Reacties

Ben ik verslaafd aan mijn Fitbit?! Ik hoop van niet! — 12 reacties

 1. Wandelen zonder garmin? Echt niet, want dan telt de wandeling niet mee. Delen op spcial media, teveel. En slapen zonder dat ding aan mijn pols? Dat kan ik echt niet, ook al geven mijn slechte slaapresultaten me vaak nog meer stress. Dus ja, ik ben toch wel enigzins verslaafd aan al die gezondheidsdata,

  • Helaas herken ik dit Sonja... Ik baal ook als ik halverwege het hardlopen ontdek dat ik mijn Fitbit ben vergeten. Dan is het inderdaad net alsof het niet 'telt'. Erg.

 2. Ik doe vaak in de ochtend mijn fitbit ( goedkope versie) nog niet aan.
  Maar baal soms stiekem wel als ik vergeet hem aan te doen als ik een wandeling maak.
  Dus misschien toch....
  groetjes, Franca.

 3. Het lijkt me echt vreselijk als je die druk moet voelen omdat bijvoorbeeld je omgeving het doet, of omdat je horloge het zegt.

  Ik doe sinds een paar weken aan CrossFit en hoewel dat echt een uur afzien is, doe je dat altijd op je eigen niveau en log je die resultaten ook voor jezelf om te zien of je vooruit gaat in de toekomst. Je moedigt elkaar aan en het teamgevoel is heel leuk, maar uiteindelijk is iedereen net zo blij voor mijn 'kleuterresultaat' als voor diegene die het clubrecord zet, bij wijze van spreken. De enige beloning die ertegenover staat is dat ik me sterker en fitter ga voelen en dat is ook precies genoeg.

  Ik heb overigens ook niet zo'n horloge, buiten dat ik ze echt niet mooi vind, heb ik ook geen zin om mij op een drukke werk+gezinsdag te laten op jutten door een apparaat wat vindt dat ik dan óók nog 10k stappen had moeten zetten.

  • Dat CrossFit klinkt leuk en motiverend Suuz. Het is vaak ook de kunst om een manier van bewegen te vinden die bij jou past. Dan houd je het veel makkelijker vol ook.

 4. Wat mij betreft is het heel goed dat hier eens aandacht aan wordt besteed. Dit is voor mij één van de redenen dat ik nooit aan zoiets als een fitbit ben begonnen. Ik gebruik wel Strava, maar alleen om mijn afstanden te zien (want dat vind ik leuk) en ik kijk nooit naar tempo of het aantal verbrande calorieën. Volgens mij ben jij inderdaad niet verslaafd. Ik zou dus wél mijn bed uit gaan om mijn stappendoel te behalen. En tja, dat voorkom ik liever, dus daarom wil ik niet zo'n ding. Maar ik denk dus oprecht dat er maar weinig mensen zijn die er zo nuchter als jij mee om kunnen gaan, als ik zo eens om me heen kijk. Dat vind ik dus zorgelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>