Aardbeving in Nederland: bewoog de aarde ook voor jou?

aardbeving

Er was een heuse aardbeving in Doetinchem!

We zaten Expeditie Robinson te kijken, toen plotseling de bank raar begon te trillen.

Ik wierp een geërgerde blik opzij, want ik dacht dat mijn man een geintje uithaalde. Maar hij vroeg op zijn beurt: ‘Doe jij dat?!’ en concludeerde toen ik ontkennend schudde: ‘Dat is een aardbeving!’

Toen hoorden we de kinderen naar beneden denderen:

‘Wat was dat, wat was dat?’

Alleen mijn oudste zoon en dochter hadden niets gemerkt.

Aardbeving beetje eng

Ik liet Expeditie Robinson even voor wat het was, en stelde de kinderen gerust, hoewel ik het diep in mijn hart zelf ook best een beetje eng vond. Nederland en aardbevingen associeer ik niet met elkaar! Zo’n aardbeving doet je beseffen dat we als mensen maar nietig zijn op deze aardkloot. Daarna rende ik naar de computer, om te kijken wat het nieuws zei, maar er was nog niets.

Twitter als snelste bron van informatie

Ik geef niet zo maar op als ik nieuws blief, dus typte ik bij Twitter ‘aardbeving’ in, en ja hoor! Daar vlogen de tweets over een aardbeving al over het scherm. Als je het nieuws heet van de naald wilt, verslaat Twitter de traditionele media moeiteloos!

En wat zijn Nederlanders humoristisch! Een tweet maakte melding van het aantal slachtoffers: twee porseleinen tuinkabouters, en iemand anders tweette dat zijn tanden nu weer recht stonden.

Heb jij de aardbeving gevoeld?
En wat vind jij van Twitter als nieuwsbron?

Similar Posts

11 Comments

 1. Wij wonen buiten het gebied dus niets gevoeld. En twitter heb ik niet.
  In 1992 heb ik de beving wel gevoeld. Ik lag toen in mijn ouderlijk huis te trillen in mijn bed.

  En iemand zijn tanden weer recht! hihi vind ik wel leuk zo’n opmerking.

  Groetjes Isabelle

 2. Ik heb helemaal niets gevoeld. Ik zag het ook op twitter langskomen, maar meer toevallig dan dat ik ernaar zocht. Ik denk ook echt dat ik niet door zou hebben dat iets een aardbeving was, tenzij het echt heel hard ging. In alle andere gevallen zou ik eerder denken aan een trekker of vrachtwagen die langs kwam…

 3. Manlief lag al in bed en hij zoonlief riepen vanalles naar elkaar. Ik beneden achter de peecee heb het niet gemerkt; hier komen vaak vrachtwagens en trekkers langs ed. Dus ik besteed geen aandacht meer aan trillingen…. Potverdorie.
  Gebeurt er eens een keertje wat in ons landje, zit ik doodleuk te bloggen.
  Toen in 92 heb ik het goed gevoeld en dat grommend geluid gehoord. Mijn moeder was toen compleet hysterisch. Ik heb toen haar adviezen niet opgevolgd en ben gewoon weer gaan slapen. Op school hadden sommigen er toen ook niks van gemerkt…
  Toen ik het uiteindelijk gisteravond las op de nieuwssites, moest ik manlief toch gelijk geven dat er ‘iets’ was geweest.
  Gelukkig stelde het niet (te) veel voor. Toch? ;)
  Misschien toch eens een twitter-account aanmaken ;) voor goede nieuwsvoorziening

 4. Hoi, via deze weg even een antwoord op je vraag op mijn blog…over de tegeltjes in de keuken!
  Wij waren 3 rijtjes hoog van plan, maar manlief tegelde er per ongeluk 2 en eigenlijk vonden we dat veel mooier.
  de muurverf die er boven zit is goed af te nemen met water, dus ik ga ervoor.
  maar veel ervaring heb ik natuurlijk nog niet met mijn leuken van een maand oud!
  Succes met alles uitzoeken, wel leuk toch?
  Groetjes Hannie

 5. Ik dacht dat de wasmachine van de buren het begaf. Man dacht aan een hele zware vrachtwagen of zoiets en zoon sliep er lekker doorheen. Pas een uur later zag ik op computer dat het een aardbeving was. En dat de schaal van richter ver overtroffen was door de schaal van twitter ;-)

 6. Jazeker,mijn zoon en ik keken ook tv en toen rammelden de ramen en direct daarna voelde het alsof een zwaar iets tegen het huis aanviel ,het gaf een enorme druk best eng,

  Wij keken verschrikt naar elkaar en gingen eerst naar de keuken om de deur op slot te doen alsof dat wat helpt!

  Mijn zoon ging direct twitteren en het waren heel veel mensen die het ook hadden gevoeld.

 7. Die humor is leuk! Hier in Groningen zit ik waarschijnlijk te ver van het epicentrum, ik heb niets gehoord. Mijn broertje woont in Nijmegen, bij de “Via Gladiola”, maar van hem hem ik nog niets vernomen. Zijn huis zal er dus nog wel staan en tuinkabouters heeft hij niet ;-)

 8. Toch nog even nagevraagd op het schoolplein vanmorgen. Niemand had wat gevoeld. Typisch, want uit de omliggende dorpen om ons heen dus duidelijk wel. Maar de laatste ‘grote’aardbeving uit 1992 of was het 1995 heb ik ook niet meegemaakt. Ik lag heerlijk te slapen, alleen mijn moeder was wakker geworden, omdat het bed schudde en ze dacht dat mijn vader een of andere aanval had.

 9. wij hoorden het via cbcnews.En aangezien de fam in H.olland woont..Maar er was niets vernield.Hier denken we ook dat we safe zitten voor tsunami’s enzo,maar bosbranden is ook niet leuk en alle rook ervan,al is het een aantal uren van je af.
  Groet, Wilma

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.