Reacties

Dahlia's: alles wat je weten moet voor een bloementuin! — 16 reacties

 1. Wij hebben altijd al van toen ik nog een kind was Dalia's gehad en nu nog altijd samen met gladiolen en zo heb ik heel lang vazen vol in huis.

 2. Dahlia’s zijn zeker mooie bloemen om te zien. Hebben geweldig mooie kleuren. Ik heb ze toen ook op de balkon gehad in de potten. Later gingen ziek worden. Heel raar. Niet goed verzorgen? Te veel water? Mooi filmpje.

 3. Dahlia's hebben met chrysanten lange tijd en oubollig karakter gehad denk ik en zijn nu weer helemaal hip. Maar dat rooien en bewaren... daar moeten ze nog wat voor verzinnen.

 4. Vroeger in de tuin van mijn opa en oma, en later mijn ouders, prachtig mooi, en bloeiden top jaar na jaar, net al alle andere planten, laat ik het zo zeggen, groene vinger familie.

  Na half mei, je kunt beter zeggen na IJsheiligen dus is mij geleerd, welke vaak op 13 mei is. Dan kan alles wat geen vorst kan hebben naar buiten.

  X

 5. Ik heb ze ook, de hoge variant. Heel mooi!
  Ik laat ze altijd in de grond, ze komen het volgende jaar gewoon weer omhoog!
  Wat mij alleen niet lukt is ze in een vaas houden. De bloem stopt altijd met bloeien, terwijl de stengel maanden doorgaat. De knoppen groeien, maar bloeien nooit. Heel raar. Iemand ideeen?

 6. Dahlia's vond ik eerst vreselijk oubollig. M'n man was er verzot op maar zag (vrijwillig) van de aanschaf af om mij een plezier te doen. Totdat hij dacht toedeledoki, ik koop ze gewoon. En ik ging overstag. Nu vind ik ze een aanwinst in onze tuin. Komend jaar weer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>