Bloemetje kopen, plukken of zelf maken!

bloemetje
Mooi is mijn bloemetje hè! Bij de kassa van onze buurtsuper staan altijd bossen bloemen voor maar 99 cent. En kleuren ze niet prachtig bij mijn kringloopvaas?

Vroeger, toen ik nog jong en onbezonnen was, gaf ik de voorkeur aan plastic en stoffen bloemen. Lekker makkelijk, je zette ze neer, stofte ze zo nu en dan af, en je had altijd bloemen in huis.

Bloemetje

Maar tegenwoordig wil ik alleen nog maar èchte bloemen, om het gevoel een stukje natuur in huis te hebben. Bovendien geven bloemen in huis een huis iets levendigs, iets feestelijks. En in Feng Shui termen zijn bloemen altijd goed, tenzij ze puntige bladeren hebben of stekelige doorns. Gelukkig hebben mijn gele rozen helemaal geen doorns!

Bloemetje Chrysant = lui leventje

Maar de bloem die ik binnenkort echt weer in huis wil halen is de Chrysant, want die wordt in verband gebracht met een lui leventje. En daar heb ik soms best even zin in. Doe jezelf of iemand anders een plezier ben stuur hem of haar, of jezelf, een prachtige bos bloemen! Dan kan gewoon online, door op dit uitnodigende plaatje te klikken.

Bloemen pluktuin

Je kunt natuurlijk ook zelf een bloemetje bij elkaar plukken in een bloemen pluktuin. Een bloemen pluktuin is een vrij toegankelijke tuin met allerlei bloemen die je zelf mag plukken. Hieronder een prachtig voorbeeld van zo’n zelfgeplukt boeket:

Op de site pluktuinen.nl kun je makkelijk zoeken naar een bloemen pluktuin bij jou in de buurt.

Bloemetje maken van papier

Je kunt natuurlijk ook zelf een bloemetje maken van papier. Bloemen knutselen kan ook door ze te haken. In onderstaand boeken vind je een heleboel voorbeelden om een bloemetje van papier mee te maken:

bloemetje van papier

Je hoeft het boek niet eens persé te kopen om. In het gratis inkijkexemplaar vind je in ieder geval 1 voorbeeld voor papieren bloemen! Een papieren bloemetje maken is ook een leuke activiteit voor op een kinderfeestje.

Bloemetje als teken van vriendschap

bloemetje
Deze prachtige bos bloemen kreeg ik woensdag van een (school)vriendin die op bezoek kwam. Ik ken haar al vanaf mijn veertiende toen we bij elkaar in de klas kwamen! Toen ze trouwde kreeg ik van haar een prachtige mok, met daarop foto’s van ons, door de tijd heen, en met dit prachtige gedicht er op:

‘… friends come and go.
But to the precious few
you should on.
Work hard to bridge the gaps
in geography and lifetstyle
because the older you get,
the more you need the people
you knew when you were young.’

Elke keer dat ik er thee uitdrink bekijk ik onze foto’s, en voel ik me dankbaar voor onze vriendschap!

Leestips

Wat heb jij liever? Stoffen of echte bloemen? En wat is je lievelingsbloem?

Deze post verscheen voor het eerst in 2010 toen we nog ‘in de stad’ woonden, en is geupdate.

41 Comments

  1. izerina
  2. Linda schrijft 't op
  3. Ikkelien
  4. Caroline
  5. Dimario
  6. Mirjam Hart
  7. Claire
  8. Marie
  9. Frederique

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh