Reacties

Processierups waarschuwing! Wat moet je weten? — 27 reacties

 1. Ohw jakkes... nog nooit mee in aanraking geweest, dus nog niet veel aandacht aan besteed. Toch voortaan maar rekening mee houden en de info berichten wat opvolgen van waar ze zitten, om zeker bij deze vervelende beestjes uit de buurt te blijven!

 2. Ik heb er een keer een gezien in Emmeloord en toen de gemeente opgebeld om dit door te geven. Er kwam toen iemand langs en we hebben gesproken over waar ik de rups zag. Ze wilden het goed monitoren.
  Wel heel vreemd dat ze in Emmeloord terwijl de problemen met de eikenprocessierups al bekend waren, meteen naast een seniorenflat een heleboel jonge eiken planten. Lekker handig. En buiten de rups om ook saai om alleen naar eiken te kijken. Zet er een paar bomen bij met ander blad, een prunus, bomen die mooi kleuren in de herfst etc.
  Hier vlakbij op de Utrechtse Heuvelrug zijn die rupsen nu een groot probleem. We hebben vakantie, maar gaan er niet naartoe om te wandelen. Dat doen we anders graag. We wachten wel tot later in het jaar en als er flink regen is gevallen. Ik ben nu wel blij dat we er niet zijn gaan wonen, maar voor de Betuwe hebben gekozen.
  De rupsen schijnen hier ook te zitten, maar ik heb zo’n met lint afgezette boom nog niet gezien. En hier in de straat gelukkig alleen fruitbomen.
  We hebben wel last van rupsen. Maar dat is de buxusmotrups. We hebben nu twee kale hagen die voorzichtig weer uitlopen.

  • Inderdaad niet erg slim om dat eiken te planten zeg. En ik snap best dat je de Utrechtse Heuvelrug nu even mijdt, als daar processierupsen zijn.

 3. Hier zitten ook van die 'nesten' op bomen. Toen we niet wisten wat het was hebben mijn moeder en ik er ooit een opengemaakt met een stok en daar kwamen echt honderden van die rupsen uit gevallen. Gelukkig nergens last van gehad maar als ik eraan denk dat we dat toen ooit gedaan hebben, krijg ik nog steeds jeuk

 4. Hier zit alles vol in de buurt met de rupsen. De gemeente doet er niets aan. Vorig jaar heeft mijn man zulke erge uitslag gehad in zijn nek, dat hij niet wist waar hij het zoeken moest. Van de dokter zalf gekregen, maar het heeft wel heel lang geduurd voor het weer over was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder