Bloemetje kopen, plukken of zelf maken!

bloemetje
Mooi is mijn bloemetje hè! Bij de kassa van onze buurtsuper staan altijd bossen bloemen voor maar 99 cent. En kleuren ze niet prachtig bij mijn kringloopvaas?

Vroeger, toen ik nog jong en onbezonnen was, gaf ik de voorkeur aan plastic en stoffen bloemen. Lekker makkelijk, je zette ze neer, stofte ze zo nu en dan af, en je had altijd bloemen in huis.

Bloemetje

Maar tegenwoordig wil ik alleen nog maar èchte bloemen, om het gevoel een stukje natuur in huis te hebben. Bovendien geven bloemen in huis een huis iets levendigs, iets feestelijks. En in Feng Shui termen zijn bloemen altijd goed, tenzij ze puntige bladeren hebben of stekelige doorns. Gelukkig hebben mijn gele rozen helemaal geen doorns!

Bloemetje Chrysant = lui leventje

Maar de bloem die ik binnenkort echt weer in huis wil halen is de Chrysant, want die wordt in verband gebracht met een lui leventje. En daar heb ik soms best even zin in. Doe jezelf of iemand anders een plezier ben stuur hem of haar, of jezelf, een prachtige bos bloemen! Dan kan gewoon online, door op dit uitnodigende plaatje te klikken.

Bloemen pluktuin

Je kunt natuurlijk ook zelf een bloemetje bij elkaar plukken in een bloemen pluktuin. Een bloemen pluktuin is een vrij toegankelijke tuin met allerlei bloemen die je zelf mag plukken. Hieronder een prachtig voorbeeld van zo’n zelfgeplukt boeket:

Op de site pluktuinen.nl kun je makkelijk zoeken naar een bloemen pluktuin bij jou in de buurt.

Bloemetje maken van papier

Je kunt natuurlijk ook zelf een bloemetje maken van papier. Bloemen knutselen kan ook door ze te haken. In onderstaand boeken vind je een heleboel voorbeelden om een bloemetje van papier mee te maken:

bloemetje van papier

Je hoeft het boek niet eens persé te kopen om. In het gratis inkijkexemplaar vind je in ieder geval 1 voorbeeld voor papieren bloemen! Een papieren bloemetje maken is ook een leuke activiteit voor op een kinderfeestje.

Bloemetje als teken van vriendschap

bloemetje
Deze prachtige bos bloemen kreeg ik woensdag van een (school)vriendin die op bezoek kwam. Ik ken haar al vanaf mijn veertiende toen we bij elkaar in de klas kwamen! Toen ze trouwde kreeg ik van haar een prachtige mok, met daarop foto’s van ons, door de tijd heen, en met dit prachtige gedicht er op:

‘… friends come and go.
But to the precious few
you should on.
Work hard to bridge the gaps
in geography and lifetstyle
because the older you get,
the more you need the people
you knew when you were young.’

Elke keer dat ik er thee uitdrink bekijk ik onze foto’s, en voel ik me dankbaar voor onze vriendschap!

Leestips

Wat heb jij liever? Stoffen of echte bloemen? En wat is je lievelingsbloem?

Deze post verscheen voor het eerst in 2010 toen we nog ‘in de stad’ woonden, en is geupdate.

Similar Posts

39 Comments

 1. Ik heb ook graag wat ‘bloemigs’ in huis, meestal wel uit de tuin. Gewoon een simpele eenling in een vaasje, een kleine boeketje of zoals nu wat herfstbladeren en ander herfstspul op een blaadje. Zonder vind ik het zo kaal. Heel af en toe ‘gun’ in mezelf een paar gerbera’s, die staan dan tijden vrolijk te wezen in de vensterbank.

 2. Ooit is een financieel slechte periode schrapte ik als eerste het bloemetje en de krant. Ze zijn beiden nooit meer teruggekomen. Wel pluk ik uit de tuin of de berm

 3. Een bloemetje in huis geeft gelijk een lentegevoel, vind ik. Ik doe het niet wekelijks, maar de laatste tijd wel regelmatig en vind het heerlijk.

 4. Ook inheb altijd wel een bloemetje staan ook al zijn het er maar een paar in een vaas….ben gek op bloemen….altijd mijn leven geweest…..mis het nog steeds iedere dag hoor…..maar wieweet wat de toekomst nog brengen gaat…eerst maar sterker worden en herstellen…fijne dag Meis knuffel van mij ❤️

 5. Ik hou helemaal niet van snijbloemen vanwege het milieu; het kweken van snijbloemen kost veel water, er worden veel giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt en de meeste bloemen worden ingevlogen. Daarbij komt nog dat de arbeiders die de bloemen telen in de meeste verre landen vaak slecht betaald worden.
  Een pluktuin in de buurt is een goed alternatief als je echt bloemen in een vaas wilt maar ook die bloemen gaan dood zodra ze worden afgesneden.
  Ik vind bloemen prachtig maar dan wel in de natuur of in de tuin.
  Voor op tafel kies ik zelf liever voor een bloeiende potplant of een pot met narcissen oid die je daarna weer in de tuin kunt zetten.

