Reacties

Vetbol houder gekocht + leermoment! — 12 reacties

 1. Je kunt ook heel eenvoudig zelf vetbollen maken door ongezouten frituurvet te smelten en daar zaden en pitten aan toe te voegen. Ik schenk dat mengsel dan in tuttelige kopjes die ik in de kringloop koop. Oortje kan je gebruiken om op te hangen, doordat ze schuin hangen blijven ze langer goed omdat ze tegen regen beschermd zijn. Of je kan een grote dennrnappel in het vetmengsel dopen en die met een sisal touwtje ophangen.

 2. Je kunt ook heel makkelijk zelf vogelbollen maken, door ongezouten frituurvet te smelten en één-op-één te mengen met zaden en pitten.
  Schenk dit mengsel in tuttelige kopjes van de kringloop (in de kleur van je tuinmeubels of tuindeco), en gebruik de oortjes om ze op te hangen.
  Doordat ze iets schuin hangen blijft het ook langer goed dan reguliere mezenbollen, omdat het beschermd is voor neerslag.
  Je kunt ook dennenappels in het vet-zaden mengsel dopen en die ondersteboven met een sisal touwtje ophangen.

  Extra info: https://www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/vogels-voeren/zelf-een-vetbol-maken-in-6-stappen

 3. Ik ''moet ''nog eens terug lezen maar voor mijn gevoel waren er alleen waarschuwingen om geen netjes meer neer te hangen en niets bozigs ! Ik heb zelf een eenvoudig metalen houdertje waar 3 vetbolletjes in kunnen en wat eten de vogeltjes lekker en ik ben gerust in elk geval dat er niets gebeurd met ze

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder