Zal ik wel of niet...

Zal ik wel of niet de was buiten hangen...

'To dry outside, or not to dry outside that is the question!'

Lekker veel wind, maar dreigende luchten

Het waait als een gek, dus wat dat betreft zal het snel drogen. Maar de lucht ziet er een beetje dreigend uit.

was ophangen
Is het veilig om de was op te hangen?

Het punt is dat het er vorige week ook dreigend uit zag. Toen heb ik als een wilde alle was er weer af gehaald. En vervolgens kwam de zon te voorschijn en scheen de rest van de dag! Terwijl mijn was binnen heel langzaam en vochtig opdroogde... : (

Die fout wil ik dus niet nog een keer maken.

Wat zegt buienradar?

Wat doe je in zo'n geval als moderne huisvrouw? Dan kijk je op buienradar. Maar daar werd ik eigenlijk niet blij van:

radar
Bij de rode pijl woon ik ongeveer! Dus ik heb nog even!

Ik waag het er gewoon op!

was ophangen

Door de wind pak ik op zo'n minst een flinke voorsprong wat betreft drogen!

Maar op dit soort dagen zou een wasrek handig zijn denk ik. Dan hang ik de was buiten op, en als het gaat regenen haal ik gewoon het wasrek naar binnen!

Update 14.33.... : (

Dat zal me leren de weergoden te tarten en lekker te gaan bloggen. Ik keek op uit het raam, en zag het ineens plenzen. Inmiddels hangt de was dus weer binnen.

Hoe hang jij de was op? En waar? En speelt het weerbericht daarbij een grote rol?

Similar Posts

62 Comments

 1. Mijn was hang ik net als jou op aan de wasmolen in de tuin.Mijn was ligt gewassen in de wasmand en zit ik te wachten tot het volgens buienradar droog wordt.

 2. Ik kijk zeker naar het weerbericht. Met dit wisselvallige weer moet je echt iedere dag kijken. Ik heb een afdak boven mijn was, maar als er veel regen valt is dat niet voldoende. Het kan een klein buitje prima hebben, maar zoals het nu regent wordt er buiten niets droog.
  Dus moet ik het op zolder ophangen. Daar droogt het ook wel, maar ik vind het makkelijker om het buiten op te hangen.

  1. Ideaal zo'n afdakje! Zo heb je het beste van twee werelden. Ik droog de boel ook het liefst buiten. Dat gaat sneller en het ruikt ook zo lekker daarna.

 3. Bij ons net van die dreigende luchten. Ik woon net een stukje hoger, ongeveer 2 cm boven de punt vd pijl. Ik heb het er op gewaagd en alles al weer droog en gestreken in de kast liggen.

  1. Dat vind ik interessant Suzanne: wat houdt je tegen? Weet je niet waar je de droogmolen moet zetten? Moet je een gat graven om hem in te zetten? Zijn ze te duur? Weet je niet waar je er eentje kunt kopen?

  2. Dat van het gat graven inderdaad, maar ook het feit dat de wasmachine op zolder staat en ik dan alle was naar beneden en naar buiten moet zeulen. Dan hang ik het liever net zo snel maar op zolder op hihi.

 4. Ik zat ook al te kijken, maar ik durf het niet aan. Hier is het over het algemeen droog, maar ook wel druppels. Dan vermoed ik dat het straks nog klam is en dan kan ik het alsnog binnen ophangen. Dan liever in 1x binnen. Vanmorgen scheen de zon nog, voor ik thuis was, en had ik even goede hoop dat het buiten zou kunnen vandaag...

  1. Twee keer dezelfde was ophangen vind ik altijd erg vervelend. Dat voelt echt als dubbel het werk. Het rare is dat als je het er niet opwaagt het vaak droog blijft. En andersom dat het gaat regenen ; (

 5. Hier is alles lekker in de droger verdwenen... Ik zal me daar gek zijn om steeds naar buiten te moeten rennen om de was op te hangen en vervolgens weer razendsnel binnen te halen. Binnen droogt het ook niet omdat er geen verwarming aan staat. Heb geen zin om 3 dagen tegen mijn was aan te kijken in de bijkeuken... Lang leve de droger op zulke dagen!!

 6. Waar zouden we zijn zonder buienradar. :) Vervelend hoor, dat wisselvallige weer. Op deze manier blijf je heen en weer rennen met de was.
  Mijn was heb ik vanochtend aan een rekje in de keuken gehangen. Raam wijd open en dan hopen dat het snel droog is. Dan vind ik een droogmolen in de tuin toch praktischer!

 7. mijn was is gedeeltelijk de droger ingegaan en gedeeltelijk op het wasrek gehangen. Die hangt of binnen aan een deur of op het balkon. Het staande rek staat in de woonkamer voor de open balkondeur. Het is niet anders in een klein huis.

 8. Een terugkerende vraag in het leven van de huisvrouw :-)
  Gisterochtend was het heel zonnig. Ik had de wasmachine aangezet met het idee om de was buiten te hangen. Toen vergat ik de was er uit te halen en voor ik het wist viel er een enorme bui uit de lucht. Dus toch maar binnen opgehangen. Een geluk bij een ongeluk. Daarna brak de zo'n door en hing ik de volgende was buiten. Die wapperde lekker droog.
  Niet al mijn wasdagen hebben zoveel geluk met het weer....

 9. Ik zie het voor me en in herinnering mijn moeder in het tijdperk dat er geen wasdrogers waren. Ik droog deels in de droger, op een rek binnen en buiten onder een afdak.

 10. haha,ik dacht het waait zo lekker ik waag het erop met ons beddegoed,ik even naar school,wat denkje,gaat het regenen,ze hadden het wel opggegeven maar ja ik dacht het waait zo lekker hahah

  1. Ja precies Fleur! Dat dacht ik dus ook. Met die wind wappert het zo droog dacht ik. Maar net als bij jou werd ook mijn was nat door de buien...

 11. Ik heb dit jaar al 5 keer de was buiten gehangen.. Oftewel ik loop tenzij het bestemdig droog en warm is automatisch naar zolder.
  Waar ik vier wassen kan ophangen, en die allemaal binnen 24 uur drogen.

  En natte was op een wasrekje naar binnen zeulen gaat je nog tegenvallen.. Uitgeklapt verplaatsen is slecht voor het rekje. Ingeklapt ligt de was op de grond, je zeult je een breuk en krijg dat kreng maar eens de deur in en de hoek om..

  Nou zou ik de was onder het afdak aan de zijkant kunnen hangen, maar daar lopen we tig keer doorheen, met de fiets enzo. Erg onhandig.

  Op zolder hangt de was prima, uit de weg en snel droog, geen gedoe met weer en als ik geen tijd heb haal ik het toch pas morgen af.. Kan niks mee gebeuren.

  1. Dat is goed om te horen, dat zo'n wasrekje toch ook weer niet zo fijn is als ik dacht. Hoef ik die ook niet te kopen : )

   Bij ons hangt de was in de berging. Daar droog het redelijk. Maar het is ook een ruimte waar we vaak door heen moeten lopen, dus ideaal is het niet. De zolder is bij ons bezet met slaapkamers helaas.

 12. Ik heb een wasrek waar precies een volle wasmachine wasgoed op past. Behalve de dekbedovertrekken droog ik altijd buiten. Lijkt het dreigend of regent het al dan zet ik het rek onder een overkapping waar het wel lekker doorwaait maar geen regen komt! De overtrekken droog ik in de droger, wij hebben een extra groot dekbed dus die hoezen zijn haast niet te hanteren!

  1. Ik hang dekbedhoezen altijd te drogen over deuren, omdat ze zo groot zijn. Als ik ze in de droogtrommel doe vind ik ze zo enorm kreuken.

   Een overkapping is volgens mij een prachtige oplossing om de was toch buiten te kunnen hangen zonder gevaar voor regen.

 13. Ik heb dat de laatste weken steeds wanneer ik me aankleed 's morgens - zal ik wel of niet...ik houd echt helemaal niet van dit schizofrene weer. (ik hang mijn was door het hele huis op maar dat droogt niet lekker - en wasdroger is kaput)

 14. Het liefst buiten. Maar ook ik moest vorige week een paar dagen achtereen mijn enorme was als een speer afhalen. Het blijft lastig in Nederland..,

  1. Oh jaa, dat klopt helemaal. En dan die lichtelijke paniek, omdat je niet wil dat je droge was, alsnog nat wordt. Loslaten, haha!

 15. Met dit weer wel een dilemma. Ik heb een zolder waar ik veel ruimte heb om mijn was op te hangen. Daar droogt het ook wel snel. Vooral als het kantelraam ook open kan

 16. Hier heeft het ook de hele middag geregend. Dochterlief haar onderhemdje was zelfs nat toen ze uit school kwam. Nog steeds hoop ik op mooie dagen maar deze week wordt het niets.

  1. Mijn jongste zoon had gisteravond een barbecue... Ik heb hem er naar toe gebracht, terwijl hij normaliter zou fietsen. Maar de straten stonden compleet blank.

 17. Het liefst hang ik alles buiten, en anders boven op een wasrek in mijn logeerkamer. Mijn wasdroger gebruik ik niet zo veel.
  Ik had vanmiddag net een wasje gedraaid en boven opgehangen omdat het de hele ochtend regende. Hangt het net, wordt het droog en gaat de zon schijnen...
  Vanmiddag nog even nieuwe dekbedovertrekken gekocht en uitgewassen. Die heb ik om 5 uur buiten gehangen en binnen het uur zijn ze droog gewaaid!