 6. Ik ben dol op verse bloemen! Nu mijn man ernstig ziek is worden wij geregeld verblijd met een prachtige bos. Het biedt troost en het fleurt de ruimte enorm op. Ik heb niet echt een lievelingsbloem, ik vind een bont boeket erg mooi met verschillend kleuren en bloemsoorten.

  1. Ik wist niet dat je man ernstig ziek was Caroline! Wat erg voor jullie. Goed om te lezen dat mensen aan jullie denken. Ik kan me goed voorstellen dat de geschonken bloemen hartverwarmend zijn. Medeleven is goud waard.

 7. Ik hou niet van kunst bloemen [ zijde of papier ] doe mij maar echte en het liefst Witte of Roze rozen .Chrysanten vind ik een beetje stijf en het water moet wel na een paar dagen ververst worden anders gaat het stinken .Ook heb ik weleens een bloeiende plant op tafel .

 8. Volgens mij heb ik eens gelezen dat gele rozen symbool staat voor vriendschap.
  Zelf koop ik vrijwel nooit een boeket. Jouw boeket is een echt koopje.
  Ik probeer steeds vaker iets uit de tuin of uit de berm samen te stellen.
  Vorig jaar wilde ik een vierkante meter moestuin kweken vol met plukbloemen, maar dat was nog niet zo’n succes. Dit jaar een nieuwe poging :-)

  1. Wat jammer dat de plukbloemen niet goed wilden opkomen. Bij mij lukt het helaas ook nooit. Terwijl de foto op zo’n pakje met bloemzaden altijd zo prachtig en veelbelovend is.

 9. Bloemen in huis vind ik echt heerlijk! Door vervelende omstandigheden krijgen wij van vele om ons heen bloemen. Super lief, maar we hebben nu 9 bossen bloemen in huis staan. Dat vind ik toch iets te veel, maar ik merk nu wel dat bloemen in huis een fijn gevoel geven! Dus wellicht dat ik toch wel vaker een bosje ga halen.

 10. Ik heb altijd een bosje droogbloemen staan. En ik zou nog graag de LEGO bloemen willen. Echte vind ik ook prachtig, maar niet echt duurzaam en je kunt er maar zo kort van genieten.

 11. ohhh Hannekes pluktuin zie ik op je plaatje. Leuke meid die Hanneke, ik pluk daar elk jaar wel een keertje tulpen. Nog even en dan kunnen we weer. Ik ben gek op bloemen. Maar heb ze het liefst zelf geplukt. ik mag bij de biotuinderij waar ik een abonnement heb ook plukken.

 12. Ik ben gek op verse bloemen in huis. Ik word er echt vrolijk van. Bij mijn AH geven soms bossen weg die bijna gaan verwelken. Ze kunnen ze dan niet meer verkopen maar ze staan nog prachtig. Ik vind het altijd weer een cadeautje als ik er zo eentje meekrijg.

   1. Ahhhhh, weer iets leuks opgepikt uit je blog: een pluktuin bezoeken. Dat is een leuk uitje voor de lente of zomer zeg. Ik ben gek op verse bloemen! Mooie gele op de foto 😍

 13. Ik zou het liefst onze woonkamer vol zetten met echte bloemen, maar onze kat gaat er steeds aan zitten knabbelen waardoor ik de hele tijd bezig ben met het verplaatsen van de vazen op het moment dat we weggaan, dus daarom heb ik hooguit 1 bosje staan. In deze tijd zijn dat altijd tulpen, maar zo’n veldboeket vind ik ook erg mooi.

 14. Ik houd niet zo van echte bloemen. Wist je dat er hele mooi Lego-pakketten zijn waar je bloemen mee kunt maken. Misschien is dat wat voor mij.

 15. Ik koop ze eigenlijk nooit meer, want te duur. Toch hebben we vorige week twee bossen tulpen gekocht en ze staan al een week. Echte bloemen zijn zo fijn en mooi en ze maken een sfeer in je huis. 99 cent zeg je trouwens? Dat zie ik echt nergens meer, zelfs niet op de markt.

 16. Ahhhhh, weer iets leuks opgepikt uit je blog: een pluktuin bezoeken. Dat is een leuk uitje voor de lente of zomer zeg. Ik ben gek op verse bloemen! Mooie gele op de foto 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.