Reactie Fitbit op mijn kapotte fitbit

fitbit kapotVorig jaar augustus kreeg ik een Fitbit Charge HR om over te bloggen.

Hoewel ik normaliter niet bepaald voorop loop als het gaat om gadgets en technologische snufjes, was ik al snel helemaal weg van mijn Fitbit. Ik droeg hem echt áltijd. En als ik hem na het douchen eens vergat weer om te doen, dan vond ik dat erg jammer van de ‘gemiste’ stappen.

Mijn Fitbit en ik waren als dit:

fitbit

Fitbit Charge HR: het display laat los van het bandje: Aaaaaaargh!

Maar ergens in mei begon het display een beetje los te laten van het polsbandje. Wat doe je dan als je geen zin hebt in gedoe? Je negeert het gewoon, en hoopt er het beste van. Dus dat deed ik. En wat gaf het eigenlijk dat hij een beetje los liet! Hij deed het immers nog prima.

Maar al snel werd de kleine opening tussen polsbandje en display groter en groter. Tot op een kwade dag het display geen informatie meer gaf over de tijd, mijn hartslag, het aantal gezette stappen etc. Onwillig trok ik de enige logische conclusie:

Mijn fitbit was gewoon kapot.

Dan maar met de Vivofit 3?

Als blogger krijg je nog wel eens wat. Afgelopen april kreeg ik een andere activity tracker: een Vivofit 3. Ik besloot die dan voortaan maar te gebruiken. Maar het grote nadeel van die stomme Vivofit is dat hij je hartslag niet telt. Het is echt niet meer dan een luxe stappenteller. Dus het gemis van mijn fitbit bleef aan mij knagen. Maar ik had ook geen zin om ruim honderd euro uit te geven aan een nieuwe.

Contact met Fitbit support

Hoewel ik geen zin had in gedoe, besloot ik in vredesnaam dan toch maar contact op te nemen met Fitbit zelf. Ik heb altijd het gevoel dat de meeste klantenservices als motto hebben:

‘De klant is schuldig, tenzij ze haar onschuld kan bewijzen.’

Vandaar dat ik er nooit zo happig op ben om ze te contacteren…

Ik maakte een foto van mijn kapotte fitbit en mailde die naar Fitbit support met een omschrijving van het probleem. Binnen 24 uur kreeg ik al een reactie. Ze wilden graag weten in welk land ik mijn Fitbit had gekocht, hoe lang ik hem had en waar ik hem had gekocht. Ik mailde alle gevraagde informatie, en vervolgens kreeg ik dit prachtige bericht van Fitbit:

‘We’ld like to provide you with a replacement.’

Dat was op 18 juni. En op dinsdag 21 juni werd er een gloednieuwe Fitbit bij ons thuis bezorgd.

fitbit

Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van de service van een bedrijf!

Dankjewel Fitbit! Jullie staan op de eerste plaats van mijn persoonlijke top 10 van goede klantenservices!

Conclusie over Fitbit klantenservice

Ook als je, net als ik, weinig heil ziet in contact opnemen met een klantenservice is het de moeite van het proberen waard als een aankoop kapot gaat. Baat het niet, het schaadt ook niet. En ik krijg het idee dat bedrijven steeds meer moeite doen om zaken netjes af te handelen. Misschien ook wel vanwege social media: een slechte review gaat als een lopend vuurtje.

En complimenten voor de support van Fitbit.

Lees ook mijn post Taunting op Fitbit.

Wat zijn jouw beste en slechts ervaringen op het gebied van klantenservice? En bij welke winkel?

Similar Posts

40 Comments

 1. Wat een goede service! Dat maak je niet vaak mee. Mijn ervaringen met een klantenservice…. tja dat is een nadenkertje. Ik ga even in mijn geheugen graven en als ik me iets bedenk, kom ik erop terug.

 2. Zelf heb ik ook de indruk dat bedrijven steeds meer hun best doen om de klant goed te helpen en te bedienen. Zo had ik een hele poos geleden een ontzettend positieve ervaring met Philips. Eén van de onderdelen van mijn keukenmachine was stuk gegaan waardoor ik de machine in zijn geheel niet meer kon gebruiken. Dat dit onderdeel stuk was gegaan, was absoluut niet de schuld van Philips (het lag eerder aan mij) en toch hebben ze me gewoon een geheel nieuwe machine, compleet met alle onderdelen erop en eraan, opgestuurd! Ik was daar toen ook zo van onder de indruk.

  1. Ik wist niet dat dit vaker voorkwam Consuminderen! Het is denk ik inderdaad wel een kwetsbaar punt in de Fitbit. Ik hoop dat de mijne niet opnieuw stuk gaat.

 3. Ik denk dat we te snel denken dat het veel gedoe wordt als je contact opneemt met een klantenservice terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn.
  Zo zie je maar dat het wel loont om contact op te nemen.

