Vogelbadje Action!

vogelbad action

Vorig jaar kocht ik bij de Action een onderzetter voor een bloempot en noemde dat een vogelbad. Dat ging prima, maar nu hadden ze bij de Action echte vogelbadjes!

En dit Action vogelbadje is toch wel veel mooier dan zo’n onderzetter.

Bovenaan deze post zie je het vogelbadje van de Action!

Vogelbadje Action

Zoals je ziet zitten er twee vogeltjes op de rand, en zitten er 6 vogelvoetstapjes ingedrukt. Dat geeft dit Action vogelbadje net iets extra’s.

Action vogelbadje na 2 maanden….

vogelbadje action
Watskeburt met dit vogelbadje?!

Kijk, ik wil natuurlijk geen vervelende of verwende consument zijn.

Maar ik had me toch wat anders voorgesteld bij bovenstaand vogelbadje van de Action.

Vogelbadje Action na ± 2 maanden

Ik heb het even nagekeken, maar ik kocht dit vogelbadje ergens in november! In een periode van ongeveer 2 maanden is dit vogelbadje helemaal ‘naar z’n grootje’. De lieflijke vogeltjes op de rand van het Action vogelbadje zijn als ware spontaan verpulverd. Het vogelbadje zelf is gebarsten, en brokkelt af.

Ik vermoed dat je dit vogelbadje van de Action niet buiten moet laten staan…

Maar ja, het is ook zo lastig om vogels binnen te nodigen en in de woonkamer een lekker bad te laten nemen.

Noem mij naïef, maar ik ging ervan uit dat een vogelbad per definitie weerbestendig is.

Conclusie over vogelbadje Action

Mijn conclusie over dit leuke vogelbadje is dat de kwaliteit van het Action vogelbadje erg slecht is. Ik raad dan ook af om het te kopen. Tenzij je het binnenshuis neerzet. Voor Action-begrippen is het ook nog niet eens goedkoop: 3,49!

N.B. Het gaat om het Bites for birds ‘vogelbadje van beton’.

Dit vogelbadje gaat op mijn lijst met Spullen die je beter niet bij de Action kunt kopen.

Leestip

Wil je zeggen:

‘Zie je nou wel! Dan moet je ook maar niet bij de Action kopen! Het is je verdiende loon!’

Dat kan hier.

Leestip

Zie ook mijn vogelvoer standaard van de Action! Daar hebben de vogels bij ons thuis veel plezier in, en ik dus ook.

