Vetbol houder gekocht + leermoment!

vetbol houder

Na de bozige reacties op mijn post over de verdwijnende vetbol, en het feit dat die in een netje zat, toog ik acuut naar bol.com en kocht daar van mijn met asr verdiende cadeaubonen een vetbol houder!

Vetbol houder in de vorm van een vogeltje

Ik koos voor een leuke in de vorm van een vogeltje. Inmiddels hangt de vetbol houder aan de Action vogelvoer standaard. Uiteraard heb ik eerst het netje van de vetbol afgeknipt!

Maar hij is nog niet zo populair bij de vogeltjes helaas.

Vetbol houder: morbide

En toen er eindelijk een koolmeesje op ging zitten om wat te eten, zag ik ineens hoe morbide deze vetbol houder eigenlijk is…

Het was alsof het koolmeesje aan het karkas van een soortgenoot zat te pikken…

Zou dat de reden zijn waarom ze niet met z’n allen komen eten?

Tip: koop liever geen vetbol houder in de vorm van een vogeltje….

Similar Posts

12 Comments

 1. Je kunt ook heel eenvoudig zelf vetbollen maken door ongezouten frituurvet te smelten en daar zaden en pitten aan toe te voegen. Ik schenk dat mengsel dan in tuttelige kopjes die ik in de kringloop koop. Oortje kan je gebruiken om op te hangen, doordat ze schuin hangen blijven ze langer goed omdat ze tegen regen beschermd zijn. Of je kan een grote dennrnappel in het vetmengsel dopen en die met een sisal touwtje ophangen.

 2. Je kunt ook heel makkelijk zelf vogelbollen maken, door ongezouten frituurvet te smelten en één-op-één te mengen met zaden en pitten.
  Schenk dit mengsel in tuttelige kopjes van de kringloop (in de kleur van je tuinmeubels of tuindeco), en gebruik de oortjes om ze op te hangen.
  Doordat ze iets schuin hangen blijft het ook langer goed dan reguliere mezenbollen, omdat het beschermd is voor neerslag.
  Je kunt ook dennenappels in het vet-zaden mengsel dopen en die ondersteboven met een sisal touwtje ophangen.

  Extra info: https://www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/vogels-voeren/zelf-een-vetbol-maken-in-6-stappen

 3. Ik ”moet ”nog eens terug lezen maar voor mijn gevoel waren er alleen waarschuwingen om geen netjes meer neer te hangen en niets bozigs ! Ik heb zelf een eenvoudig metalen houdertje waar 3 vetbolletjes in kunnen en wat eten de vogeltjes lekker en ik ben gerust in elk geval dat er niets gebeurd met ze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.