Reacties

Mijn zoektocht naar een basisschool op het platteland — 16 reacties

 1. Ik zou er denk ik wel voor gaan, je oude eigen basisschool, wellicht is mede door jouw kinderen in te schrijven het een minder grote kans dat ze gaan sluiten? ( en mischien zijn er meer ouders die om die reden niet in durven te schrijven en als die weer zien dat het toch een groeiende school is?? etc etc, ik bedoel maar te zeggen je weet uiteindelijk nooit hoe het balletje zal rollen, ook bij de eventuele andere scholen niet)
  Je hebt er verder toch gewoon een goed gevoel bij?
  Daarbij is het gerust niet verkeerd verder te kijken,als je dat wilt, alhoewel ik dat zelf niet ehm snel doe als ik ergens meteen een goed gevoel bij heb, want dat maakt voor mij de keus alleen nog maar oneindig veel lastiger, als ik t gras aan andere horizonten moet verkennen.
  (eventuele) problemen in de toekomst pak ik ehm dan wel aan als ze daar zijn.
  nouja succes er maar mee...
  (2km kunnen ze ook al snel zelf befietsen vanaf een bepaalde leeftijd, ook een voordeel?)

 2. Als jouw gevoel zegt dat dit een goede school is voor je kinderen, dan zou ik het doen. Mocht het zo zijn dat de school sluiten moet voordat je kinderen van de basisschool af zijn dan zullen ze moeten verkassen, maar dan moet de rest van de klas dat ook en dus zullen ze naar alle waarschijnlijkheid niet in hun eentje hoeven te wennen aan een andere school. Daarbij, kinderen zijn flexibel. Wij hebben onze zoon naar een andere school moeten doen in groep 3 (terwijl hij al vanaf zijn 2de jaar op de eerste school zat, het was een vrije school met dreumes- en peuterklassen) en hij heeft geen centje pijn gehad. Ik wens je veel succes met het maken van een keuze!

 3. Inge, helaas is de levensverwachting van de school heel onzeker. Het zou mij al erg helpen als er een tijdsspanne bekend was, maar dat is blijkbaar koffiedik kijken momenteel.

  Als ik jullie reacties zo lees, dan merk ik dat ik neig naar deze school. De voordelen zijn zo groot…

  Maar voor de zekerheid bezoek ik ook nog drie andere scholen. Dan weet ik later in ieder geval dat ik mijn keuze weloverwogen heb gemaakt!

 4. Zelf zou ik meerdere scholen bezoeken en als je voor de eerste school kiest, en hij gaat sluiten moeten ook al die andere kinderen naar de andere school zodat ze niet helemaal vreemd zijn op de andere school.

 5. Ik zou voor deze school gaan.
  Ons kwartet zat van 1980 tot 1986 op zo'n piepkleine school. Iedereen was van de leg toen wij verhuisden en er in een klap 4% van de leerlingen vertrok.

 6. Ik zou wel meerdere scholen bezoeken, maar het dichtste bij is vaak wel het beste. Niet speciaal qua kwaliteit, maar wel qua vriendjes. Het is niet leuk als je thuis een beetje buiten de boot valt, omdat al je vriendjes verder weg wonen. En de kans dat zo'n school sluit is vaak niet zo heel groot, zeker niet binnen een paar jaar.

 7. Hoeveel kinderen zitten er in de groepen waar jouw kinderen heen gaan? Bedenk wel dat als ze naar een mini-school gaan, ze weinig klasgenootjes hebben en mocht het dan net niet klikken dan zijn ze wel tot elkaar veroordeeld.

  Waar zijn de groepen 1 en 2? Dat mis ik in het verhaal. Een combinatie van groep 1,2 en 3 is een betere omdat ze in groep 3 leren lezen. Daar hebben ze tijd en ruimte voor nodig wat minder goed lukt als groep 4 en 5 erbij zit.

  Hoe groot zijn de andere scholen? Ik zou daar zeker gaan kijken want misschien zitten daar ook wel veel buurtkindjes op.

  Succes!

 8. Jazeker, Loonlijstmama! Dat stond bovenaan mijn lijstje met vragen!
  Omdat ik de overgang voor Ot en Piet zo makkelijk mogelijk wil maken op de nieuwe school, heb ik me al voorgenomen daar meer te participeren dan nu. Bijvoorbeeld helpen in de klas met lezen e.d.

  Sigrid, de groepen 1 en 2 was ik een beetje vergeten inderdaad. Die zitten in wat vroeger de kleuterschool was. Wat potentiële vriendjes betreft is de spoeling inderdaad best dun in zo'n klein klasje.

  De dorpsschool verderop zal waarschijnlijk grotere klassen hebben. Maar de toekomstige buurkinderen gaan in ieder geval naar mijn vroegere school.

 9. Gewoon de school die dicht bij huis is. Maar ja; oma spreekt........aan al die overwegingen deden we gewoon niet. Kinderen gingen zelf in groepjes naar school, brengen deed ik alleen de eerste weken. Hier brandde een school enkele jaren geleden tot de grond toe af. Alle kinderen moesten toen verkassen, het kan aan veel dingen liggen of een kind naar een andere school moet, maar wat maakt dat uit! Ik ben nog van de; een school is een school en de (op)voeding doen we thuis wel. Nicole; niet verder zoeken, het brengt je alleen maar aan het twijfelen en kinderen bezitten een vorm van radar, die twijfel breng je over.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 10. Super bedankt voor al jullie feedback! Ik heb daar echt heel veel aan!

  Morgenmiddag bezoek ik een Daltonschool, twee kilometer verderop, en vrijdagmiddag de dorpsschool in het nabijgelegen dorp.

  Op dit moment denk ik dat ik inderdaad voor mijn oude school ga. Maar voor mijn gemoedsrust, wil ik echt alles onderzoeken!

 11. 't Ligt ook heel erg aan de aard van je kinderen. Hebben ze meer structuur of rust, meer uitleg, meer uitdaging nodig? Dan zijn combiklassen vaak niet heel handig, maar ook dat ligt weer aan de kwaliteit van de school. Ben je in de klassen geweest? Heb je een indruk van het klassenmanagement van de leerkrachten?
  Jouw lijstje voordelen vind ik indrukwekkend en zeker de afstand is prettig, denk ik.
  Het rapport van de onderwijsinspectie is ook heel aardig, zeker als je meeneemt dat het een kleine school is op het 'platteland.'

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>