Reacties

Vogelbad Action: bloempot schotel! — 24 reacties

 1. Leuk, vogeltjes in de tuin! Ik heb op mijn dakterras (onbereikbaar voor de kat) een schaal staan waar musjes en koolmeesjes komen drinken vooral. Er hangt ook wat voer en er staan planten. Superleuk uitzicht als ik achter de computer werk en de vogeltjes zie huppen over m’n terras.

 2. Water is een dankbaar iets in de tuin voor onder andere vogels.
  Een vijver is echt een trekpleister voor ze.
  Misschien wat meer geduld, als het warmer en droger wordt komen ze misschien wel. Hans

 3. Ik heb een emmer ingegraven met in het midden stenen. De vogels maar ook bijen komen hier drinken. Ondertussen maken ook twee dikke kikkers er dankbaar gebruik van. Maar badderen kunnen de vogels hier niet. Lijkt me ook leuk. Ik zal eens kijken of ik een platte schaal neer kan zetten. Ik heb veel struiken en bomen in de tuin en. Mijn tuin zit vol vogels. Als ik in de tuin bezig ben zit er vaak dichtbij een merel te wachten tot ik een worm naar haar toe gooi. Zo lief!

 4. Je moet de vogels lokken door ze te voeren, dat mag gewoon het hele jaar door. Misschien word er bij jou op het platteland ook wel veel landbouwgif gebruikt waardoor de vogels wegblijven.
  En geduld is natuurlijk een schone zaak ;-)

 5. En als de vogeltjes straks komen badderen dan niet vergeten om de schaal regelmatig schoon te maken ivm ziektes! Dierenbescherming roept mensen met een tuin ook op om bakjes water en droge kattenbrokjes voor de egels neer te zetten. Door de droogte hebben ze moeite om voedsel te vinden.

  • Een paar avonden geleden hoorde mijn man een boel lawaai in de tuin, en dat bleek inderdaad een egeltje te zijn. Hij heeft een bordje met water neergezet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder