ik als blogger goed kan gebruiken. Het is een kwestie van de tijd vinden om de lesstof tot me te nemen! Heus! Echt waar.

AliExpress miskoop

Voor miskopen bij AliExpress kun je doorgaans weinig medeleven verwachten. Er heerst rondom AliExpress toch een sfeertje van: 'Eigen bult, dikke bult had je daar maar niet moeten kopen! Dat zal je leren!' Hetzelfde geldt voor miskopen bij de Action.

De AliExpress miskoop die ik ooit deden waren de grote balkonbakken die ik aan ons balkon wilde hangen. Ik had visioenen van schitterende witte balkonboeken waaruit de bloemen weelderig zouden tuimelen. Dus wie schetst mijn teleurstelling toen de balkonbakken hartststikke klein waren... Zie hieronder:

Balkon bloembakken
True size...

Gelukkig zijn ze ook leuk als decoratie binnenhuis, maar ervan uitgaande dat ik balkonbakken dacht te kopen zijn ze technisch gezien wel een miskoop.

Huisvlijt Linkparty Reminder

En dan nu eerst naar de Huisvlijt linkparty reminder, waar je overigens ook andermans blog mag delen! Meteen een leuke manier om een collega blogger te steunen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

https://fresh.inlinkz.com/js/widget/load.js?id=c0efdbe6b4add43dd7ef

Wat is jouw grootste miskoop?

Similar Posts

22 Comments

 1. Jammer dat je jurk niet dragen. Wel mooie jurk om te zien. Miskoop.... Alix producten kunnen wel fout gaan. Plantenbak hebben de maling genomen met maten. Het kan moeilijk daar terug sturen naar China.....Zonde. Kabouter staat leuk op de vensterbank.

 2. Echt een grote miskoop dat weet ik even zo niet. Maar wel kleine Action dingen welke snel niks zijn

 3. Een grote lap stof op de Albert Cuypmarkt gekocht.
  Ik kocht een grote lichtblauwe lap stof om een dekbed van te maken. Had wel slopen dus één sloop meegenomen om echt de juist kleur lichtblauw te kunnen kiezen/ kopen. Vanwege eventuele krimp, eerst de stof gewassen.
  Achteraf blij dat ik de stof eerst gewassen had want na het wassen was de stof wit!!!
  En een wit dekbedovertrek wilde ik absoluut niet!

 4. Mijn miskopen zijn bijna altijd schoenen, die toch niet zo goed zitten en lopen als ik dacht.Ik ben een zeurpiet wat betreft schoenen.
  En een boek wat ik zo vond tegenvallen, enorm egocentrisch geneuzel, dat ik het in de vuilnis heb gegooid. Eat, pray en nog wat was de titel.

 5. Mijn grootste miskoop was een huis. Geen geringe aanschaf.
  Eigenlijk was met dat huis niet zo veel mis.
  Ik kocht het samen met mijn toenmalige partner, waar veel aan mis was.
  Ik moest het huis uit vluchten, voor mijn veiligheid. Een jaar later verkocht die man het huis, zonder mij mijn 50% eigendom te vergoeden. De mij toegewezen advocaat deed zo goed als niets en was dus ook een miskoop. De rechter vond het kennelijk ook allemaal best. Dat maakte van dat huis een miskoop voor mij en een buitenkansje voor mijn foute partner, want betaald had ik wel.

  1. Wat naar voor je Vlierbloesem! En ook wat een aaneenschakeling van pechmomenten. Ik kan me voorstellen dat je op die aankoop niet positief terug kijkt.

 6. Ik heb een paar moeilijke voeten waar tussen links en recht een maat verschil zit... Dat leidt wel een tot een miskoop. Als ik een goed paar vind kan het zijn dat ik twee paar koop als ze er ook nog een andere kleur van hebben.

 7. De laatste miskoop was een Camera Nikon Coolpix. Na een paar jaar kwam er rommel tussen de lenzen dat er niet uit te krijgen is en je op elke foto zag. Was geen dure camera, maar met de voorgaande vergelijkbare van Olympus heb ik nooit een dergelijk probleem gehad.

  In het algemeen koop ik weinig en doe ik er lang over om iets te kopen. Gevolg is erg weinig miskopen.

 8. Mijn miskoop was ook een jurk. Stond zo leuk, leuke stof, mooi materiaal maar het voegde me niet!
  Meer dan 3 jaar in mijn kast gehangen tot ik op het idee kwam het rokgedeelte eraf te halen, daar een reep boordstof op te naaien en toen was het een leuke rok!
  Van het bovenstuk voor mijn, toen 2 jarig dochtertje, een blousje genaaid.
  Dus eigenlijk was het achteraf geen miskoop meer.

 9. Ik moet er ook echt even over nadenken en kom dan toch uit bij kleding die ik uiteindelijk nooit draag. Ik heb er nu een vest van in de kast hangen. Leuk, roze vest, maar ik draag het nooit. Het zit niet lekker.

 10. Mijn miskopen zijn meestal schoenen: de schoenen zaten goed in de winkel maar bleken na een paar kilometer lopen toch te krap. Moeilijke maat kennelijk.

 11. Het staande hoge wasrek van ikea, wat een prutding. Heb er de klantenservice over gebeld maar ik kon een ander komen halen en moest de oude meenemen. M'n vriend heeft er popnagels ingeschoten dat is goedkoper dan op en neer rijden.

 12. Jeetje.. ik zou het écht niet weten. Ik koop sowieso heel weinig. Hoe vaak ik niet iets in mijn handen heb in de winkel en het weer terug leg... Dan denk ik 'wat moet ik er eigenlijk mee'.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.