Reacties

Bloemetje kopen, plukken of zelf maken! — 41 reacties

 1. Ik heb ook graag wat 'bloemigs' in huis, meestal wel uit de tuin. Gewoon een simpele eenling in een vaasje, een kleine boeketje of zoals nu wat herfstbladeren en ander herfstspul op een blaadje. Zonder vind ik het zo kaal. Heel af en toe 'gun' in mezelf een paar gerbera's, die staan dan tijden vrolijk te wezen in de vensterbank.

 2. Ooit is een financieel slechte periode schrapte ik als eerste het bloemetje en de krant. Ze zijn beiden nooit meer teruggekomen. Wel pluk ik uit de tuin of de berm

 3. Ook inheb altijd wel een bloemetje staan ook al zijn het er maar een paar in een vaas….ben gek op bloemen….altijd mijn leven geweest…..mis het nog steeds iedere dag hoor…..maar wieweet wat de toekomst nog brengen gaat…eerst maar sterker worden en herstellen…fijne dag Meis knuffel van mij ❤️

 4. Ik hou helemaal niet van snijbloemen vanwege het milieu; het kweken van snijbloemen kost veel water, er worden veel giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt en de meeste bloemen worden ingevlogen. Daarbij komt nog dat de arbeiders die de bloemen telen in de meeste verre landen vaak slecht betaald worden.
  Een pluktuin in de buurt is een goed alternatief als je echt bloemen in een vaas wilt maar ook die bloemen gaan dood zodra ze worden afgesneden.
  Ik vind bloemen prachtig maar dan wel in de natuur of in de tuin.
  Voor op tafel kies ik zelf liever voor een bloeiende potplant of een pot met narcissen oid die je daarna weer in de tuin kunt zetten.

 5. Ik ben dol op verse bloemen! Nu mijn man ernstig ziek is worden wij geregeld verblijd met een prachtige bos. Het biedt troost en het fleurt de ruimte enorm op. Ik heb niet echt een lievelingsbloem, ik vind een bont boeket erg mooi met verschillend kleuren en bloemsoorten.

  • Ik wist niet dat je man ernstig ziek was Caroline! Wat erg voor jullie. Goed om te lezen dat mensen aan jullie denken. Ik kan me goed voorstellen dat de geschonken bloemen hartverwarmend zijn. Medeleven is goud waard.

 6. Ik hou niet van kunst bloemen [ zijde of papier ] doe mij maar echte en het liefst Witte of Roze rozen .Chrysanten vind ik een beetje stijf en het water moet wel na een paar dagen ververst worden anders gaat het stinken .Ook heb ik weleens een bloeiende plant op tafel .

 7. Volgens mij heb ik eens gelezen dat gele rozen symbool staat voor vriendschap.
  Zelf koop ik vrijwel nooit een boeket. Jouw boeket is een echt koopje.
  Ik probeer steeds vaker iets uit de tuin of uit de berm samen te stellen.
  Vorig jaar wilde ik een vierkante meter moestuin kweken vol met plukbloemen, maar dat was nog niet zo'n succes. Dit jaar een nieuwe poging :-)

  • Wat jammer dat de plukbloemen niet goed wilden opkomen. Bij mij lukt het helaas ook nooit. Terwijl de foto op zo'n pakje met bloemzaden altijd zo prachtig en veelbelovend is.

 8. Bloemen in huis vind ik echt heerlijk! Door vervelende omstandigheden krijgen wij van vele om ons heen bloemen. Super lief, maar we hebben nu 9 bossen bloemen in huis staan. Dat vind ik toch iets te veel, maar ik merk nu wel dat bloemen in huis een fijn gevoel geven! Dus wellicht dat ik toch wel vaker een bosje ga halen.

 9. Ik heb altijd een bosje droogbloemen staan. En ik zou nog graag de LEGO bloemen willen. Echte vind ik ook prachtig, maar niet echt duurzaam en je kunt er maar zo kort van genieten.

 10. ohhh Hannekes pluktuin zie ik op je plaatje. Leuke meid die Hanneke, ik pluk daar elk jaar wel een keertje tulpen. Nog even en dan kunnen we weer. Ik ben gek op bloemen. Maar heb ze het liefst zelf geplukt. ik mag bij de biotuinderij waar ik een abonnement heb ook plukken.

 11. Ik ben gek op verse bloemen in huis. Ik word er echt vrolijk van. Bij mijn AH geven soms bossen weg die bijna gaan verwelken. Ze kunnen ze dan niet meer verkopen maar ze staan nog prachtig. Ik vind het altijd weer een cadeautje als ik er zo eentje meekrijg.

 12. Ik zou het liefst onze woonkamer vol zetten met echte bloemen, maar onze kat gaat er steeds aan zitten knabbelen waardoor ik de hele tijd bezig ben met het verplaatsen van de vazen op het moment dat we weggaan, dus daarom heb ik hooguit 1 bosje staan. In deze tijd zijn dat altijd tulpen, maar zo'n veldboeket vind ik ook erg mooi.

 13. Ik koop ze eigenlijk nooit meer, want te duur. Toch hebben we vorige week twee bossen tulpen gekocht en ze staan al een week. Echte bloemen zijn zo fijn en mooi en ze maken een sfeer in je huis. 99 cent zeg je trouwens? Dat zie ik echt nergens meer, zelfs niet op de markt.

  • De post werd geschreven in 2010 Rory, dat speelt een rol. Daarnaast waren het bloemen die wat 'ouder' waren. Die verkochten ze dan voor een prikkie bij de kassa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder