Bloemetje

Mooi hè! Bij de kassa van onze buurtsuper staan altijd bossen bloemen voor maar 99 cent. En kleuren ze niet prachtig bij mijn kringloopvaas?

Vroeger, toen ik nog jong en onbezonnen was, gaf ik de voorkeur aan plastic en stoffen bloemen. Lekker makkelijk, je zette ze neer, stofte ze zo nu en dan af, en je had altijd bloemen in huis.

Maar tegenwoordig wil ik alleen nog maar èchte bloemen, om het gevoel een stukje natuur in huis te hebben. Bovendien geven bloemen in huis een huis iets levendigs, iets feestelijks.

En in Feng Shui termen zijn bloemen altijd goed, tenzij ze puntige bladeren hebben of stekelige doorns. Gelukkig hebben mijn gele rozen helemaal geen doorns!

Maar de bloem die ik binnenkort echt weer in huis wil halen is de Chrysant, want die wordt in verband gebracht met een lui leventje. En daar heb ik soms best even zin in.

Wat heb jij liever? Stoffen of echte bloemen?
En wat is je lievelingsbloem?

Handig!

Doe jezelf of iemand anders een plezier ben stuur hem of haar, of jezelf, een prachtige bos bloemen! Dan kan gewoon online, door op dit uitnodigende plaatje te klikken.

Zie ook mijn post over Bloomon boeketten.

Similar Posts

One Comment

  1. Ik heb ook graag wat ‘bloemigs’ in huis, meestal wel uit de tuin. Gewoon een simpele eenling in een vaasje, een kleine boeketje of zoals nu wat herfstbladeren en ander herfstspul op een blaadje. Zonder vind ik het zo kaal. Heel af en toe ‘gun’ in mezelf een paar gerbera’s, die staan dan tijden vrolijk te wezen in de vensterbank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.