  1. Hoi, ik had hele fijne van de Ikea en die wil ik ook wel weer kopen. Maar nu heb ik ze bij de Action gehaald. Twee eenpersoons hoezen voor 9 euro per stuk. Had op Internet ook mooie gezien maar dan betaal je zo 39 euro per stuk en dat vind ik veel geld hoor!

 18. Een droger heb ik niet en ik hang de was het liefst buiten aan de droogmolen. Voor binnen heb ik een staand rek in de bijkeuken en een rek boven het trapgat.

  Bij twijfelachtig weer hang ik altijd een gedeelte van de was binnen en een gedeelte buiten.

  Wamt als het dan toch goed droogt ben ik blij dat ik toch een gedeelte lekker fris buiten heb gehangen.
  En als het plotseling begint te hozen ben ik blij dat ik niet mijn hele was buiten heb gehangen..... ????

 19. Zelf vind ik de was buiten drogen altijd erg fijn bv op de wasmolen of een rekje. Maar de afgelopen weken is het echt drama hier met het weer.Regen regen en nog een regen.Soms als ik een kleiner wasje heb hang ik het overal een beetje op in huis. Maar soms is de was te veel en als het dan buiten echt zo erg regent dan gaat toch de droger maar weer aan. Maar onze voorkeur is toch echt de was lekker buien drogen.

 20. Ik kijk naar de lucht en als ik thuis ben hang ik de grote stukken altijd wel op de lijn. Die heb ik er snel af als het moet. De sokken en washandjes etc hang ik meteen binnen op een rekje, dat kost zo veel tijd als je die er weer af moet knijperen.
  Zijn de grote stukken biijjjna droog dan wil ik ze ook nog wel eens in de droger nadrogen. Bijvoorbeeld poloshirts enspijkerbroeken. Als die te langzaam drogen, gaan ze akelig ruiken. NEt als vroeger als de klas naar natgeregende spijkerbroek rook.

  1. Die akelige geur had ik laatst ook met mijn was, die ik binnen te drogen had gehangen. Daarom wilde ik de was gisteren ook zo graag buiten laten drogen.

   De grote stukken heb je inderdaad sneller 'gered' dan dat kleine grut in geval van regen.

 21. Het weer is de laatste tijd ook niet te voorspellen. Wij willen nog steeds een droogmolen kopen, nu doen we het nog in een kamer later drogen.

 22. buiten drogen is super. Heb er inmiddels 4 buiten droog. Maar als ik het te dreigend vind, hang ik bijv zwaarder goed eerst op. Dat duurt binnen te lang.
  Een rek is handig,maar mijn ervaring is, dat voor de bui loskomt, het gaat waaien en een rek omgaat..... Een molen is handig. Ik heb 2 lijnen en dat gaat prima.
  O ja er liggen er al 4 in de kast!!
  Groet, Wilma

  1. Dat is een praktische en handige tip! In dat geval had ik mijn was dus niet moeten ophangen. En dat klopt ook wel, want het ging inderdaad regenen.

 23. Ik droog buiten als het kan en met dit weer hang ik de grote stukken op de draad en de kleine op een droogrek onder de open veranda werkt prima.

  1. Een veranda lijkt me ook superhandig. Sowieso maak ik uit de comments op dat een afdakje een fijne oplossing is om was toch buiten te kunnen drogen. Helaas hebben we dat niet.

 24. met dit weer spaar ik mijn was veel langer, tot ik zeker weet dat het naar buiten kan...
  Zaterdagavond was ik net te laat, het regende al

 25. De droogtrommel trekt zich weinig van het weer aan. Eigenlijk gaat alles er in. Soms hang ik eens iets op, maar vind het altijd jammer dat de was dan zo hard wordt. Uit de trommel is alles zó lekker zacht!

 26. Ik kan zowat overal was ophangen. Op het terras onder een afdak, aan de droogmolen, in de kelder en op de overloop. Met dit twijfelachtige weer hang ik alles op de overloop. Ramen tegen elkaar open en op 1 dag is alles droog. Lakens en overtrekken hang ik over de ballustrade. Droogt makkelijk. In de kelder droogt het enkel als de ketel aanslaat (wanneer de verwarming aanstaat dus), aan de droogmolen hang ik hem niet vaak meer omwille van de vele kauwen die hier dit jaar rondvliegen (en geregeld wat laten vallen), onder het afdak ook niet want pup vindt dat helemaal geweldig. De droger gebruik ik vooral voor handdoeken, anders krijg je schuurpapier en ik je gezicht is dat niet zo fijn.

  1. Fijn om diverse ophangplekken te hebben! Ik heb hier soms ook last van vogels die op de schone was poepen. Erg vervelend is dat, want dan kun je weer opnieuw beginnen.

 27. Zo herkenbaar, zal ik wel of zal ik niet.... Ik hang het vaak op een verplaatsbaar droogrek. Bij regen verplaats ik dan snel onder de overkapping.
  Maar soms hangt het buiten en droogt het voor geen meter. Dan doe ik het alsnog in de droger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.