 4. Super zeg. En zo hoort het natuurlijk ook bij een klantenservice. Ik heb dezelfde fitbit hr en kan ook niet meer zonder :)

 5. Nog een topper in klantenservice (al jaren overigens) IKEA.
  Vervangen, ruilen zelfs als de verpakking al open is. Onderdelen leveren bij producten die je tweede hands hebt aangeschaft er kan heel erg veel. Maar soms stellen klanten ook wel heel rare eisen mbt vervanging en die ventileren hun negativiteit meestal. Dat geeft een vertekend beeld.

 6. Vivofit is er ook met hartslag meter :) Dus zeker wel goede ook! ;) Mijn ervaring met deze is juist wat minder als in gaf 20% meer stappen weer dan ik zetten :( Echt kut! Dus weer terug naar de vivofit 2 :) Voor sport draag ik toch al een borstband überhaupt omdat dat nauwkeuriger is.

 7. Fijne service hebben zij hè? Ik had dezelfde ervaring: mijn bandje schoot steeds los waardoor ik hem op een gegeven moment ben kwijt geraakt. Kreeg ook zonder problemen een nieuwe opgestuurd!

 8. Goede service dat komt niet vaak ( meer ) voor tegenwoordig! Ik gebruik altijd mijn telefoon voor het aantal passen, maar als ik geen zakken in m’n broek heb is dat niet echt handig…

 9. Ik ga er eigenlijk gemakshalve maar even vanuit dat je ook op de Fitbit (wettelijke) garantie hebt? Het zou toch ook wel heel gek zijn als een dergelijk duur horloge al na een paar maanden kapot en daardoor niet meer bruikbaar is?

 10. Mijn ervaring.
  Ik kocht een nw fotocamera .
  Bleek dat in gebruik de toetsjes voor mij te klein zijn.

  Ik terug naar de winkel na paar dagen.
  Word de camera niet teruggenomen!
  Want er stond met klene letters bij de kassa dat je niet kon retourneren!
  Dit niet gezien en mijn verzoek tot omruil of geld terug werd stellig geweigerd.

  Zit me niet lekker.
  Paar keer gebeld…kan niet.en afgepoeierd
  Nu gisteren weer gebeld en er wordt gezegd een mail te sturen.

  Inmiddels camera 7 mnd in huis.

  Wie weet een korte pakkende tekst ,. .l?
  Doel camera retour liefst geld terug 200 euro
  Of camera die wel beter te bedienen is m.b.t knopjes.

 11. Mijn ervaring bij fotozaak.
  Kocht camera,blijkt bij proberen de toetsjes erg klein!
  Ik terug naar de zaak werd niet teruggenomen
  Werd gezegd stond te lezen bij de kassa.

  Parkeer gebeld geennresultaat.
  Nu gisteren toevallig weer gebeld.
  Nu kreeg ik als advies te mailen.

  Weet iemand pakkende tekst m.b.t resultaat,camera retour of tegoedbon 200 euro

 12. Fijn!
  Ik heb momenteel slechte ervaringen met de klantenservice van de Jumbo (online). Wij doen namelijk sinds een tijdje de boodschappen online en er gaat vrijwel iedere keer iets mis. Iedere keer dien ik een klacht in via de website, met vermelding van ordernummer en al, maar ze zijn er nog geen enkele keer op terug gekomen. En daar baal ik van, want verder bevalt het wel goed..

  1. Dat is niet goed van ze inderdaad. Als je dan als consument contact zoekt, is het wel prettig als je gehoord wordt. Duidelijk een verbeterpunt van Jumbo dus.

 13. Hallo
  Kan je mij mailen hoe je reactie hebt gekregen op de kapotte fitbit.ik heb sinds gister het zelfde probleem.mijn fitbit is april dit jaar gekocht.ik kan zelf weinig Engels dus kom er niet uit de de site van fitbit.en wil ook graag proberen of ik in aanmerking komt voor een nieuwe.

 14. Hi, hier hetzelfde probleem met de Fitbit HR. Sinds een paar weken staat hij regelmatig “stil” en zie ik een soort van streep op m’n display. Hij loopt daarna achter in tijd. Het aantal trappen dat ik loop verdubbelt hij, dus de metingen zijn niet meer betrouwbaar. Deze week zag ik de oorzaak: het bandje is aan de onderkant losgekomen van de display en staat op breken. Mijn fitbit is gekocht eind maart. Hoe kom ik het snelst in contact netbsd klantenservice?
  Alvast bedankt. Groet, inge

  1. Dank je wel! Ik heb ze zojuist een mail gestuur incl. foto van mijn kapotte fitbit. Ben benieuwd.

  2. De service is inderdaad geweldig! Binnen een uur had ik een reactie en nog eens een uur later de bevestiging dat er een nieuwe Fitbit naar mij onderweg is. Ik kan hem binnen 5-7 werkdagen verwachten. Ik hoop alleen dat ze ook iets aan het originele probleem gedaan hebben. Ik lees namelijk veelvuldig dat de Fitbitbandjes loskomen van het display. Dit lijkt een productiefout, waar ook het vervangende product waarschijnlijk weer last van gaat krijgen…

  3. Superfijn Inge. Mijn ervaring met hun service was ook zo positief. Bij mij gaat het nu gelukkig al heel lang goed met mijn fitbit. Ik had hetzelfde probleem als jij.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.