Huisvlijt bezoekers over het Action vogelbadje

 • Helemaal met je eens! Die van mij was al naar z’n grootjes voor de vorst, dat kan dus niet zo zeer de reden zijn. Helaas heb ik die van mij op een paal vast gelijmd dus zal na de winter even met een hamer in de weer gaan (al vermoed ik dat ie zelf er wel helemaal afbrokkelt). Nu op zoek naar een nieuwe en een goede haha. (Miss Amber)
 • Ik heb er zelf een gemaakt jaren geleden van cement en een rabarberblad. Hij kleurt mee met de natuur, de vogels zijn er blij mee. (Hilly Nicolay)
 • Die mag zeker op de lijst met spullen die je er beter niet kunt kopen. En het lijkt mij toch echt een badje voor buiten en niet voor binnen voor je parkieten o.i.d. Heel erg jammer! (Naomi)
 • Tja, dat heb je met die winkel. Het is allemaal net te goedkoop. Je kunt beter een aardewerk Onder Schaal kopen die je normaal voor plantenpotten gebruikt. (John)
 • Het vogelbadje is echt eentje van goedkoop is duurkoop. Is wel heel snel naar zijn grootje. Hans
 • Duidelijk niet bestand tegen een nachtje vorst. (Sjoerd)
 • Misschien had je toch moeten luisteren en bij mij in de winkel wat moeten kopen. ;-) (Dimario)
 • Zo’n Action vogelbadje hoort weerbestendig te zijn. In ieder geval moet een neetje vorst kunnen verdragen. Maar ook mijn mooie vogelbadje van een natuurinstituut overleefde vorig jaar ook niet. Helaas…..! (Els)
 • Het Action vogelbadje is duurkoop dus, ben sowieso niet zo fan meer van die winkel. Probeer maar eens iets terug te brengen als ze dicht zijn… (Liesbeth)
 • Tegen echte vorst zijn de meeste badjes niet bestand. Ook die van 40 euro niet. (Min 7) Die bij mijn tante op het balkon kon het wel hebben. Maar ik denk ook dat het daar stiekem boven nul blijft. (Petra)
 • Vogelbadjes moeten met vorst overigens ook weggehaald worden zodat de vogels er niet in kunnen.
 • Dat is jammer van het Action vogelbadje! Ik heb ook al ontdekt dat niet alle insectenhotels goed tegen ‘buiten’ kunnen. Die van de Action ook niet echt :( (Mevrouw W.)
 • Ze zeggen wel goedkoop is duurkoop, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Zo’n vogelbadje hoort buiten te staan en moet tegen een stootje kunnen. Ik heb een vogelbadje van 9.95 bij een plaatselijke supermarkt gekocht. Is nog heel. Ook maar even afwachten denk ik. Ik zou toch even met dit badje naar de Action gaan hoor, ik bedoel dit is geen reclame, andere mensen die dit badje kopen worden ook teleurgesteld. Laat ze het dan maar uit de handel halen, geen stuiver waard. (Diana)
 • Nou moe, dat verwacht je toch niet van een vogelbadje. Ik heb een geglazuurde terracotta schaal op mijn balkon voor de vogels en ondanks vorst nog helemaal heel. (Judy)
 • Jammer van het Action vogelbadje! Het badje was eerst zo mooi, maar duidelijk niet weerbestendig en dat lijkt me essentieel voor vogelbadjes! (Aaf)
 • Ik kocht er eentje bij de Intratuin. €9.95 Blijft mooi. (Aukje)

Similar Posts

20 Comments

 1. Dit badje straalt op de één of andere manier een heel knus gevoel uit. Nu hopen dat de vogels dat ook vinden en er lekker in komen badderen.

 2. Ik had ook altijd zo’n zin aan zo’n vogelbadje. Voor een tijd terug gekocht en ook niet zo duur. Het lijkt wel een beetje op die van jou, met één vogel aan de kant. Ik heb het op een tafeltje staan. De katten moet je inderdaad wel in de gaten houden, maar vogeltjes zijn pienter genoeg. Ik vind het gewoon knus.

 3. Voor de zomer hebben we verschillende winkels bezocht op zoek naar een stevig vogelbadje echter zonder succes. Een paar maanden later hebben we er dan toch eentje gevonden, ook in action.
  Maar ik had wel al een oplossing gevonden. Ik had nog oude braadpannen staan. Ik heb de steel eraf gehaald en deze op de garage geplaatst. Eentje voor water en eentje voor zaadjes.
  Vanuit onze woonruimte hadden we steeds mooi zicht op de vogels die zich allen verzamelden op het dak van de garage.

 4. Hartstikke leuk! Ik zou er wel een op mijn balkon willen. Maar ik zie hier maar weinig vogels. Ja, zeemeeuwen. Maar die gaan vast niet in zo’n badje.

 5. Ik heb ook eentje van de action. Helaas brokkelt hij helemaal uit elkaar en blijft er al snel geen water meer in staan. Is die van jullie nog wel heel?

  1. Ik ben benieuwd! Ik heb action gemaild of dit echt wel voor buiten is maar ze konden niets zeggen over de kwaliteit ze wilden alleen de prijs betaalbaar houden. Met een bon kan ik terug gaan maar die heb ik natuurlijk niet meer :-(

 6. Zo leuk, maar allemaal kapot gegaan. Helemaal in stukjes gebrokkeld. Ik had er 10…. Ik wilde ze namelijk gedecoreerd en wel verkopen. Echt zo jammer dit. Ook ik heb de bonnen niet meer. Hoor het heel veel. Denk dat ze uit de collectie gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.