Zien jouw kinderen jou weleens naakt?

zien jouw kinderen jou weleens naakt

Zien jouw kinderen jou wel eens naakt?

Omdat ons huis in de verkoop is, is onze badkamer erg minimalistisch geworden.

Om kijkers niet af te schrikken is de ‘look’ zo simpel mogelijk.

Erg handig is dat niet, want de handdoeken bevinden zich in de slaapkamer van mijn jongste dochter. Daardoor dartel ik tegenwoordig regelmatig in Evakostuum door de gang, want ik vergeet natuurlijk van te voren een handdoek te pakken…

Zien jouw kinderen jou weleens naakt?

Daarbij doe ik geen moeite mijn naaktheid te bedekken. Er is niks mis mee, en bovendien lijkt het me goed dat ze een normaal vrouwenlichaam zien. Als tegengif voor de gladgetrokken vrouwen die ze op tv en in tijdschriften zien.

Mijn middelste zoon vindt mijn naaktheid wel interessant, en komt gezellig staan kouten terwijl ik me aankleed. Maar mijn veertienjarige zoon trekt bleek weg van schrik, en slaat kuis zijn ogen neer.

Even voor de duidelijkheid: mijn naaktheid is functioneel: ik ben op zoek naar een handdoek of ik ben me aan het aankleden. Het is niet zo dat ik mijn kinderen opzettelijk confronteer met mijn blote lichaam, maar ik ga er ook niet moeilijk over doen.

Naakt huishouden

Tijdens een tropisch hete zomer kan ik me best wat voorstellen bij naakt huishouden. Het grootste probleem is dat ik het mijn kinderen niet wil aandoen. Maar als ik zeker wist dat niemand me zag, dan lijkt naakt huishouden me zo gek nog niet.Het lijkt me dan wel belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen eventuele schoonmaakmiddelen of scherpe voorwerpen. En een goede hygiëne lijkt me ook wel wezenlijk.

Nou vroeg ik me af: hoe gaan jullie met naaktheid om?
Zien jouw kinderen jou weleens naakt?

Similar Posts

20 Comments

 1. Geen enkel probleem…we wiebelen wat af in onze blote billen (uk is van nature een fervent naaktloopster) Mijn toilet-tijd deel ik met een dochter, twee katten en een hond. Blijkbaar is dat het gezelligste moment van de dag ;)

 2. Mijn zoon van bijna 9 ziet me dagelijks bloot. We douchen regelmatig samen want het watergevecht vindt hij nog steeds leuk ;) Verder slaap ik altijd naakt en kruipt hij vaak in de ochtend gewoon lekker bij ons in bed. Mijn man is iets minder open ;)

  Groetjes Isabelle

 3. Wij doen niet moeilijk, deuren zitten nooit op slot, dus ze kwamen als kleine kindjes regelmatig binnenstormen. Ik trek de grens bij de intieme dingen die papa’s en mama’s doen om nog meer kindjes te krijgen (of soms zomaar voor de lol), maar ze weten wel ongeveer hoe het werkt. Voor zover dat te begrijpen is als je klein bent.

 4. Bij ons was dat eigenlijk nooit zo, maar het hoeft van mij ook niet zo. En dan maakt het me eigenlijk niet echt uit of het functioneel is of niet. Zelf sla ik ook altijd even een handdoekje om, maar dat komt ook omdat ik dan door de gang moet (met daarin een nogal grote ruit naar buiten).

 5. Heb zelf geen kinderen, maar ben zelf in alle openheid opgegroeid en heb dat als zeer verfrissend ervaren in een tijd (jaren 50) waarin preuts de voertaal was. Een onbedekt lijf heeft in principe niets met sex te maken (tenzij er andere bedoelingen aan ten grondslag liggen) en is het meest natuurlijke wat er is, Ieder kind mag trots op zijn/haar lichaam leren zijn. Het is de beste aanzet om het gevoel van zelfwaarde gezond te maken. Dus ook om kinderen weerbaar te maken in ongezonde situaties.

 6. Ze mogen hier gewoon de badkamer inlopen, daar doen we niet zo moeilijk over. Maar de grote pubers beginnen zich er een beetje voor te generen, dus daar houden we rekening mee.

 7. Wij doen er niet moeilijk over, dochter is drie en vind het nu normaal. Bij mij thuis was dat anders, daar werd alles angstvallig bedekt. Bij man thuis niet en dat werkte bevrijdend volgens hem, geen rare situaties, gewoon open en eerlijk. Daar ben ik wel voor, letterlijk als figuurlijk (letterlijk alleen binnen mijn gezin he ;-) )

 8. Ik ben nogal preuts opgevoed wat dat betreft, maar doe er bij mijn kinderen niet moeilijk over omdat te preuts lastig kan zijn. Ons toilet is nogal klein, dus de deur staat vaak open en onze badkamer heeft (nog steeds) geen slot, het gaat dus wel een beetje vanzelf. Nu zijn mijn kinderen nog wel wat jonger. Ik kan mij voorstellen dat het voor pubers wat lastiger is, daar zou ik dan wel weer rekening mee houden. Het grappige is wel dat de oudste (7) ondanks onze openheid behoorlijk preuts is en wel altijd handdoekjes om doet (itt de jongste dame :-))

 9. Ik hoor al dat het bijna overal al heel normaal is. Bij ons ook. Tot voor kort keken ze er totaal niet van op. Als ik in bad lag, kwam er gezellig eentje op de wc pot erbij zitten om lekker te kletsen. ( betreft 2 zonen) andersom doe ik dit al een hele poos niet meer. En dat zouden ze ook niet willen! Nu komt de jongste nog wel eens binnen om wat te vragen, of iets te vertellen, wat niet kan wachten. Hij doet echter nu wel zijn handen voor de ogen. hahahaa

 10. Badkamer: Onze kinderen doen de deuren op slot (tiener en thuiswonend meerderjarige), mijn man en ik niet maar de kinderen wachten liever dan dat ze er bij komen, ook al zit er dan nog een douchegordijn tussen. Is de leeftijd, behoefte aan privacy moet je respecteren en hangend vlees zullen ze allebei op hun eigen tijd nog genoeg zien.
  Hartelijke groet, Loonlijstmama

 11. Ons zoontje en wij douchen altijd samen. Zowel met papa als met mama. Ons zoontje is nu bijna 3.
  We doen daar verder niet moeilijk over. Hij benoemt regelmatig wat we wel hebben ( mama borstjes?? papa een piemeltje?? ).
  Ik ben zelf vrij open opgevoed. Zat regelmatig bij mam op de badrand te kletsen. Mijn vader was iets preutser.

 12. Ik ben een alleenstaande vader van 44 met een dochter van 10. Wij zijn nudisten en zijn thuis altijd naakt. Wij zijn totaal niet preuts. Al vanaf ze nog heel klein was douchen wij altijd samen en slaapt mijn dochter in het weekend bij mij in bed. Als één van ons naar het toilet moet, gaat de deur zelfs niet dicht. Het is de vraag of ze op school enigszins sexuele voorlichting krijgt, dus vertel ik haar er al een tijdje over. Of ze het op school leert, van vriendinnetjes of van mij, ik heb liever dat ze erop voorbereid is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.